Vizitator Teodor Maier Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Am un amplificator Philips FA 156 Nu am prea multa experienta si am nevoie de putin ajutor.In primul rand nu stiu ce putere are amplificatoru?Ce fel de difuzoare sa aleg?Sa fie pe 2 canale?4ohm sau 8 ohm?Merita sa le construiesc sau sa le cumpar gata facute?Am mai avut o pereche de boxe la acest amplificator si sau ars(cred ca erau prea slabe ca putere si impedanta)cum sa fac sa nu mai patesc la fel Astept raspunsuri si poate si niste idei Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 pai ar fi cam asa:amplificatorul are 40W pe 8Ohmi deci iti trebuie boxe de 8 ohmica sa fii sigur ca nu dai prea tare in ele si le prajesti, ar trebui boxe de, sa zicem 50Wdaca zici ca nu ai experienta in domeniu atunci nu este indicat sa te apuci sa le faci singur ca s-ar putea sa iasa cam urat... desi iesi mult mai ieftin asa.ai grija sa nu te pacaleasca cineva sa iti dea stiu eu ce boxe pe care scrie nu stiu cate zeci si sute de watt-i si ele sa nu tina 20W Link spre comentariu
Vizitator Teodor Maier Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Si cam ce pret ar avea niste boxe gata facute de 40-50w? Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 depinde de pretentii, de la 3-400lei\ pereche la 1.500-2.000lei unele decente si mai departe se poate merge in sus fara limita !!! Link spre comentariu
Vizitator Teodor Maier Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 nu vreau ceva super profesional ceva asa pentru camera pretul sa fie pana in 350-400 de rondaca are cine va sa imispuna si mai vorbim Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 din aprox 1.200 iese asa ceva: http://www.diy-audio.ro/boxe/pumilus-bo ... 2-cai.html dar se pot face economii, de ex.in loc de furnir se da doar cu vopsea sau autocolant, in filtru se pot monta piese mai ieftine, caz in care cheltuiala scade la 8-900 lei. Daca vrei ceva si mai ieftin trebuie sa apelezi la difuzoare chinezesti. Difuzoarele din proiectul de mai sus sunt Tonsil si toate 4 (2 midbasi + 2 TW) costa aprox. 100 euro. Link spre comentariu
Vizitator Teodor Maier Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Este cam mult pentru buzunarul meu Daca folosesc difuzoare dinastea http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=2701 nu ar fi bune cu niste filtre si tot ce trebe oricum ceva in jur la 400 de ron pentru ca asta e e criza Poate ma ajuta cineva cu o lista cu ce am nevoie Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Link-ul tau de mai sus nu merge, dar chiar daca ar merge, banuiesc ca sunt niste difuzoare chinezesti. Cu "UNELE" difuzoarele chinezesti se poate lucra cat de cat, dar nu prea merita efortu, in sensul ca sa zicem ca reusesti sa faci ceva din 400lei, dar acel ceva va fi mai slab decat ceea ce poti cumpara de fabrica la mana 2-ua. Cu alte cuvinte la 400lei mai bine iti iei ceva la mana 2-ua de fabrica.DIY - nu inseamna ieftin !!!!!! Link spre comentariu
Vizitator Teodor Maier Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Am inteles multumesc pentru sfat Chiar as vrea sa am un buget mai mare dar momentan nu potAm alte prioritati Link spre comentariu
Vizitator Teodor Maier Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Am gasit niste boxe la un pret bun zic eu se numesc Jamo s 406 2bucati ar fi cam 700 ronCum am mai spus nu ma prea pricep daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna sunt bune de ceva?Nu s-ar arde?Poate ma ajuta cineva si imi spune daca sunt bune de ceva:D Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 firma aceea de piese este "meevarom" ee insemnand ieu mi-am facut acum 1 an o pereche de boxe cu cate un dif de 16.5 cm care merg perfect la frecvente inalte si se comporta destul de bine la joase adica nu dau un bass nemaipomenit insa nici nu distorsioneaza (as fi vrut sa am buget sa le fac cutia mai mare si sigur ar fi dat un bass frumos)difuzoarele alea de care spui tu sunt bune daca vrei sa faci ceva care sa sune ok dintr-un buget mic.acum este si chestia de noroc. chiar daca sunt chinezarii mai sunt si o mare parte chinezarii reusite... daca nimeresti doua bune poti sa te declari fericit. pana acum nu am avut surprize neplacute cu meevarom dar s-a mai intamplat sa imi trimita vre-o rezistenta devalorizata sau mai stiu eu ce piesa mai neimportanta. Link spre comentariu
Vizitator Teodor Maier Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Daca stie cumva cineva cum e cu w reali si w muzicali ca sunt confuz Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 ar fi de ajutor daca ai pune un link cu boxele pe care le-ai gasit... cu watti reali si cei muzicali nu este vre-o formula sau ceva stabilit de genu: "la 50W reali inseamna 100W muzicali", sau altfel. la un difuzor sau o boxa nu iei in seama watti muzicali ca nu te ajuta. watti reali conteaza. de exemplu cand eram mai mic si nu prea ma intelegeam eu cu electronica am cumparat din naivitate 2 difuzoare de 10cm pe care scria 150W am ajuns repede acasa si le-am bagat fara cutie fara nimic la combina care avea 2x50 reali daca imi amintesc eu bine... rezultatul a fost dezastruos, sa zicem. la 20% din puterea combinei au inceput sa distorsioneze si cand am dat la maxim au sarit in sus. ulterior am inteles ca defapt difuzoarele alea nu cereau mai mult de 10W( nu are nici o legatura cu dimensiunea de 10cm). in concluzie trebuie sa iei in considerare wattii reali. daca e vorba de boxele astea http://www.compari.ro/boxe-audio-c3161/ ... p12530054/ atunci sa stii ca sunt ok la pretul asta. totusi cred ca ai putea sa iesi mai ieftin cu cele de pe meevarom. numai ca nu te sfatuiesc sa te apuci sa le faci daca nu ai mai facut ceva de genu' pana acum. Link spre comentariu
Vizitator Teodor Maier Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Multumesc pentru ajutor Da despre acele boxe este vorba dar nu ma grabesc poate gasesc sh mai ieftin Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Multumesc pentru ajutor Da despre acele boxe este vorba dar nu ma grabesc poate gasesc sh mai ieftin Ca idee; Astea sunt 230 ron (sh) Technics SB-HD50A Stare perfecta, user serios. Mi-a luat 3 minute sa le gasesc... iti poti imagina ce faci cu 4 mil... P.S. Atentie ca au 6Ω, eu ti le-am oferit doar ca exemplu... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum