Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare transformator

Postări Recomandate

Buna seara.Mi-a dat cineva un transformator(intentionez sa alimentez niste kituri audio),dar nu am nici o informatie despre el.Pe o parte are 3 fire: rosu,portocaliu,alb; si pe cealalta parte are :maro,albastru,negru,galben,galben,albastru,maro.In aceasta ordine.Poate cineva sa-mi spuna care e alimentarea?Traful e destul de mare si as avae nevoie de el.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nimic mai simplu, alimentarea e intre firul mov si cel gri :da

Acuma serios, fara un multimetru, sau cateva poze macar, nici mama omida nu stie ce sa zica...

Si nu, de obicei mediana nu e aceeasi cu tolele. Masoara intre fire, pe domeniul 200-2Kohmi, toate combinatiile, si spune rezultatele.

Link spre comentariu

Buna seara.Mi-a dat cineva un transformator(intentionez sa alimentez niste kituri audio),dar nu am nici o informatie despre el.Pe o parte are 3 fire: rosu,portocaliu,alb (Ăsta e primarul, trebuie să afli doar dacă are prize la 220 şi 240V sau la 110 şi 220V. Cel mai simplu îl alimentezi pe firele între care ai măsurat rezistenţa cea mai mare); si pe cealalta parte are :maro,albastru,negru,galben,galben,albastru,maro (Ăsta e secundarul cu bobine simetrice ptr etajul final şi preuri şi unul sau 2 secundare simple ptr motoare şi filamentul afişorului. Negru este sigur masa, restul trebuie să le identifici cu ohmmetrul).In aceasta ordine.Poate cineva sa-mi spuna care e alimentarea?Traful e destul de mare si as avae nevoie de el.

Link spre comentariu

Sincer nu intaleg afirmatii de genul

Am mai masurat transformatoare,chiar am si reparat.Nu-s chiar tampit,......

care vin dupa alte afirmatii de genul

Unde sa masor?De obicei mediana e aceeasi cu tolele...dar nici un fir nu face contact...

Va doresc mult noroc (ca cel putin in electronica, veti avea nevoie din plin)
Link spre comentariu

de obicei mediana nu e aceeasi cu tolele

:scarpin In ultimii aproape 30 de ani de surubarit prin electronica, nu am intilnit niciodata ca unul din capetele infasurarilor vreunui transformator sa fie conectata d.p.d.v electric, din constructie, la miezul (tolele) transformatorului, decit daca transformatorul a fost ars si carcasa s-a topit sau a luat foc... Pina si infasurarea "ecran" are o borna de acces fixata de carcasa, pentru efectuarea conexiunii.
Link spre comentariu

Daca nu ai niste valori ale rezistentelor infasurarilor si marimea trafului ( sectiunea ) pot doar sa apreciez:cele trei fire rosu-portocaliu-alb = 110V-0V-110Vmaro-maro = o tensiunealbastru-albastru =o tensiunegalben-negru-galben = tensiune-0V-tensiuneCred ca toate iesirile sunt separete ( afli cu orice ohmetru asta)IN NICI UN CAZ NICI O BORNA NU ESTE LEGATA LA TOLE !Daca vreunul din fire ( in general primarul , el este prima infasurare langa tole ) e scurcircuitata cu tolele ai doua posibilitati:- ori il rebobinezi- ori e bun de fier vechi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări