Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum să desprind uşor 2 magneţi

Vizitator alhimik

Postări Recomandate

Vizitator alhimik

Am un prieten, se ocupă cu vînzarea de magneţi permanenţi (neodym pare-se) şi se întîlneşte zilnic cu o problemă destul de bizară dar incomodă. Magneţii (de acelaşi tip) stau grămadă şi se lipesc foarte tare intre ei. M-a rugat să maă interesez, este careva material sau careva metode care:1. Nu afectează calitatea şi forma magnetului2. Nu ocupă mult spaţiu3. Este mai mult sau mai puţin comod de lucrat cu materialul respectiv4. Nu este prea complicat de făcut rost de asemenea material5. Se poate de utilizat în condiţii de casăEx: Pot utiliza o scîndură de lemn mai groasă, însă ocupă destul de mult loc. În cazul cînd am magneţi de dimensiunea 6x3x3 mm scîndura ocupă mai mult spaţiu decît magneţii. Dacă ar fi posibil de utilizat o foaie de hîrtie, sau o peliculă oarecare... însă tot ce am încercat nu ajută.Am găsit pe internet ceva referitor la diamagnetism, efectul Meissner, superconductori, însă în aceste cazuri se obţine levitaţia obiectelor, dar nu este o soluţie bună (una şi aceiaşi cum aş pune magneţii invers...)Dacă aveţi careva idei sau soluţii, aş fi foarte recunoscător.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Vizitator alhimik

De fapt, nu-i aluminiu curat, am incercat cu o oala de aluminiu si cu o bucata de truba pentru irigatii ruseasca. Poate trebuie aluminiu pur? Sunt careva obiecte deuz casnic din aluminiu pur? Stiu ca luminiu se foloseste mai des in aliaje...

Link spre comentariu
Vizitator alhimik

Asta si am avut in vedere... De unde se poate de obtinut o asemenea placa, sau cum pot sa fabric pyrocarbon in conditii de casa? afeti careva idei? Sau mai bine caut pe un forum de chimisti...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări