ahegyes Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Draga VTP, sincer nu inteleg ce ai vrut sa spui cu ultimul tau post. Poate incerci sa fii mai explicit. Ai adus in discutie galagia. Pai daca e vorba de galagie hai sa-ti spun eu cum stau lucrurile. La sesiunea de teste si auditii de acum 2 zile, sharky a adus cu el printre altele si cutiile cu BM12CXA. E, s-a implementat schema de filtru recomandata de tine mai sus pentru acest concentric. La auditii au asistat 4 persoane. Pt. toti a fost evident ca sunetul era URLAT, GALAGIOS. Daca tie iti place sunetul acesta........ cred ca suntem in tabere diferite si discutiile sunt inutile.Aaaaa, si inca ceva, vad ca nu te dai inapoi de la a jignii fara motiv. Crede-ma, daca vreau si eu pot sa jignesc, dar nu cred ca asta ar fi de folos cuiva. Daca vrei sa ne spui ceva constructiv si bine documentat bine, daca nu, scuteste-ne de abureli. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Ca si o completare. PE un alt forum cand am spus ca nu imi place sunetul care iese din coaxiale cu filtrul postat anterior (ord4+ ord 1) sau cu filtrul din proiectul de BLH mi s-a raspuns ca suna f bine si ca a fost proiectat pentru muzica acustica si inregistrari de calitate. Urma si o insinuare "subtila" cum ca eu probabil am ascultat inregistrari comerciale pe mp3-uri trase prost.Si de data asta am ascultat diverse genuri muzicale, inregistrari de calitate cat si mp3-uri si pe toate coaxialul suna la fel: spl mai mare, tipat pe medii inalte, basul ascuns dupa acestea. Probabil ca intr-o incinta vtp sau horn basul ar fi fost la linie, dar timbrul ar fi ramas acelasi.Voi posta varianta mea de filtru zilele astea intr-un subiect separat. Nu o consider nicidecum suprema, dar pentru mine rezolva niste probleme: lipsa basului, tzipatul driverului. Din pacate nu rezolva chiar toate problemele intalnite de mine, dar e un inceput, mai bine zis o varianta care o consider ok dupa 2 ani de trancotareala in care am incercat filtre de la cele mai simpliste la cele mai complexe.Pot sa spun ca ma asteptam sa sune mai prost fata de incintele lui AHegyes (cele prezentate pe site) dar eu zic ca au sunat rezonabil asa ca prima auditie.Clar ca mai e de lucru, dar macar am scapat de sunetul care nu il agreez. Ii las pe Adi sau pe Cbi sa dea detalii daca vor.Nu are rost sa continuam polemica despre cum suna, e clar o chestiune de gusturi, fiecare alege ce ii place si sa fie sanatos!Legat de liniarizari si ciori vopsite nu e chiar asa. Oricum un constructor serios dispune de un minim de aparatura de masura incat sa verifice rezultatele muncii sale. Si cu difuzoarele pro putem avea suprize.Cine vrea sa faca cu adevarat boxe se descurca si fara catalog. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Shraky Spui ca gusturile nu se discuta si totusi continui sa-ti impui gusturile si parerile proprii ca si adevar general valabil.unora nu le place zmeura si atii o adora, cine are dreptate?Lasa-i pe fiecare sa hotarasca ceea ce le place si ce nu, nu mai suntem in era comunista. (Cel putin unii dintr noi...)Prostia asta cu impunerea parerii numai la romani o observ. Pe nici un forum de afara nu vad astfel de flame-uri de doi bani bazate pe concursuri de masurat p*la. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Imi permit totusi sa spun ca pe alte forumuri straine se prezinta si masuratori, simulari, etc. Daca toti fac lucrul acesta dar la noi sunt unii care se opun, normal ca vor exista flame-uri. Cine crede, crede, cine nu, discuta (si fotbal si politica si de toate...) Link spre comentariu
stefi1_2006 Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 INCEARCA SI PE EBAY.IT CLASSIC acolo sunt multe dif ciare uitate sa scrie nuovo mai usato (nou niciodata uzat)gasesti pe cineva care face comenzi pe ebay.it si le cumperi Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 @ Mircea:Mai baiete, vezi-ti de treaba si spune la tine pe forum ca toate suna extrem si pune-le sigla. E forumul tau, mai scoti un ban, toata lumea e fericita. Ce rost are sa te bagi in seama ca paudio e cel mai mare producator si ca nu stiu care boxa suna bine sau nu? Is curios daca omul ala a avut dreptate si boxele alea chiar erau de la DNA ce o sa faci? O sa ii spui, esti prost ba? Asa tre sa sune! (adica iti impui gusturile, lucru pe care tocmai l-ai blamat). Aici discutam liber si fiecare e liber sa isi exprime parerea legata de experientele avute. Lasa aerele cu ce observi aici si ce observi pe alte forumuri dinafara. Uite-te mai bine sau sterge-ti ochelarii, modifica dioptriile sau ce mai vrei tu. Uite pe diyaudio ca si acolo se mai incontreaza unii pe diverse idei: vezi bob cordell vs john curl vs nelson pass, vezi Geedes si exemple sunt. Da, asa e, aici vrem totul, vreau ca boxa mea sa sune mai bine PT MINE ca cele ale lui Adi Hegyes si ca si altele care le prind in cale, indiferent ce au in ele. Si nu ca is eu rau intentionat si ca sa il denigrez sau sa ii iau vanzarile, "care nu este" dealtfel ci ca prin simplu fapt ca boxa mea e buna si nu am muncit degeaba pe ea.Din pacate si pentru mine si pentru Adi toate cele 3 modele de boxe care le-am dus (coax de 12, pa800 si pct, selenium 8pw3 si pct) nu s-au ridicat la inaltimea boxelor sale din punctul meu de vedere. Spun din pacate si pentru Adi deoarece daca s-ar fi ridicat peste atunci ar fi avut si el o revelatie deci un pas inainte pt el! Dupa experienta avuta pasul inainte va fi pentru mine, sa il ajung din urma. Sa nu se inteleaga gresit, in opinia mea boxele mele nu au sunat prost, dar la alea mici inafara ca selenium nu avea bas (doar e satelit) ,dar parca le lipsea stralucirea care o aveau ale lui Adi sunau plictisitor, dar macar nu aveau nimic deranjant.Pana una alta fa bine si incearca cum suna ceea ce se vorbeste pe aici, compara cu alte proiecte si trage singur concluzia. Nu mai prelua idei de la altii despre cum suna! Din ce vorbesti e clar ca unele chestii nu le-ai incercat si nici nu le-ai comparat cu incinte in genul celora ale lui Adi. Incearca doar ai difurile la indemana! Lasa presupunerile cu era comunista si alte vorbe preluate mot-a-mot de la cei care au trait-o in viata reala, nu la graditina, cum am trait-o noi. Mai scrie si idei de ale tale, nu pe ale altora. ;)Nu impun numanui sa accepte gustul meu. Ofer o varianta diferita fata de celelalte pt cine vrea sa o incerce. Am scris clar asta.Un diy-er adevarat incearca mai multe variante si trage concluziile in functie de preferinte. La fel am incercat si eu toate variantele disponibile.Daca Adi, Cbi si Sebi doresc pot sa publice aici fara nici o retinere cum suna boxele cu filtrele mele si cu celelalte filtre ca sa aflam si alte pareri.Aici facem boxe. Boxele se si asculta, nu doar se masoara. Mai bine ai vorbi la subiect, pana acum doar te-ai bagat aiurea in tramvai cu cel mai mare producator de difuzoare si alte chestii care pentru tine au un evident interes comercial. Nu intereseaza pe nimeni aceste aspecte inafara de tine. Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Vazand ca s-au cam aprins spiritele pe aici, nu doresc sa intru si eu in polemica, totusi vad ca pe aici se vorbeste de +/- 3dB la captete de banda de aceea va intreb cati dintre voi si-au facut audiometria? Fiecare ureche este diferita si poate fi deficitara intre anumite zone de frecventa, altele decat cele uzuale.te rog sa te rezumi la exact ce am vrut sa zic si sa nu intelegi ce vrei,insinuand ca nu auzim binenu stiu ce experinta si cate incinte de clasa ridicata ai ascultat,construit,dar te asigur ca in nici un loc de pe planeta asta o incinta cu deviatii de 3 db in zona centrala,si aici la refer la deviatii de 3 db care se intind pe cel putin 1-2 octave ,nu varfuri de treimi de octava,vor fi simtitte din plin mai ales daca sunt de plus sau daca sunt combo de tip peak-deep in acelasi loc care ajung de deviatii de 6db.Si in caz ca nu stii care e dif intre spatiu anecoic,2pi si camera,4pi,google,pt ca lucrurile se complica si mai mult chiar si privit f simplificat,daca ai basul cu 3db mai jos sub ~100hz,acea incinta va suna subtire si fara gravitate,daca ai la capatul celalata va suna ori stralucit ori tzatzai sau infundat si fara prezenta,sau va avea media dura /nazala,in fatza etc,chestii care tin doar de echilibru tonal,nu mai vorbim de chestii de tip breakup,defazaje in zona de CO care sunt cele mai deranjante fenomeme si cele mai neglijate de constructrii amatori. Asa ca te rog si pe tine si pe VTP sa nu interpretati dupa bunul plac.Urechea nu e liniara,dar nici cocosata nu e(cel putin nu la toti) nu am cheful necesar sa stau sa raspund la toate impunsaturile asa ca o sa scriu cateva impresii din acesta experinta si sper sa fie luate ca atare,IMPRESII PERSONALE,nu axiome ,care cred ca au fost destul de apropiate si cu ale celerlati participanti Cu componente de calitate si adaptate conditile de utilizare se pot obtine cu ceva cunostinte lucruri excelente. Difurile pro,unele din ele, se pot utiliza si in casa dar trebuie facute compromisuri la sunet si folosite tehnici de mascare a deficientelor coaxialul mare trebuie atenuat bine pe medii si taiat jos ,de departe , pt a avea bas bun pana pe la 50hz si s-a simtit suprafata radianta mare chiar daca ultima octava cam lipsea. Driverul este 'piesa de rezistenta' care care fara bibileala faca ca sunetul sa sune ca la discoteka,zbierat , nenatural si obositor.Filtrul pus de VTP in acel atasament in BR,este ,ca sa nu il jicnesc,bun pt dicoteka.Driverul zornaie,este mai ridicat in nivel ca media si face ca sunetul sa fie f stralucit,Se eimte si ceva in neregula la CO deoarece integrarea intre difuri pe voce nu este reusita.Driverul se aude din centrul basului de capul lui.Am incercat o varianta mai veche cu lpad clasic (care nu trage Ft in jos ca rez serie) si cu ord 2 departat pe bas si ord 3 pe driver.As vrea sa zic ca se incadra la un sunet ok,fara pretentii de top hifi,deci nici discoteka nici chiar hi-fi ,in fctie de ce le era servit.Dar in nici un caz difuzorul nu are sunet hi-fi din perspectiva timbrului si nici se poate compara cu orice cum scria pe alt forum pro de la noi ,la orice pret Inca se se mai cauta integrarea cat mai buna intre difuri in zona Ft si potolirea zbieraturii driverului...(nu este prezenta non-stop) Tot in zona pro ,au mai fost ascultate niste incinte micute cu fostele mele 8pw3 si pct300.De departe sunetul a fost cu timbrica naturala,fara 'deficiente audiofile' de tip bubuiala vuiala tipaturi si neintergare intre difuri.Basul este subtire si putin fara nici un fel de corectii electronice,in rest prea putine de reprosat.Timbrul este clasic de pro,medii-inalte cam uscate si plate comparativ cu difurile hi-fi,nu au detaliu extraordinar in scena si nici stralucire sau prezenta,ceva specific al lor,personal.Am testat si varinta de filtrare a tw pct300 in urma dicutiei de pe alt forum cu DNA, 6,8u cu 0,6m si concluzia a fost ca tw desi nu distorsiona,media suna ca din goarna,ca si cum cineva ar vorbi cu mainile palnie la gura au mai fost si pa800k cu pct,BR.Sunet ok,din nou din clasa medie,timbrica stiuta deja pt conul tesut,nu am fost interesat f mult deoarece deja incepuse sa se faca tarziu si aveam un drum de strabatut inapoi.Concluzii ,mai mult ale lui sharky,au fost ca dif sunt la bas ,si trebuie utilizate componente diferite la filtru.Pa800 are putin bas mai jos,dar celalat are o medie mai buna si este mai mascat timbrul de 'fibrei de carbon'. Folosit cu grija,si desi a suferit ceva schimbari si la aspect constructie si sunet,pct300 se incadreaza in hi-fi ,dar nu se poate compara cu alte tw de 4-5 ori mai scumpe (asta acum cativa ani cand era 80 de lei unul) ,cum se scria tot pe alt forum,parca chiar de Nexus, ca tot vad ca vrea sa impunga pe cineva si pur si simplu a fost spulberat de usher 9950 la toate capitolele in teste AB : rafinament,detaliu,stralucire,pastrarea timbrului la putere mare,instalarea agresivitatii etc Asa ca s-au destramat si ideile care tot umbla pe forum cu difurile cu sunet mort si sters.Asa ceva nu exista,si cred ca sunt mai mult vorbe de ura adresate unor firme care chiar fac componente de caliate f buna,chiar daca preturile nu multumesc pe toti amatorii de chilipiruri si inca cred ca cu a zecea parte se poate obtine un sunet bun sau MAI BUN si pana la ideea de 'clonare a sunetului' cu alte componente Despre boxele lui ADI nu ofer comentarii pt ca nu este locul potrivit si sincer nu sunt prea multe lucruri negative de spus.Rezumatul ar fi ca nu prea am avut cu ce compara la modul absolut si ca o boxa mica are limitari daca le cauti dinadins iar una mare ofera un sunet mult mai complet Tin sa atrag atentia ca testele nu s-au facut in baie si cu 'voltzi la bord' si am folosit si electronice de calitate cu diverse genuri de muzica ,maj cd-uri originale (de care adi nu duce lipsa..),au fost teste AB si a durat cam o jumatate de zi toata harababura.Pt mine a fst o experinta placuta si pe care as vrea sa o mai rpet,si le multumesc pe acesta cale lui adi si serban pt ospitalitatea oferita Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 OARE ? de ce nu ati invitat si constructori din Buc ? As fi fost amator de auditii de mare calitate............sper ca nu intelegeti gresit , dar pot exista si oameni care pot contesta topuri ad-hoc deoarece nu au acces la probele Dvoastra audiofile , oricum pentru mine conteaza numai calitatea !!! Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 OARE CE??nu a fost nimeni invitat nicaieri si cu atat mai putin nu va fi invitata o persoana cu care nu am/avem nici o tangenta in viata persoanlaCu cati dintre noi te cunosti si te simit neglijat ca nu ti-am oferit invitatie?stiu ca esti din 'tabara lui VTP'(a se citi generatia si conceptiile)si vrei sa il susti asa de ochi frumosi si asa ca ma abtin sa fac alte remarci urate.Precizez ca nu am avut intentia sa testam lazi cu difuzoare folosite de sonorizatorii de duminca si cu diverse echipamente care dau contuarul peste cap si maresc factura la electrica.Si pe noi tot calitatea ne-a interesat si am gasit-o,intr-o oarece masurasi voi ati facut atatea intalniri in Buc,pe noi ne-a invitat cineva? a vorbit cineva urat la adresa cuiva dupa ca v-ati expus parerile? Nu credDaca vrei sa stii care a fost spilul,iti spun,ca sa nu te roada curiozitateaEu am fost in cluj sa imi iau diploma si am stat 3 zile pe acolo cu niste prieteni.Am trecut 1 zi pe la sharky si apoi am purces la oradea la adi unde am mai dat de un alt preiten de-al lui din oradea,tot pasionat de audio .Nu a fost o experinta cu porti deshise si cu invitatii ca la nunta.Cine crezi ca venea special din BUC cateva sute de km doar pt asa ceva?Nu a fost nici un concurs de stii si castigi ca sa fie ceva de contestat si nu s-au facut topuri si clasamente.Am precizat clar ca SUNT IMPRESII PERSONALE bazate pe experienta practica si persoanala acumulata in atatia ani de pasiune si mestereala si nu am dat nici o teorema .Nu te pune nimeni sa iei de bun ce am scris asa cum nici noi nu luam de bun multe abureli aruncate fara suport.Si cu asta eu am incheiat subiectul Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Victor, intamplarea a facut ca CBI sa aiba drum prin Cluj, iar cum Oradea e relativ aproape, de ce sa nu dam o tura si pana la Adi cu cazanele si chistoacele in portbagaj? O intalnire de acest gen e mult mai productiva decat niste discutii.Daca ai drum prin Cluj te invit sa asculti coaxialele sau 8pw3 si pct300, implementam ce filtru ai tu chef, etc. Cu pa800-le si pct-ul e mai complicat din moment ce nu sunt ale mele. Poti sa iti aduci si un amplificator anume, placa de sunet, cdplayer, muzica ce vrei tu. Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 OARE ? de ce nu ati invitat si constructori din Buc ? As fi fost amator de auditii de mare calitate............sper ca nu intelegeti gresit , dar pot exista si oameni care pot contesta topuri ad-hoc deoarece nu au acces la probele Dvoastra audiofile , oricum pentru mine conteaza numai calitatea !!!hpavictor, daca ai drum la Oradea esti bine primit la o auditie, comparatie, ce vrei tu legat de incinte acustice si muzica la modul general. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Shraky, Eu stiu ca acolo la Cluj sunteti o gasca de fani ai mei care mor de ciuda ca eu chiar am realizat ceva in viata spre deosebire de voi care stati toata ziua in fata calculatorilor si cersiti bani de tigari de la parinti.Lucrez din greu pentru ceea ce am si nu dau doi bani pe parerile tale/voastre .Vad ca ai aceeasi atitudine fata de VTP asa cum ai fata de mine. Ma copile, zici ca ti-ar fi pus-o si dupaia nu te-ar fi sunat a doua zi. Fata de Domnul ing. Mateescu esti o nulitate.Get a life Link spre comentariu
[i_unit] Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Presimt ca se va face curatenie curand... asa cum a disparut treaba aia cu angel hair = floci de ingerash... Doamne, ce-am ras... Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Nu stiu daca are rost o curatenie, sa ramana clar fiecare cu nivelul sau. Cand esti in lipsa de argumente tehnice sau semitehnice si treci la atacuri la persoana si calomnii e clar unde te sitezi.Bai Mercea, foarte bine ca scoti bani din vanzari si servicii, in rest, hai ca esti amuzant! Tu stii ca....stii multe frate, poate dintr-un univers paralel. Mai fain e cand se verifica ceva si nu e asa cum stii tu/spui tu/ ai auzit tu de la altii.Tine-o tot asa, scoate perla dupa perla, ca sa avem si noi astia rau intentionatii de ce rade. Cine are o baza de cunostiinte te simte imediat cu abureala.Pana una alta lasa atacurile la persoana si scoate ceva la subiect, nu de alta dar te faci de ras.Legat de atitudinea mea fata de dl Mateescu, dupa cum ti-am recomandat, schimbati dioptriile, eu nu vad sa-l fi jignit iar incontrarile cu el au fost pur tehnice pe un ton civilizat. Rezuma0te la persoana ta nu fa pe avocatul altora cand nu e cazul. Scrie ceva la subiect, numai ca din pacate n-ai ce. Later edit: uitasem sa pun sigla : Link spre comentariu
adircf Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Lucrez din greu pentru ceea ce am si nu dau doi bani pe parerile tale/voastre .Tu esti un fel de vanzator de dupa tejghea ce-si da prea multe aere. Pe munca grea a altora iti pui un adaos si dai mai departe. Mare branza.Logo: :nas:p.s.Trebuie sa recunosc ca ai manipulat frumos forumul speakerplans sa creda ca powerfloci a facut proiectele alea 3d. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum