Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de cateva sfaturi

susanu_pisu

Postări Recomandate

Ma adresez celor care au facut singuri boxe de mare putere, mochetate in spacialVreau in primul rand sa stiu cu ce au lipit mocheta pe pal, ce solutie de lipit au folosit, si cum au procedat...mai intai partea din fata si apoi laterale?cum a-ti intins-o?si cum a-ti taiat-o?daca s-a mai discutat rog o redirectionare...multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• susanu_pisu

5

• remus68

4

• Stefan BBx

2

Top autori în acest subiect

Am utilizat prenadez intins cu pensula (cind am facut pina la 4 bucati) sau diluat cu putin nitrodiluant si aplicat pulverizat (cind am lucrat la mai multe boxe, mai ales mari). Am inceput de la jumatatea placii inferioare, am continuat apoi cu una din laterale, partea superioara, cealalta latura si apoi am intilnit capetele la jumatatea placii inferioare. Latimea acestei bucati de material este cu vreo 10...15cm mai mare decit adincimea boxei, pentru a putea fi indoita si lipita putin in fata si in spate. Apoi am aplicat pe capacul de spate (eventual si fata).

Link spre comentariu

Multumesc....ce a-ti folosit pentru taiere, acolo vad o lama de cutit care taie f bine...si in spate nu inteleg de ce trebuie lasat 10 cm, nu se vede imbinarea cu cea de urmeaza a fi aplicata?

Link spre comentariu

La taiere am folosit cutter cu lama lata si ca liniar am utilizat o fisie de tabla de 1,5mm grosime, de 1m lungime. Pe portiune unde se taie am pus o bucata de scindura, placaj sau carton gros sub mocheta. Am petrecut materialul 4...6cm pe suprafata placii de spate (la colturi de face taiere de imbinare la 45*) si dupa 15 minute de la lipire am corectat acele laturi cu cutterul pentru a fi paralele cu laturile boxei. Apoi am masurat suprafata patrulaterului ce urma sa fie acoperita si am taiat o bucata de mocheta de dimensiune corespunzatoare. Imbinarile nu se disting daca mocheta se taie la o dimensiune corecta.

Latimea acestei bucati de material este cu vreo 10...15cm mai mare decit adincimea boxei

Acest surplus de material se imparte sa fie atit inspre fata cit si inspre spate. De multe ori nu se poate pastra paralelismul perfect cu laturile boxei si aceasta se corecteaza asa cum am spus mai sus. Eu montez placa care sustine difuzorul putin in interiorul boxei si surplusul de mocheta din partea de fata il petrec peste grosimea materialului si apoi spre interior. De obicei construiesc o rama care sustine o masca-decor peste difuzor sau utilizez plasa din tabla trasa sau gaurita la unele amplificatoare combo sau boxe de concert.
Link spre comentariu

Ok....colturile nu sunt atat de importante, atata timp cat exista pe piata coltare din plastic...liniar, va referiti la ceva cu care tineati drept in timp ce taiati?un fel de dreptar...

Link spre comentariu

Uite cum arata carcasa in lucru, nefinisata, unui amplificator combo cu un difuzor de 12". Acoperirea va fi facuta cu tolex negru. In partea din fata, placa difuzorului este montata mai la interior si peste ea va fi o rama care va tine o pinza de decor.

Link spre comentariu
Vizitator dumea_nelu

buna ziua!sunt nou venit pe forum si as dori sa-mi spuneti parerea voastra despre sculele pe care le detin pentru sonorizare la nunti.behringer pmp 5000 de 1200 watt 600 pe canal la 4 ohmpe fiecare iesire folosesc doua boxe pasive astfel;o boxa behringer b 1520 pro de 300 watt rmsimpreuna cu o boxa samson db 500 de 250 watt rms .astfel pe fiecare canal rezulta 550 watt .in total pe cele doua iesiri rezulta 1100 watt rms la 4 ohm.va rog sa-mi spuneti daca folosesc corect aceste scule. toate cele patru boxe sunt pe doua caiavind fiecare difuzorul de joase de 15 inch si driverele de 1,75. va rog sa-mi spuneti daca la acestsistem merita sa mai cumpar si un bas activ behringer de 1000 watt rms pe 15 toli sau pe 18 toli.va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări