Vizitator alhimik Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Am un prieten, se ocupă cu vînzarea de magneţi permanenţi (neodym pare-se) şi se întîlneşte zilnic cu o problemă destul de bizară dar incomodă. Magneţii (de acelaşi tip) stau grămadă şi se lipesc foarte tare intre ei. M-a rugat să maă interesez, este careva material sau careva metode care:1. Nu afectează calitatea şi forma magnetului2. Nu ocupă mult spaţiu3. Este mai mult sau mai puţin comod de lucrat cu materialul respectiv4. Nu este prea complicat de făcut rost de asemenea material5. Se poate de utilizat în condiţii de casăEx: Pot utiliza o scîndură de lemn mai groasă, însă ocupă destul de mult loc. În cazul cînd am magneţi de dimensiunea 6x3x3 mm scîndura ocupă mai mult spaţiu decît magneţii. Dacă ar fi posibil de utilizat o foaie de hîrtie, sau o peliculă oarecare... însă tot ce am încercat nu ajută.Am găsit pe internet ceva referitor la diamagnetism, efectul Meissner, superconductori, însă în aceste cazuri se obţine levitaţia obiectelor, dar nu este o soluţie bună (una şi aceiaşi cum aş pune magneţii invers...)Dacă aveţi careva idei sau soluţii, aş fi foarte recunoscător. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Pune o bucata de tabla de aluminiu intre doi magneti si vezi cum se comporta. Link spre comentariu
Vizitator alhimik Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Am incercat, nu merge... Link spre comentariu
Vizitator alhimik Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 De fapt, nu-i aluminiu curat, am incercat cu o oala de aluminiu si cu o bucata de truba pentru irigatii ruseasca. Poate trebuie aluminiu pur? Sunt careva obiecte deuz casnic din aluminiu pur? Stiu ca luminiu se foloseste mai des in aliaje... Link spre comentariu
Vizitator alhimik Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Deja îmi este interesant... http://ro.wikipedia.org/wiki/Diamagnetism Ştie careva de unde se poate de găsit grafit pirolitic? (în afară de reactoarele nucleare... ) Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Deja îmi este interesant... http://ro.wikipedia.org/wiki/DiamagnetismŞtie careva de unde se poate de găsit grafit pirolitic? (în afară de reactoarele nucleare... ) Sper ca nu ai de gind sa te duci pina la Cernobil dupa grafit pirolitic! Incearca cu o bucata de placaj de 3...4mm grosime. Link spre comentariu
Vizitator alhimik Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Asta si am avut in vedere... De unde se poate de obtinut o asemenea placa, sau cum pot sa fabric pyrocarbon in conditii de casa? afeti careva idei? Sau mai bine caut pe un forum de chimisti... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum