Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parte de amplificare casetofon auto.intrebare

titel90

Postări Recomandate

Salutare tuturor! am un casetofon auto sony xr-2803 (mai vechi) 4 x 34w din care am scos partea de amplificare si am legat-o la calculator. amplificatorul se bazeaza pe un CI cu 23 de pini,pe care sony nu-l mai produce,dar il produce Hitachi sub denumirea de HA13158A.deci 4 intrari si 4 iesiri. intrebarea mea este daca se pot conecta cumva cele patru iesiri doua cate doua astfel sa rezulte un amplificator stereo de 2 x 68W(teoretic). am si schema data in datasheet pt cel facut de hitachi si schema din casetofonul przis. o sa le pun daca doriti.multumesc anticipat si sper ca nu am postat unde nu trebuia.numai bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• titel90

11

• mihai1979

6

• Dj_Dog

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

pentru faptul ca am lucrat cu ele iti pot spune ca nu e posibil sa il legi asa cum vrei tu. sint deja in punte din constructie (adik ai in ele 8 amplifuri). PREREA MEA! daca gresesc nu aruncati cu pietre. spor la auditie!!! :da

Link spre comentariu

pentru faptul ca am lucrat cu ele iti pot spune ca nu e posibil sa il legi asa cum vrei tu. sint deja in punte din constructie (adik ai in ele 8 amplifuri). PREREA MEA!

asa este
Link spre comentariu

acelasi integrat.alta problema. va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot verifica integratul pus in discutie(poza de mai sus) daca este ars. voiam sa masor o tensiune si am atins cu una din ansele aparatului de masura pinul 18 cu gnd de la difuzorul al 3-lea,adica pinul 16. si a tacut.nu am scurtcircuitat iesirile boxelor sau altceva. va rog mult daca puteti sa ma sfatuiti cumva.multumesc anticipat.

Link spre comentariu

acelasi integrat.alta problema. va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot verifica integratul pus in discutie(poza de mai sus) daca este ars. voiam sa masor o tensiune si am atins cu una din ansele aparatului de masura pinul 18 cu gnd de la difuzorul al 3-lea,adica pinul 16. si a tacut.nu am scurtcircuitat iesirile boxelor sau altceva. va rog mult daca puteti sa ma sfatuiti cumva.multumesc anticipat.

Daca are alimentari are tensiune pe pinul de stby si nu scoate nimic e defect.Pe fiecare pin de iesire trebuie sa aiba jumatate din tensiunea de alimentare ,in genmeral cand se defecteaza aici se observa cel mai bine.
Link spre comentariu

titel mama te poti lega si la radiatorul integratului ca e tot pus la masa(-) si masori in felul urmator:daca e alimentat la 12v trebuie sa ai urmatoarele tensiuni pe urmatorii pini:3 --6v; 5--6v, 7--6v, 9--6v, 15--6v, 17--6v, 19--6v, 21--6v.daca nu sint egale (toleranta de +/-50--100 milivolti) atunci ai facut asta :smt103: icon_hang :dsgfds .L-AI PRAJIT SEFULE!!! ASA CA ALTI BANI SI DISTRACTIA CONTINUA!!! BAFTA

Link spre comentariu

nu mai fi rau ma mihai.ce vrei, vreau sa inteleg si io calumea.acu imi pare rau ca mai frec lumea la icre p-aici,da nu cred io ca sunt cel mai rau si mai sec.am incercat sa am cat mai mult bun simt. oricum mersi mult pentru lamureala.sanatace(peste 3 minute)mda.am masurat. la 11.7 volti(sursa facuta cu lm7812) la pinii 6,14,18 si pinii 2 pt stanby si 10 pt mute, intre radiator si fiecare dintre pinii dati de mihai am 3,63 volti. deci ii ars:( ?

Link spre comentariu

nu m-am suparat man,n-am de ce.io nu vreau sa fiu nesuferit.adik mai am nevoie de ajutorul vostru si na..vreau o relatie de lunga durata:D. cu amplifu,ce am ars te rog sa imi spui tu,tinand cont de cele spuse in postul anterior.

Link spre comentariu

am folosit prescurtarea ha(adik circuitul ha 131...) ca sa te intreb daka l-ai prajit sau nu. de la ce il alimentezi?de la o sursa de la un transformator? ai tensiune de alimentare? daca da masoara cum am zis.

Link spre comentariu

mihai,zisesem mai devreme in acelasi post.sursa e un traf E+I de 17Vac redresat si filtrat a ajuns pana la 21 Vcc.apoi am folosit 3 stabilizatoare de tensiune ca sa il reduc la 12 volti cc. deci alimentare 12 volti(11,7 mai exact) la 3-4 A. aia merge.am masurat-o. integratul e in felul urmator. am tensiune 12v pe pinii lui de alimentare si unde m-ai pus tu sa masor am cate 3,63V

mda.am masurat. la 11.7 volti(sursa facuta cu lm7812) la pinii 6,14,18 si pinii 2 pt stanby si 10 pt mute, intre radiator si fiecare dintre pinii dati de mihai am 3,63 volti. deci ii ars:( ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări