devdas_india Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 salut am o nelamurire va rog ajutatima , deci , am doua boxe cu 3 cai medii bas inalte , problema este ca vreau sa schimb difuzorul de bass care este facut pe vapor sau asa ceva (are membrana din plastic ) , pe el scrie 300w si eu am bagat in el 50w si sa dus , leam rebobonat, am vazut pe un site un defuzor marca Difuzor Blue Tech EW-12EPDiametru (inch): 12Putere garantata (W): 110Raspuns in frecventa (Hz): 53-3000Sensibilitate (dB): 90Impedanta (Ohm): 8Unitate vanzare: buc pretu unu difuzor este de 75 lei + transport 25 lei se merita investitia ?vreau sa spun ca am amplificator as2050 un pic modificat adica meseriasu ia pun niste tranzistori finali mai mari decat era oroginalul merge perfect daca iau osa mai am acelasi bass ca si astea din plasitic ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 NU e sigur ca o sa ai acelasi bas. Cel mai probabil e ca o sa sune mai prost. Ai o sansa mica sa sune aprox. la fel si una foarte mica sa sune mai bine. Nici la putere nu cred ca o sa reziste mai bine. Faptul ca pe difuzor sau pe boxa scrie 300W aste nu inseamna ca va rezista la 300W - mai ales daca e facut pe vapor. Apoi, se poate ca difuzorul sa reziste la 50W dar apliful sa intre in CLIP (in saturatie) si atunci difuzorul face foarte urat - ca si cum nu ar mai rezista la putere !!!! Link spre comentariu
devdas_india Postat Februarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2011 am inteles totusi ce difuzoare de bas sa iau ca sa reziste la as2050 am pus as pe 2 difuri profesionale RCF se aude viss dada alea 2 difuri costau 1000E tre sa imi vand masina sa iau boxele Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Hai sa ne intelegem: De obicei amplificatoarele sunt cele care nu au suficienta putere si nu difuzoarele. Amplificatorul tau are 2*50W. Asta e o putere ffffoarte mica. Stiu, boxele RCF au sunat "VIS", dar acele boxe sunt si mult mai sensibile decat boxele hi-fi. (adica la aceeasi putere fac o galagie mult mai mare).Orice boxa hifi - fie ea si chinezeasca - rezista la 50W.Un amplificator HI-FI calumea incepe de pe la 100W\8ohmi - ceea ce in 4 ohmi e minim 160W.Eu zic sa incerci cu un alt amplificator mai puternic si apoi mai vezi ce faci.Daca nu te-ai lamurit, pot sa-ti explic mai amanuntit ce si cum. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Amplificatorul tau are 2*50W. Asta e o putere ffffoarte mica.Daca nu stii taci macar, vin-o pe la mine sa vezi cum se aud 6 W pe lampi, si dup-aia mai vorbim Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Amplificatorul tau are 2*50W. Asta e o putere ffffoarte mica.Daca nu stii taci macar, vin-o pe la mine sa vezi cum se aud 6 W pe lampi, si dup-aia mai vorbimUrechea umana are perceptie logaritmica a intensitatii sonore, liniara a frecventei si este extrem de sensibila la "calitatea" unui semnal sonor. Ceea ce ai scris mai sus, nu stabileste nici o regula... Nu vorbesti de traductoare, de surse, basca, compari vaca cu stampila primariei... Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Amplificatorul tau are 2*50W. Asta e o putere ffffoarte mica.Daca nu stii taci macar, vin-o pe la mine sa vezi cum se aud 6 W pe lampi, si dup-aia mai vorbimHeheeeeeee, 6W pe lampa......... Stiu foarte bine cum se aud 6W, indiferent ca sunt de lampa sau de tranzistor sunt tot 6W.Legat de cei 50W, da sunt putini. NU stiu sigur, dar cred ca amplificatorul ala debiteaza 50W in 4 ohmi ceea ce inseamna ca in 8 ohmi debiteaza doar vreo 30W. Nu stiu de ce, dar suspectez ca boxele de care se face vorbire mai sus au 8 Ohmi si probabil o sensibilitate de aprox. 85dB. In conditiile astea iti garantez ca apliful respectiv intra in "cliping" cat ai zice peste mai ales daca se mai si folosesc corectiile de ton. E, cam asta e. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 se merita investitia ?Daca ai timp si bani, poti experimenta. Link spre comentariu
devdas_india Postat Februarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2011 poi asa puteam sa fac si eu experiment , adica eu vreau sa maresc volumul la statie sa se auda mai tare ,ca daca dau la jumate statia , difurile de baz incep sa pocneasca si nu pot lasa asa , ma gadesc daca ar mai pocni si difurile care am precizat in text Link spre comentariu
alex20alex Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Blue Tech EW-12EP este difuzor pentru satelit nu coboara deloc (merg ok de la 65...70 hz in sus) ... deci nu este potrivit pentru aplicatia ta!Esti sigur ca nu bagi distorsiuni din amplificator? Ce boxe ai mai exact?Daca tot vrei sa faci o treaba masoara volumul interior al incintei si acordajul, poate asa vedem ce s-ar potrivi mai bine ! Link spre comentariu
devdas_india Postat Februarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2011 difurile de bas sunt niste chesti pe vapor nu am vazut pe net , ele au fost o data arse , cum sa masor am aparat cu ac dinala micut si am si aparat electroniuc la 10 lei cum sa masor ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum