Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare ciare

Vizitator remus2daniel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

20

• CBI

17

• VTP

14

• Mircea Bartic

11

Top autori în acest subiect

Restul asa ca ia uite ce bas scoate difuzorul de 13" pt cat e de mic sau ca ia uite ca a aparut basul din difuzor dupa ce am dat mediile cu 6dB mai in jos sa "iasa putin bas manelistic." :da

Ok, uite raspunsul in frecventa a boxelor cu dif de 13 ascultate aseara:

Posted Image

Eu zic ca mediile nu sunt date jos cu 6dB, tu ce zici???

Eu chiar încep să cred faptul că discutăm despre lucruri diferite, pentru că avem idei și gusturi diferite despre sunet.

Nu că ar fi ceva rău, dar se pare că sunt chiar radical diferite, iar atunci toată controversa este futilă.

Dacă măsurătoarea aceea este corectă, în opinia mea, nu prea sunt înalte, sau sunt mai slabe decât îmi plac mie.

Mediile s-ar auzi cam prea ”sus”.

Dacă vouă vă place să sune în acest fel, încep să înțeleg de ce vă par înaltele prea tari în cazul unui design făcut după gustul meu și care se pare că ar fi situat în ”tabăra bătrânilor”

Ca să nu povestim discuții, atașez niște grafice măsurate în decursul timpului, pe care eu le consider a suna pe gustul meu.

Posted Image

Link spre comentariu

masuratoarea este corecta,dar este in punctul de ascultare,altfel nu ar avea cum sa arate asa raspunsul pe joase la un dif de 5'

raspunsul langa boxa ar arata cam asa

http://www.diy-audio.ro/images/stories/ ... 0final.jpg

si tw pe liber cam asa http://www.diy-audio.ro/images/stories/ ... 0-freq.jpg

este totusi un tw de 1'',urca..

si totusi nu poti convinge omu' cu un grafic ca boxa suna bine,doar stii asta

eu am ascultat boxele alea mici si sunau f bine,sufereau putin pe bas dar nu ceva extrem de grav.Cat poti sa ceri de la ele,macar nu sunau cutios

media nu suna a plastic nu era nici in fata si inaltele aveau stralucire cat cuprinde,chiar erau usor agresive comparativ cu pct300

asa uitandu-ma si eu la graficul ala,as putea trage concluzia ca nu au bas prea mult si s-ar mai putea lucra la phasetrackingul din zona de CO

de asemenea un grafic fix in ax este fix pix,mai ales la niste boxe pro cu diferentele alea intre centrele acustice

dar nu stiu in realitate cum suna deci ...

nu vorbim de lucruri diferite,doar interpretam diferit

dupa cum am mai spus,o auditie face cat 1000 de cuvinte

Link spre comentariu

De ce nu e OK să faci măsurătorile în punctul de ascultare, dacă acolo vei sta să asculţi? Îmi scapă logica.

Nu a zis nimeni ca nu e OK, doar se facea o observatie pertinenta - zic eu -.
Link spre comentariu

Păi dacă așa sună la punctul de ascultare, tot este ceva în nergulă, pentru că prea cad înaltele în doar câțiva metri.Repet, nu ma nimic contra cuiva căruia îi plac înaltele atât de atenuate. Serios vorbesc.Mie nu mi-ar place. Dacă mi-aș face niște boxe care să aibă astfel de căderi pe partea de înaltă, cu siguranță că aș mai lucra, sau aș schimba tweeterul. În privința gusturilor, sunt multe de discutat, admițând că acestea se pot lua în discuție.

Link spre comentariu

Ca să nu povestim discuții, atașez niște grafice măsurate în decursul timpului, pe care eu le consider a suna pe gustul meu.

Posted Image

Daca imi este permis, acel grafic arata o depresiune pe medii, dar numai pentru ca nu se sumeaza (cel putin in acel punct). Este posibil, functie de cum este phase tracking, sa se obtina o crestere a energiei in zona 1.2-4khz. Cam asa:[attachment=0]raspunsuldifuzoarelor2.png[/attachment]

PS. Nu zic ca este un lucru rau

Link spre comentariu

De ce nu e OK să faci măsurătorile în punctul de ascultare, dacă acolo vei sta să asculţi? Îmi scapă logica.

pt ca te omoara 'viata' camerei.Daca ai camera tratata,spatiu mare liber in jurul lor sau gasesti o pozitie buna,ar mai mergeuna e sa masori asa o boxa finita de verificare si alta e sa masori raspunsurile individuale inainte sa faci filtrul si sa se suprapuna reflexiile camerei peste masuratoare si apoi sa te chinui sa scoti un varf care nu e acolo sau sa ridici inaltele ca 'nu masoara bine'in general orice camera intervine asupra sunetului si asta se intampla in general la lungimi de unda corespunzatoare cu cea mai mica dimensiune a ei(de obicei inaltmea .tavanul si podea).Raspunsul atenuat pe inalte poate sa fie afectat de mai multe chestii,cum ar absorbtia camerei ,masurarea offaxis sau masurarea in stereo in punctul de auditiei.De aceea se si fac masuratori cu gating,pt ca sub o anumita frecv,calculabila,nu te mai poti baza 100% pe datele extrase si trebuie sa apropii microfonul pt a 'vedea' raspunsul sub acele frecv

Păi dacă așa sună la punctul de ascultare, tot este ceva în nergulă, pentru că prea cad înaltele în doar câțiva metri.Repet, nu ma nimic contra cuiva căruia îi plac înaltele atât de atenuate. Serios vorbesc.Mie nu mi-ar place. Dacă mi-aș face niște boxe care să aibă astfel de căderi pe partea de înaltă, cu siguranță că aș mai lucra, sau aș schimba tweeterul. În privința gusturilor, sunt multe de discutat, admițând că acestea se pot lua în discuție.

stiu ce am auzit si nu este cazulnu cred ca este nimeni caruia sa-i placa muzica fara 'aer' si 'clopotzei'e ceva de la masuratoare.Ai fi surprins cat de apropiate avem gusturile multi dintre noi,asta daca am asculta o boxa impreuna :da .Desi poate suntem mai diferiti ca gandire,tot oameni suntem toti
Link spre comentariu

Celebrele dif coax de la PAudio au fost comercializate si de MONACOR , care a studiat si prezentat un proiect cu acest difuzor , in una din revistele lor de proiecte , fiind totusi recomandarile unor proiectanti de renume , angajati special pentru a realiza cateva proiecte mai deosebite si in care este descrisa incinta recomandata si schema filtrului pentru acest tip de difuzor . Are cumva acces cineva la acele proiecte ? In caz afirmativ , il rog sa posteze schema electrica si graficele ce insotesc acel proiect .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator DNA

Daca imi este permis, acel grafic arata o depresiune pe medii, dar numai pentru ca nu se sumeaza (cel putin in acel punct). Este posibil, functie de cum este phase tracking, sa se obtina o crestere a energiei in zona 1.2-4khz.

Acea depresiune pe medii este vitala pentru a suna bine si este voit setata asa, in cazul boxei al carui grafic l-am postat mai sus.Atunci cand avem liniaritate maxima, urechea ne va spune ca avem exces de medii. In fapt, pentru auditie in camera, acea depresiune ar trebui sa fie si mai mare, poate chiar la - 6dB fata de capetele spectrului.Liniarizarea este ok pentru monitoarele de studio, sau pentru cei care prefera acel sound liniar, dar pentru majoritatea oamenilor, nu este.Eu ma ocup cu fabricarea boxelor si ma confrunt in mod direct cu utilizatorii de boxe. Ca linie generala, ca sunt audiofili, ca sun amatori, ca sunt profesionisti, in 90% dintre cazuri prefera groapa in mdeii cu un Q=0,5, joasele in banda 60-100Hz mai sus cu aproxiamativ 4- 7 dB decat media restului spectrului audio.Daca le setezi raspunsul in acest fel, folosind si gain-ul dat de pozitionarea in plan, vor spune ca suna liniar si bine.Daca masori ceea ce aud acesti oameni, va fi un raspuns FOARTE neliniar. Daca ne uitam cu atentie, vom observa ca se suprapune in oglinda peste curba medie a auzului ( F-M ).Marketingul glorifica liniaritatea, dar, in fapt, nimeni nu se oboseste sa liniarizeze boxele, pentru ca acestea vor suna prost pentru majoritatea oamenilor.Acesta este adevarul. Unii au platit sute de mii de euro ca sa ajunga la concluzia asta :da
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator fl0rin3lul

chiar nu ma intereseaza afacerea voastra si nici ce import aveti voi acum doar sa imi cumpar difuzoarele dorite si am adus vb de p audio pt ca una doua este laudat pe nedrept parerea mea(maine - poimaine aud ca dynacord sau jbl au dif -p audio), boxele pe care le am echipate cu difurile voastre de 15'' suna muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai prost decat altele echipate cu ciare de 12''in fine puteti sa va agitati cat vreti asta e parerea mea si nu o schimba nimeni . pt cineva care merge la botezuri cu un laptop si 2 boxe fara sa vrea sa faca investitie prea mare sunt ok in rest............

Nu contest ca poate proiectul tau nu suna asa cum ai dori tu, dar nu trebuie sa dai automat vina pe difuzoare. Pot fi multi alti factori care sa influenteze produsul finit. In majoritatea cazurilor principalul vinovat este un filtru prost proiectat, urmat de incinte impropriu dimensionate si acordate, utilizarea difuzoarelor gresite si/sau inafara parametrilor.am sa-ti trec aici cateva dintre firmele care utilizeaza partial sau total difuzoare P-audio de Serie sau OEM in produsele lorTurbosoundYamahaNEXOMackieEAWECLERPEAVEYCERVIN VEGAunele modele JBL au fost produse in realitate de P-audio ca si produs OEM. Exista diafragme pentru drivere disponibile in continuare prin reteaua P-audioProprietarul brandului p-audio este concernul A-ton responsabil pentru aproape 70% din totalul de subansamble de difuzoare disponibile pe piata. Pana si bobinele folosite de Eminence in produsele lor sunt produse de A-ton incepand cu 1994 cand au renuntat sa le mai faca in-house Ai fi uimit sa descoperi cate drivere in boxe de renume sunt in realitate fabricate de P-audioam sa atasez un fisier ce reprezinta lista de kit-uri de reparatie distribuita prin reteaua de distributie mondiala P-audio. Compatibilitatile sunt date la nivel de indicativ si in unele cazuri chiar la nivel de serie. Te las sa descoperi partea interesanta in acea listaBy the way, stiati ca P-audio este cel mai mare producator de difuzoare de pe planeta incepand cu 2008? A detronat Eminence care avea la acel moment 1 milion de unitati produse pe an , P-audio avand aproape 2 milioane?Ati observat ca tot in acea perioada de pe site-ul Eminence a disparut textul "World's largest speaker manufacturer?"
Link spre comentariu
Vizitator fl0rin3lul

Domnule mircea , acum citesc aceste aberatii scrise aici si nu ma pot abtine sa nu intervin!Nu mai aburiti lumea cu prostii de genul Turbosound nu foloseste altceva decat Precision Devices (exceptand unele module mid/hiin horn) , in care folosesc celebrul DH1A de la Electro-Voice!!Yamaha foloseste Eminence de zeci de ani , si nu am vazut niciodata altceva montat in ele.NEXO a inceput cu ATC(englezesti) in seriile PC, si au continuat cu PHL si B&C in PS15 R1,PS10R1 RCF si B&C , PS10R2 B&C , PS15R2 FaitalPRO si B&C , RS15 SUB B&C , GEOS802 B&C , PS8 B&C , in sistemele SI1000,1200 si 2000 RFC si AUDAX (celebrele medii PR170M0) , si listapoate continua , dar va asigur ca P. Audio NU se afla pe aceasta !!Mackie foloseste numai RCF , exceptand cateva serii facute in China (gen SRM450V2 , caresuna execrabil )!EAW , a inceput cu ATC (ca si NEXO si Martin Audio) , iar mai nou am vazut B&C si RCFECLER , nu am auzit prin afara de aceasta firma , nimic de laudat pe nicaieri , nu am avut nimic pe mana , deci nu ma pot pronunta!! Prefer sa nu zic vreo prostie!!Peavey pana sa foloseasca difuzoare chinezesti in majoritatea seriilor , foloseau difuzoarele produse de ei (Black widow , scorpion , XT pe inalte de ex. )!! Este o blasfemie sa ziceti ca o firmacare isi produce propriile difuzoare , sa foloseasca P. Audio (ca si cum am avea surpriza caintr-o boxa RCF sa gasim difuzoare P. Audio , ceea ce nu cred ca se va intampla vreodata!!Cerwin Vega am desfacut doar o singura pereche si aveau difuzoare Eminence , mai multe nu am avut pe mana !Iar difuzoarele CIARE sunt niste difuzoare foarte bune , si este unul din marii producatoride difuzoare OEMAm gasit difuzoare ciare in :Martin Audio blackline F8 ,F10,F12,F15 (partea de bass) , la fel si seria AQS12 blackline (PW329), S12+ , F12+Dynacord sub 12 (cele cu mambrana de cauciuc) este un ciare 12.00SW NDWAcoustic Line Seeburg TS mini+Ciare 8.503 medii satelit si 12.00SWDCNDW pe sub Si sunt sigur ca sunt mult mai multe , dar numai pe acestea am avut placerea sa le desfacAcoustic Line-ul este comparabil cu NEXO PS8 ca idee (detin ambele sisteme)In concluzie domnule Mircea Bartic , desfaceti-ne si noua "boxa aia buna" si aratati-nesi noua o boxa din toate aceste firme enumerate mai sus (inafara de ECLER ca nu cunosc,si nu am auzit vorbindu-se numai in Romania de ea) , aratati-ne intr-o boxa un difuzor P. Audiocare sa fie montat !!Am studiat din plin unele difuzoare si am constatat si care sunt diferentele dintre un difuzorOEM si unul " de serie" . Si anume voice coil-ul sa fie pe suport de aluminiu (si nu de fibra cume cel de serie) , suspensia sa fie modificata (in loc de M-roll double M-roll) , sau aplicarea pestebobina a unor adezivi speciali (gen cei folositi in industria aviatica care rezista la peste 200°C)ceea ce mareste rezistenta la abuz a bobinei (se foloseste in special la drivere) ,suruburi care fixeaza bobina la driver sunt din plastic ci nu din fier ca la cele de serie, iar in niste brosuri la NEXO de exemplu am citit ca , sunt mai atent studiate pana sa fie alese (deci difuzorB&C sau RCF ce-o fi el , dar cu un CTC un pic mai drastic ca al celor de la firma respectiva).Deci asteptam si noi sa vedem intr-o "boxa buna" un difuzor P. Audio , daca o vedem , eu imi retrag toate spusele , cu scuzele de rigoare bineinteles fie ca sunt acceptate sau nu !!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări