Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala nu mai incalzeste apa de la robinet

_adi_

Postări Recomandate

De comert agresiv ai auzit?Asta fac toti comerciantii din zilele noastre doar sa-ti bage pe gat marfa.Unii se tin tare si cumpara doar ce le trebuie,altii mai slabi de inger,cumpara la pachet tot ce li se recomanda.Cateodata nu e rau de schimbat totul nou,dar aici depinde de la caz la caz.Daca spui ca cele vechi montate la tine sunt bune,nu vad nici un motiv de schimbare.

Cu centralele prin condensare se pupa doar sistemul de incalzire prin pardoseala,iar daca ne referim la calorifere,atunci toate sunt la fel de bune daca isi fac treaba.Ok,admit ca or sa fie pareri si contra,cu argumente ca unele calorifere sunt mai bune decat altele,dar astfel de discutii sunt bune cand nu ai nimic si trebuie sa echipezi camerele,dar odata ce ai deja calorifere bune,fara rugina si necolmatate,inlocuirea lor e doar o chestiune de moft.

Link spre comentariu

urmareste in carte care este puterea minima pe care o are centrala care vrei sa o cumperi si fa calculul total de putere radiat de radiatoarele tale, gasesti in tabelele cu radiatoare puterea fiecaruia, daca puterea minima debitata de centrala e mai mare decat puterea radiatoarelor tale atunci e o problema, centrala Artic(daca nu ma insel era BH124) avea puterea minima de 9 kw si daca erau putine radiatoare se distrugea schimbatorul de caldura

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator laiorope

Va salut, am o centra murala Viessman Vitopend 100 clasica, o am de aprox. 5 ani , pe circuitul de ACM am conectate 3 "terminale" in paralel normal,(cada,chiuveta baie si bucatarie) cand comand ACM la bucatarie primesc tot apa rece, in schimb totul functioneaza normal in celelalte doua puncte mai sus mentionate. Bateria de la bucatarie a functionat si ea normal pana acum ceva timp.Am incerrcat sa initiez comanda de ACM din baie, apoi am deschis bateria de la bucatarie si primesc astfel ACM. Va cer o opinie pentru ca nu imi dau seama cam unde ar fi problema, suspectez bateria de la bucatarie cu toate ca si ea pare sa functioneze normal adica am testat o alternativ inchizand robinetii de admisie ACM si apa rece, furnizeaza apa alternativ insa apa rece pe ambele cai.Dupa ce vad eu bateria de la baie nu este sesizata de centrala si nu inteleg de ce. Va multumesc in avans pt opinii.

Link spre comentariu
Vizitator laiorope

" Bateria de la bucatarie a functionat si ea normal pana acum ceva timp." Circuitele de apa sunt ok, numai ca nu stiu sigur daca e o problema cu centrala sau simplu cu bateria.

Link spre comentariu

Poate e infundata sita si nu ai debit suficient cat sa sesizeze centrala cererea de apa calda.Ma refer la sita din capul tevii bateriei,care se colmateaza cu calcar periodic.Fa o proba cu sita jos si te convingi.

Link spre comentariu
Vizitator laiorope

"Poate e infundata sita si nu ai debit suficient cat sa sesizeze centrala cererea de apa calda.Ma refer la sita din capul tevii bateriei,care se colmateaza cu calcar periodic.Fa o proba cu sita jos si te convingi." va multumesc f mult domnule "doru3160", asta era problema,multumesc inca o data,

Link spre comentariu
Vizitator laiorope

"Poate e infundata sita si nu ai debit suficient cat sa sesizeze centrala cererea de apa calda.Ma refer la sita din capul tevii bateriei,care se colmateaza cu calcar periodic.Fa o proba cu sita jos si te convingi." va multumesc f mult domnule "doru3160", asta era problema,multumesc inca o data,

Din pacate dupa cateva incercari in care a functionat normal din nou a aparut problema mai sus relatata.

Link spre comentariu

Daca la celelalte doua baterii totul e ok pe apa calda,si numai pe asta din bucatarie face probleme,e clar ca aici ai ceva...ce anume,e greu de spus fara sa vezi.Daca si la celelalte baterii facea mofturi,macar aleator,as fi verificat fluxostatul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

trebuie demontata bateria de la bucatarie, scos cartusul si inlocuit sau daca e infundat orificiul de apa calda, desfundat. O alta cauza ar putea fi presiunea prea mare a apei reci de la bucatarie adica apa rece de la bucatarie are presiunea mai mare decat apa rece care intra in centrala. Asta inseamna ca filtrul de polifosfat este infundta mecanic sau circuitul prezinta obstructii.

Link spre comentariu
Vizitator laiorope

Defectiunea era intradevar la baterie, ar fi putut fi foarte bine la cartusul ceramic pe care l am verificat,insa mai exact unul din racordurile flexibile prezenta mari depuneri de calcar, concluzia este ca trebuie verificat tot. Descoperirea am facut o in momentul in care schimbam bateria, am deci doua baterii perfect functionale acum, Sper sa ajute daca intalniti o problema similara. Toate bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări