pingu95 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 salut am un amplificator de la o combina veche cu 2 TDA 2030 a mers totul bine pana intr-o zi cand a inceput sa nu se mai auda muzica ci un bazait si se impingea membrana difuzorului de bass in fata am vazut iesind fum dintr-un TDA l-am scos afara dar totusi trebuia sa se auda pe un singur canal dar tot acelasi bazait se aude.Apropo eu sunt incepator nu stiu aproape nimic asa ca rog ca explicatiile sa fie cat mai explicite sa inteleg Link spre comentariu
davidut5 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Schimba-le pe amandoua si vezi daca merge. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 verifica tensiunile de alimentare sa nu fi picat una din ele! adica pe pinii 3 si 5 ai fiecarui integrat fata de masa. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Inainte de a schimba integratele, verifica sursa de alimentare - puntea redresoare si condensatorul de filtraj. Ce tip de alimentare are: simetric sau asimetric? Link spre comentariu
pingu95 Postat Februarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2011 Inainte de a schimba integratele, verifica sursa de alimentare - puntea redresoare si condensatorul de filtraj. Ce tip de alimentare are: simetric sau asimetric?are alimentare simetrica 15V Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Verifica puntea redresoare si condensatoarele. Cu bec sau alta sarccina, verifica pe rind cele doua bare de alimentare. Link spre comentariu
pingu95 Postat Februarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2011 bine am sa incerc Link spre comentariu
pingu95 Postat Februarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2011 am sa revin cu noutati cand o sa cumpar integrate noi Link spre comentariu
pingu95 Postat Martie 20, 2011 Autor Partajează Postat Martie 20, 2011 am descoperit ca nu sunt integratele de vina este altceva dar nu stiu ce Link spre comentariu
Marian Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 am descoperit ca nu sunt integratele de vina este altceva dar nu stiu ceSi cum ai descoperit acest lucru? Ampliful asta e atat de simplu si ieftin de realizat incat e ridicol sa ai probleme in depanarea sa, asa cum ti s-a mai spus verifica ramurile de alimentare si cel mai sigur o faci cu un multimetru setat pe Vcc, pui firul negru la masa si pe cel rosu pe rand ramura pozitiva su cea negativa, daca ramurile rezulta asa cum s-a spus +/-15V sau aproximativ atunci alimentarea este ok, si ce ramane de facut este sa schimbi CI-urile, verifici intre timp toate piesele de care depind ele apoi incerci din nou ampliful.PS: Verifica si difuzorul de bas deoarece din ce spui se pare ca a fost alimentat cu tensiune in curent continuu de la acel CI ars ( din care spui ca a iesit fum ) si asta poate distruge bobina difului, verifica-l intai cu un multimetru setat pe ohm ca sa te asiguri ca impedanta a ramas la fel cum este scris pe magnetul sau, apoi il incerci si pe un alt amplif functional si daca se aude ok atunci il incerci din nou la ampliful asta dupa ce l-ai depanat. Link spre comentariu
pingu95 Postat Martie 20, 2011 Autor Partajează Postat Martie 20, 2011 am descoperit ca nu sunt integratele de vina este altceva dar nu stiu ceSi cum ai descoperit acest lucru? Ampliful asta e atat de simplu si ieftin de realizat incat e ridicol sa ai probleme in depanarea sa, asa cum ti s-a mai spus verifica ramurile de alimentare si cel mai sigur o faci cu un multimetru setat pe Vcc, pui firul negru la masa si pe cel rosu pe rand ramura pozitiva su cea negativa, daca ramurile rezulta asa cum s-a spus +/-15V sau aproximativ atunci alimentarea este ok, si ce ramane de facut este sa schimbi CI-urile, verifici intre timp toate piesele de care depind ele apoi incerci din nou ampliful.PS: Verifica si difuzorul de bas deoarece din ce spui se pare ca a fost alimentat cu tensiune in curent continuu de la acel CI ars ( din care spui ca a iesit fum ) si asta poate distruge bobina difului, verifica-l intai cu un multimetru setat pe ohm ca sa te asiguri ca impedanta a ramas la fel cum este scris pe magnetul sau, apoi il incerci si pe un alt amplif functional si daca se aude ok atunci il incerci din nou la ampliful asta dupa ce l-ai depanat.acest lucru l-am descoperit schimband ambele ci , am verificat impedanta difului a ramas aceeasi (4ohm) si l-am conectat la ampul unui sistem home cinema logitech z-640 , acum nu am ampul acasa este in apartamentul bunicii mele si nu merg acum acolo sa il iau dar o sa merg maine si o sa il iau de acolo si am sa verific si alimentarea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum