cristian2009 Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Salut, cumparasem mai demult un radiocasetofon auto, era ceva chinezesc din cate imi amintesc, la care acordul pe frecventele radio se facea analogic, prin condensator variabil, dar drept scala avea un display cu leduri care afisa frecventa de acord. Respectivul modul puteam sa il scot si sa il pun la orice aparat de radio.Acum nu mai am acel aparat s-a "evaporat" si as dori sa construiesc un astfel de montaj care sa afiseze frecventa la un radioreceptor.S-ar putea construi asa ceva acasa, daca da, cu ce componente ? Link spre comentariu
iora Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Salut, cumparasem mai demult un radiocasetofon auto, era ceva chinezesc din cate imi amintesc, la care acordul pe frecventele radio se facea analogic, prin condensator variabil, dar drept scala avea un display cu leduri care afisa frecventa de acord. Respectivul modul puteam sa il scot si sa il pun la orice aparat de radio.Acum nu mai am acel aparat s-a "evaporat" si as dori sa construiesc un astfel de montaj care sa afiseze frecventa la un radioreceptor.S-ar putea construi asa ceva acasa, daca da, cu ce componente ? viewtopic.php?f=59&t=71441&p=685365&hilit=vand+2+casetofoane#p685365aici vinde cineva un casetofn cu asa ceva.e mai rentabil cred gata facut Link spre comentariu
iora Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 uite si schema de principiu Link spre comentariu
cristian2009 Postat Februarie 8, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2011 Multumesc pt raspunsuri, foarte la obiect.Iora cum ai gasit schema aceea pe net, ca si eu am cautat pe Google si nu am gasit nimic din ce m-a interesat. Link spre comentariu
iora Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Multumesc pt raspunsuri, foarte la obiect.Iora cum ai gasit schema aceea pe net, ca si eu am cautat pe Google si nu am gasit nimic din ce m-a interesat.cautam ca deobicei altceva, mai precis o schema de sinteza PLL cu SAA1057 si PIC16F84 pentru a face un tuner FM Link spre comentariu
Vizitator elodia Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 stie cineva sa imi spuna care este cea mai joasa frecventa de unde radio?Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 stie cineva sa imi spuna care este cea mai joasa frecventa de unde radio?Multumesc!Conform cu (http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut ... catii.html)Cea mai joasa frecventa radio ar fi 3Hz. Eu as trage-o si mai jos: la 0.5Hz Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Probabil ca vrea sa stie care e cea mai joasa frecventa de broadcast (150kHz) dar exprimarea a fost defectuoasa. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Pentru rigoare, aş aminti aşa-numitele unde "foarte lungi"(lungimi de undă > 10000 m, deci frecvenţe sub 100 kHz),intens utilizate în navigaţie şi comunicaţii meteo până prinanii '50-'60.Cred că la ora actuală utilizarea lor este complet abandonată. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Daca utilizarea lor este abandonata atunci cauta dupa frecventa de comunicatie la submarine in adancime, ELF (76Hz si 82Hz), si sistemul DCF77 care lucreaza la 77,5kHz, de exemplu. Link-uri (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Communicat ... submarines , http://en.wikipedia.org/wiki/DCF77 . Ca fapt divers, o frecventa radio poate fi oricat de joasa, putand fi produsa si de oscilatia unei surse electromagnetice de genul unei galaxii in roatatie, deci nu exista o limita anume. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Eu cred că se referea strict la frecvenţe radio utilizate în comunicaţii la suprafaţă (la medie/mare distanţă) şi nu la surse naturale de unde radio sau la comunicaţii speciale sau prin alt mediu (apa) pe distanţe scurte.Dacă nu, atunci desigur că şi exemplele amintite intră în discuţie. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Submarinele folosesc intr-adevar frecvente sub 100kHz insa comunicatiile navale de suprafata, inca de pe vremea Titanicului si pana la sfarsitul anilor '90 au utilizat ca frecvente principale internationale 500kHz si 1000kHz CW. Acum este 2283kHz SSB frecventa internationala de urgenta, pe langa comunicatiile moderne prin satelit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum