Mondan Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Am un pic16f628 si pickit2 si cand ii citesc imi rata numai 0 pe linie.trebuie sa fie o greseala undeva.Am verificat firele si au tensiuni ok, cu excetia lui Data si Clock( pinii 13 respectiv 12) care cu PIC-ul in slot au 0.8V cand sunt pe "1". Iar fara PIC in slot am 4.8V cand sunt pe "1".Ce sa se fi intamplat ? PIC-ul a fost conectat ok .....Nu il citeste dar il scrie,,,,Deci e partial rezolvat, dar totusi is curios .... e PIC-ul defect ?CP este OFF Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2011 ok, acum a mai aprut o problema si fara programator nu prea am ce face.Cum il conectez pe USB clipeste LED-ul ROSU (busy).Nu il mai recunoste nu mai face nimic. Softul PICKIT 2 da in caz o eroare de nu se mai opreste decat cu Ctrl+Alt+Del.? Link spre comentariu
MatyC Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Aceiasi problema o am si putin diferita. Folosesc programul de la Pickit 2 pt a programa 2 buc PIC16F628A. La inceput zice ca Vpp prea mic. La a doua incercare merge bine. Pe urma o iau de la capat. Ca incarc un hex in program sau vreau sa programez am nevoie de doua operatii. OK la eroare si apoi retry la write. Culmea e ca merge. Am incercat o calibrare si ma informeaza ca tensiunea de alimentare e prea mica, sub 5v mult, mult de tot. Din cate i-mi aduc aminte mai demult am verificat tensiunea pe USB si parca era undeva sub 4,90v. Asta o fi la mine. M-am impacat cu ideea ca trebuie sa folosesc 2 clickuri de mouse. Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Poti verifica toti pinii daca au tensiuni OK cu un aparta de masura cu Tools -> Check Communicationdesi poate nu e asta...La mine s-a rezolvat cu Tools-> Download PICkit 2 Operating System.Acum merge.Oricum privind alimentarea PIC-ului la 5 V merge si cu o alimetare exterma direct la %V in timp ce se programeaza. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 si eu patisem fix acelasi lucru cu al meu, ledul rosu clipea ca nebunul.cand am deschis PICkit 2 v2.61 mi-a ceut sa-l resoftez, am pus PICkit 2 Firmware v2.32.00 si totul a revenit la normal.offtopic: a utilizat cineva analizorul logic ? nu prea am priceput daca functioneaza UART tool e chiar util cand nu ai un port seril sau adaptor usb-serial Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Merge si analizorul. Daca vrei sa iesi din analizor si nu ai semnal care sa declanseze achizitia (trigger) apesi butonul de pe pickit, altfel asteapta la nesfarsit.Foarte utile si analizorul si UART-ul. Link spre comentariu
MatyC Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Revin cu o noutate. Dupa ce in ultimul timp devenise prea stresant programatorul, azi m-am bagat in el sa-l repar. Facand masuratori cu ajutorul Troubleshoot... -lui, am observat ca la activarea butonului /MCLR On aveam undeva pe la 1,3v desi spune foarte clar ca trebuie sa fie 0V. Cu ajutorul schemei electronice am ajuns sa inlocuiesc Q6, un tranzistor PNP banal. La masuratoare cu aparatul are o rezistenta de cca 130-150 ohmi intre CE. L-am inlocuit cu un alt PNP SMD gasit pe o placa de telefon gsm si bucurie mare ca sa potrivit. Si cand ma gandesc ca vroiam sa schimb placa de baza la calculator . Faptul ca nu pot calibra valoarea Vdd nu-i o problema pe moment.O intrebare retorica se pune. De ce sa ars tranzistorul ala pana la urma? Hmm.PS. Faza cu calibrarea. Am introdus valoarea VDD masurata in scrierea romana adica 4,180 V si merge. Pana acum incercasem 4.180 V. He, he ,he semnul de delimitare a zecimalei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum