Vizitator vasia Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 Cine ma poate ajuta cu o schema sau macar cu niste idei de implementare a unui montaj electronic de tip watch-dog care va functiona in exteriorul calculatorului si va comunica cu acesta prin interfata seriala. Ma puteti ajuta? Multmumesc! Link spre comentariu
bogdanm Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 Fii putin mai explicit, te rog. De ce iti trebuie un watch-dog in exteriorul calculatorului? Vrei sa dea direct software reset, sau ce trebuie sa faca? Link spre comentariu
Vizitator vasia Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 Tb sa realizez un montaj electronic care va functiona in exteriorul calculatorului si va comunica cu acesta prininterfata seriala . Alimentarea montajului se va face de la o sursa separata. Pe calculator va rula un program care va trimitecatre montajul extern, periodic, un semnal de control (poate fi un semnal electric sau un cuvant de control). In momentul in caretransmiterea semnalului de control inceteaza, circuitul extern va semnaliza defectul de functionare prin inchiderea contactelorunui releu si aprinderea unui LED. Ar fi de dorit ca absenta semnalului de control sa fie identificata in mod unic, respectivintreruperea comunicatiei sa nu genereze aceeasi reactie din partea circuitul extern. Se poate realiza pe calculator si un al doilea program care sa incerce inchiderea procesului blocat si relansarea lui, iar daca aceasta procedura esueaza, satransmita modulului extern acest lucru.Ma intereseaza in special macar un exemplu de schema de watchdog... Link spre comentariu
bogdanm Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 Pai intreruperea comunicatiei n-ar trebui sa aiba nici o treaba cu circuitul extern, din punctul asta de vedere poti sa stai linistit.Nu stiu daca exista o "schema de watchdog" care sa faca exact ce vrei tu. Dar cauta o schema cu un PIC care comunica serial cu un PC (sunt gramada pe net) si modifica soft-ul dupa cum iti convine. Link spre comentariu
Vizitator vasia Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 Da..intr-adevar intreruperea comunicatiei nu are nici o legatura cu circuitul extern.Dar ..spre exemplu...daca watchdog-ul nu primeste de exemplu intr-un interval de timp nici un semnal de la calculator acesta inseamna ca e blocat si circuitul watchdog are rolul de ai da un reset.Este exact ca la un semafor...atunci cand un semafor se defecteaza nu se sting toate luminile lui..ce ramane aprinsa doar culoarea galben intermitent.Nu?Ceva asemanator tb sa fac eu....e vb de un proiect la faculta... :tonqe: ;)Oricum..merci mult!Am sa ma chinui sa imi iasa ceva...TREBUIE sa-mi iasa ceva! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum