7apte Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Ce se intimpla la un traf care scoate 18 v daca ii pui dioda de 20 A in loc de 10A?Hai ca stiu ,deci dioda de 20 A va permite sa treaca prin ea un curent de intensitate mai mare sau egal cu 20A ,pe cind cea de 10 nu. Dr.L: am unit niste mesaje (adica primele 2) Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Domnule 7apte, fara suparare, decat sa deschideti atatea topicuri pentru un amarat de redresor, mai bine ati citi cate ceva despre curentul alternativ, transformatoare monofazate si redresoare. Nu-i nici mult, nici greu si in plus nici nu ati mai afirma asemenea enormitati precum cea de mai sus... Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 salutare.am un traf coborator care scoate in secundar 16,8 Vac. este legat la o punte redresoare cu patru diode vechi(zeci de ani) ca si traful dealtfel.il folosea taica-miu la diverse treburi care nu necesitau filtraj sau alte complicatii. insa acum vreau sa il folosesc sa alimentez un amplificator audio.problema e urmatoarea: am masurat cu aparatul digital tensiunea Vac=16,8 v si apoi tensiunea dupa puntea redresoare = 15,4 Vcc. si daca dau aparatul sa masoare curent alternativ si masor tot dupa puntea redresoare imi arata o tensiune Vac =4-5 volti. care e problema? de ce am Vcc asa mica (nu e valabila regula Vac*1,21 sau 1,41 nu mai stiu exact. trebuia sa am 20v sau 23v depinde care regula e buna(daca ma lamuriti si cu asta as fi cel mai fericit )) si de ce imi arata tensiune alternativa dupa puntea redresoare?? scuzati calitatea pozelor. multumesc anticipat.numai bine Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Numai pe condensator ai U radical din 2.Ce tensiuni ai in secundar? Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Daca scoate 16,8 V ca dupa redresare si filtrare cu condensator ar trebui sa ai 16,8 x1,41 -1,4 = 22,2 Vdc. ( 1,4 V este caderea de tensiune pe 2 diode din puntea redresoare) Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 dupa cum am zis,in secundar am 16,8 Vac. regula cu 1,41 este aplicata si dupa filtrare? am masurat diodele si intr-un sens nu imi arata nimic iar in celalalt imi da o rezistenta de 12,7kohmi. asa trebuie? de ce imi arata 5 Vac si dupa puntea redresoare? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 de ce imi arata 5 Vac si dupa puntea redresoare?Acei 5 Vac nu sunt reali, este o eroare datorata faptului ca dvs. masurati pe domeniul AC almultimetrului o marime nesinusoidala, a carei forma de unda este cea specifica redresarii ambelor alternante. Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 am inteles.multumesc de lamurire. si diodele sunt in regula,tinand cont de rezistenta aia? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Pe ce domeniu al multimetrului ati masurat 12,7 Kohm ? Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 am masurat pe 20k Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Din acest motiv va indica acea valoare mare in conductie.Spuneati ca aveti multimetru digital, folositi domeniul marcat cu simbolul "dioda" sau dacaaparatul nu are asa ceva, comutati pe domeniul minim pentru rezistente (de ex. "200"). Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 daca masor pe dioda imi arata aprox 400. pe 200 ohmi nu imi arata nimic.sunt in regula diodele? Link spre comentariu
strombi Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 normal ca tensiunea o sa mai scada putin ca una e cand il masori direct si una e in sarcina! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Diodele sunt bune. strombi, nu asta era problema expusa ! Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 am inteles.va multumesc tuturor.numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum