Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parte de amplificare casetofon auto.intrebare

titel90

Postări Recomandate

Daca ai atins pinii 18 si 16 ai integratului, practic ai facut scurt intre plusul si minusul alimentarii, in cel mai rau caz ar fi trebuit sa ti se arda sursa. Poate ai atins si altceva.offtopic:Da, te rog, detalii despre stabilizatorul pe care l-ai folosit, si eu am un casetofon auto pe care vreu sa-l alimentez dar nu am decat 20 Vcc disponibili.LM 7812 rezista la 2,2A. Cum scoti 4 amperi ? Mulumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• titel90

11

• mihai1979

6

• Dj_Dog

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

@ CRISTI SI TITEL :nu mai folositi stabilizatoare ca va complikati si nu aveti curentul necesar la ce va trebuie voua. sfatul meu e sa mai dati jos spire de pe transformator pina sa ajungeti la tensiunea necesara si dupa aia sinteti linistiti.Titele de eram in Romania iti dadeam eu nu unu ci doua HA-uri dar asa nu am cum. BAFTA!!!

Link spre comentariu

Pt cristian: in primul rand lm7812 rezista la maxim 1,5 A. ca sa faci curentul necesar, legi mai multe stabilizatoare in paralel(aceeasi tensiune, intensitate adunata). de examplu eu am facut montaj cu 3 lm-uri pentru sursa pusa in discutie. bineinteles fiecare lm cu contensatorii lui de filtraj,din datasheet respectiv 330 nF pe intrare si 100 nF pe iesire si eu am mai pus pe iesirea fiecarui LM cate o rezistenta de 0,22 ohmi/5W. cei 20Vcc sunt destui.mie mi-a venit mai usor sa fac montajul asta decat sa umblu in traf.Mihai,apreciez bunatatea ta,dar nu mi-ati raspuns nici unul la intrebare. e ars sau nu e ars? cu 3.63 volti intre masa si fiecare pin al iesirilor. alimentatorul merge

mda.am masurat. la 11.7 volti(sursa facuta cu lm7812) la pinii 6,14,18 si pinii 2 pt stanby si 10 pt mute, intre radiator si fiecare dintre pinii dati de mihai am 3,63 volti. deci ii ars:( ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări