Vizitator snake26ro Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 care este temperatura optima de lucru cu o statie de lipit?daca lucrez cu ea pe la 240-270 grade C e ok in sensul ca nu se inegreste varful de la sacaz ars, dar stau mult sa incalzesc piesele pana se topeste fludorul.daca lucrez pe la 330 grade C e ok in sensul ca topeste imediat fludorul dar varful se face negru si foarte greu de curatat(sacaz ars pe el.)care este temperatura normala/optima de lucru? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 care este temperatura optima de lucru cu o statie de lipit?daca lucrez cu ea pe la 240-270 grade C e ok in sensul ca nu se inegreste varful de la sacaz ars, dar stau mult sa incalzesc piesele pana se topeste fludorul.daca lucrez pe la 330 grade C e ok in sensul ca topeste imediat fludorul dar varful se face negru si foarte greu de curatat(sacaz ars pe el.)care este temperatura normala/optima de lucru?Conteaza IN PRIMUL RAND ce fludor folosesti, ce aliaj Link spre comentariu
crispus Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Sunt si eu interesat de subiectul asta.Exista pe undeva un tabel de corespondenta intre aliajul folosit si temperatura optima de lucru? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 300-330 grade, parerea mea. Eu nu folosesc sacaz, folosesc decapanti. Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Si mai depinde si ce vrei sa lipesti/dezlipesti, nu numai aliajul, in sensul ca trebuie asigurata o temperatura care sa "invinga" inertia termica a piesei/pieselor asupra carora se intervine. Oricum, experimentand nu cred ca e asa greu sa-ti faci o idee despre cum trebuie reglat in functie de situatia care se iveste. Dumneavoastra vreti niste "retete universale", ori asa ceva e greu, daca nu imposibil de gasit. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 care este temperatura normala/optima de lucru?Eu cel mai mult lucrez cu 320*(asta la lipituri normale) .Daca fludorul este calitate nu prea mai este nevoie de sacaz nici de decapant.Am zile cand la sute de lipituri nu folosrsc deloc sacaz.Pentru ca varful sa ramana curat se foloseste buretele care se vinde cu statia de lipit si care tot timpul trebuie sa fie umed(se foloseste apa distilata apa de la robinet mananca varful si ii scurteaza viata)si de el se sterge tot timpul varful ca sa fie curat Link spre comentariu
Vizitator snake26ro Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 pai il sterg, dar tot negru ramane de la sacaz uscat. mie mi se parea o temp prea mare 330 grade C, mai ales ca e semnalizata cu un led rosu la statia mea (tot ce e peste 270 e cu rosu- duce pana la 420 )in legatura cu fludoru.. sincer nu stiu.. am bucati bucati de la diversi oameni. nu am nici un sul al meu.dar va rog sa specificati daca stiti : pt fludor X cu temp Ypt fludor YZ ... temp XYtin sa mai specific ca folosesc foarte des sacazul. de multe ori tin varful in sacaz pana ies bule de pe el. adica il tin cam 30 de sec asa ca sa reactioneze varfu cu sacazu. e corect ce fac eu?acum e atat de murdar incat nici operatia asta nu il mai curata sa il faca argintiu stralucitor ca la inceput. Link spre comentariu
Vizitator snake26ro Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 ar fi util un tutorial video pus pe youtube,daca e cineva binevoitor Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 tin sa mai specific ca folosesc foarte des sacazul. de multe ori tin varful in sacaz pana ies bule de pe el. adica il tin cam 30 de sec asa ca sa reactioneze varfu cu sacazu. e corect ce fac eu?acum e atat de murdar incat nici operatia asta nu il mai curata sa il faca argintiu stralucitor ca la inceput.Inprimul rand eu personal nu am vaxut niciodata fludor pentru diferite temperaturi.Apoi eu lucrez cu statii profesionale weller si nu de un an doi ci de mult mai multi si stiu care e temperatura ok pentru mine.Greseala mare este cu varful tinut in sacaz asa mult din mai multe puncte de vedere,varful al se strica,apoi nu se mai poate lucra cu el bine (la o lipitura facuta profi nu-i voie ca pe langa lipitura sa ramana sacaz parca vad in cazul asta cum arata lipiturile)si in al treilea rand gazul degajat este toxic si poate crea probleme de sanatate Link spre comentariu
Vizitator snake26ro Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 ok,deci mai usor cu sacazul. ce temperatura folosesti? inante sa faci o lipitura nu inmoi deloc in sacaz?nu e varful atat de uscat incat tre sa stau mult pana se topeste fludorul p varful letconului?(in cazul in care nu folosesc sacaz?) cum pot curata acum negreala de pe varf fara sa stric varful? (incins si dupa aia pe burete termo nu merge) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Ai umezit buretele? Inainte de a te apuca de lipit trebuie sa-l uzi, il storci si il pui la loc. Daca e uscat e tare si nu se muleaza pe varf asa ca nu curata. Uite si un film: La inceput iti arata cum sa nu faci si apoi cum sa faci corect. Corecte sunt lipiturile alea in care fludorul se intinde (curge) pe placa si ramane lucios. La fludorul fara plumb lipitura nu rmane chiar asa luciasa iar temperatura de topire e mai mare. Sarma de fludor are in mijloc un canal care contine decapanti. Rar e nevoie de sacaz. In nici un caz nu trebuie sa tii varful in el pana fierbe. Cablajul si piciorusele componentelor trebuie sa fie fara oxizi inainte sa incepi sa lipesti. Daca nu sunt lucioase le cureti. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 ok,deci mai usor cu sacazul. ce temperatura folosesti? inante sa faci o lipitura nu inmoi deloc in sacaz? nu e varful atat de uscat incat tre sa stau mult pana se topeste fludorul p varful letconului?(in cazul in care nu folosesc sacaz?) Am spus mai sus in general 320* nu inmoi deloc varful in sacaz inainte de a face lipituri,am zi cand nu folosesc deloc sacaz(eu decapant nu folosesc decat foarte rar,aproape deloc)desi zilnic fac sute de lipituri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum