dragon82 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Salutare.Vreau sa-mi cumpar o masina de spalat vase,dar stau in dubii referitor la 2 marci:Ariston si Candy.In casa am ambele marci la unele electrocasnice,deocamdata bune toate,dar observ o diferenta:Ariston produce parerea mea mai mult design decat functionalitate(am avut unele mici probleme cu tot ceea ce inseamna Ariston,chestii minore rezolvabile),iar Candy le are pe ambele,adica design si functionalitate.Sincer sunt mai multumit de Candy atat ca functionalitate cat si ca design si finisaj.Cine poate sa-mi spuna din experienta,utilizare sau depanare,ceva detalii despre masinile de spalat vase Ariston sau Candy.Ma refer daca electronica e valabila precum si electrica(pompe,motoare etc).Prefer sa iau ceva bun in defavoarea designului.Astept ceva pareri concrete.Multumesc! Link spre comentariu
gymy Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Aristonul lasa de dorit in ultimul timp.Am un frigider Ariston la care plasticele au inceput sa se desfaca dupa 2 ani,ventilatorul face zgomot si mai rau usa s-a indoit cu totul incit a trebuit sa-i pun garnitura suplimentara pentru a nu-l arunca.Sfatul meu ferestete de Ariston. Link spre comentariu
dragon82 Postat Februarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2011 inseamna ca am observat eu bine ca Aristonul cam lasa de dorit in mai toate produsele...vad pe aici o multime de probleme la depanari,dar candy mai putin... Link spre comentariu
romica-b Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Daca Ariston ,care este varianta de lux a Indesit-ului,lasa de dorit,atunci ce sa mai zicem de acesta din urma?Pe langa faptul ca sunt foarte proaste calitativ au nascocit tot felul de "inovatii" ca sa te oblige sa renunti a o mai repara,ca de ex:-cel mai mare neajuns sunt rulmentii de la tamburul cuvei,6202 si 6203,extrem de mici,nu rezita mult timp,mai ales daca sotiile dvs. le incarca cu 5 kg.de rufe(nu mai spun,daca sunt rufe care absorb multa apa,gen lana,melana,etc.).Hai sa spunem ca "asta e",am ales o masina ieftina,deci schimbam rulmentii mai des.Stupoare! nu putem ptr. ca cuva nu este demontabila.Pana acum cativa ani aveam doua alternative: 1-cumparam o cuva noua cu aprox.350lei+manopera montat- demontat(intuiti ca aveti nevoie doar de rulmenti si simering aprox 60 lei din cei mai buni,NSK,SKF)2-taiem cuva pe nervura proeminenta scoatem tamburul,inlocuim rulmentii si simeringul,si stragem cu ajutorul a 30 de sururuburi M4.Rezolvare garantata a problemei.Si-au dat seama ca suntem nevoiti sa fim inventivi(1200 lei,ptr. multi este echivalentul unui salariu bunicel) si de vreo 2-3 ani a disparut aceea nervura si acum nu mai ai ce face,trebuie sa le cumperi cuva sau sa-ti cumperi alta masina.Bineinteles ca nu Indesit.Dar surpriza si alte marci au inceput sa-i copieze Link spre comentariu
dragon82 Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 Da,stiam ca Ariston e varianta de lux iar Indesit e varianta "modesta" a brandului italian,precum si la Candy,varianta de lux,are si varianta "modesta" Hoover.Dar sincer la Candy intr-adevar preturile sunt mai mari la aceeasi gama de produse fata de Ariston,dar merita un ban in plus.Culmea e ca ambele branduri sunt italiene,desi Candy se lauda cu vechime in domeniul electrocasnic si se poate lauda cu multe inovatii de-a lungul timpului ce au schimbat aparatura.Problema pentru mine e ca masina de spalat vase Ariston o pot cumpara chiar din cartier de la unul din cei 2 mari retaileri din Romania:DxxO.Dar ca sa comand Candy trebuie sa fac comanda din tara prin curier si nu am timp sa primesc curierul,iar sotia mea nu se poate descurca cu ditai masina... sa o urce pana la etajul 7. Link spre comentariu
dragon82 Postat Martie 17, 2011 Autor Partajează Postat Martie 17, 2011 Azi am avut cel mai mare soc,cea mai mare stupoare!!!Am mers prin cateva marketuri si am studiat cateva masini de spalat vase.La un moment dat,in acelasi magazin,observ la un moment dat detalii interioare IDENTICE la masini diferite ca marca.Ma gandesc initial ca poate mi s-a parut,dar deschid usile la 3 masini de spalat vase toate de 45 cm latime,masini ce erau una langa alta.Stupoare!!!3 marci diferite dar IDENTICE in interior!!! Singura diferenta erau doar culorile din interior.Absolut totul identic pana si la suruburi.Nu mai spun ca preturile difereau.Fiecare era cu circa 150 ron mai scumpa ca cealalta.M-am blocat.Nu mai stiu ce sa cred.Inca asa ceva nu am vazut.Indesit,Candy,Whirlpool...acelasi chinez in spate la toate. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Un cunoscut imi relata: in minunata China: un super-TV, diagonala de 1,5 metri. Omu' se uita in dreapta, in stanga, in final il intreaba pe chinez: "Ce marca e?" Chinezul scoate din sertar vraful de etichete: "Ce marca vrei sa fie? Sony, Panasonic, Philips, etc. etc.?"Diferentele de pret probabil se "trag" din diferentele de prestigiu ale numelor de pe etichete...Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum