Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor calcule bobina difuzor !

mistique

Postări Recomandate

Salut . As avea nevoie de ajutorul vostru in bobinarea unui difuzor Clarion RSW1248.Difuzorul este dif de bass si este ars mai precis ii lipseste bobina...lam primit de la cineva ...defapt lam vazut la cineva si i l'am cerut ...cand lam luat difuzorul nu avea bobina originala...defapt nu avea deloc si l'am luat deoarece am crezut ca il pot face dar spre dezamagirea mea nu am gasit mai nimic pe net despre acest difuzor cum ar fii lungimea bobinei initiale sau grosimea sarmei si nr. de spire si de aceea apelez la voi.Difuzorul este pe o impedanta de 4 Ohm si 800W cel putin asa scrie pe el(pe magnet) si as dorii daca stie cineva sa calculeze grosimea sarmei si lungimea ei pentru a avea impedanta de 4Ohm si 800w sau apropiat...Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mistique

3

• ahegyes

1

• avolocaru

1

• sorin_denver

1

Top autori în acest subiect

Informatiile de care ai tu nevoie nu le vei gasi pe net niciodata. Singura ta sansa e sa fie cineva pe forum care are fix acelasi difuzor ARS si suficient de priceput ca sa il desfaca si sa masoare toate dimensiunile amintite mai sus cu mare precizie (mai ales diametrul suportului de bobina). CU alte cuvinte sansele sunt extremmmmmmm de mici, cam aceleasi sanse ca si la jocul de LOTO 6 din 49. Multa bafta.

Link spre comentariu

Nu cred ca si-ar desface nimeni un difuzor bun. Se poate face o bobina, ar fi nevoie de un sablon pe care sa se construiasca bobina. Se alege o sarma oaercum la intamplare, apoi ce putere si ce impedanta rezulata... ramane de vazut. Daca esti hotarat sa rezolvi problema se pot face cateva incercari. Ar fi bine daca cineva ti-ar putea da macar diametrul sarmei de bobinaj.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfaturi...intre timp eu voi incerca sa il bobinez cu ce sarma am prin casasi va voi tine la curent cu ce a iesit.Dar totusi daca are cineva un difuzor la fel ars sau daca stie pe cineva care are sau a avut as ruga sa intrebe ce sarma a folosit la rebobinare:D.

Link spre comentariu

Masoara daca poti diametrul boltului,grosimea flansii de fata si eventual intrefierul si apoi se poate face un calcul simplu sa vezi ce sirma de bobinaj trebuie sa folosesti pentru 4 sau 8 ohmi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut.Am cam lipsit de pe forum in ltima vreme...dar am terminat difuzorul :X I'am facut proba pe un amplif de 10w:)) de la un sistem labtec cam slabut si nu prea ma incantat...insa cred ca daca ii fac un amplificator de 70-100w si un filtru mai bun decat cel de pe sistem cred ca se aude mai bine...insa as vrea sa ii fac si o carcasa dar nu prea stiu de care ma refer intre sealed si bass-reflex vreau si eu cateva idei si daca se poate masuratorile pentru cutie adica ma refer la volum,etc...multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări