Adi Florin Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Daca studiati cu atentie schema propusa , veti vedea ca cele doua becuri inseriate au o rezistenta la rece de aproximativ 2,8ohm . Aceasta rezistenta introduce o atenuare in zona 3Khz - 6Khz . Peste 6Khz intra in functiune condensatorul care strapeaza becurile . Asadar , protectia are un dublu rol . Functioneaza ca atenuator dar si ca loudness .Poate zic o prostie, dar...loudness nu insemna ca sunt accentuate frecventele medii? Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Din ce stiu eu si nu stiu prea multe sunt ATENUATE mediile accentuandu-se frecventele joase si cele inalte, toata aceasta treaba se intampla la puteri relativ mici Link spre comentariu
Vizitator LAdy Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Bun, daca folosesc hp-15w impreuna cu un pht-411 va fi suficient?Si ce se va arde prima data, cu filtru' recomandat de DJ DNA in caz ca bag putere mai mare in boxa, hp-ul sau pht-ul?La ce putere rezista hp-15w? Eu am pus unul la un amplificator de masina pe patru canale, legat in punte, si dupa vre-o 5 min. sa cam incalzit magnetul dif-ului. Pe statie scrie 4x95W RMS Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 eu am flosit HP15W intr-o aplicatie Bass si in incinta BP 4th cu filtru trece sus la 35hz dau in el cu 300W si nu am avut pana acum pb nici macat cu distorsiuni in frecvente joase iar ca o paranteza , am comparat saptamana trecuta un satelit produs de &rool cu difuzoare de 10" eminence si satelitul facut de mine cu E10 150S si PHT 408 , rezultatul.... satelitul cu E 10 este cu mult peste cel cu eminece si la calitatea sunetului cat si la partea de bass ( incintele sunt de dimensiuni foarte apropiate si au fost testate cu o amplificare QSC) Link spre comentariu
Vizitator Vlado Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Salut ! As fi interesat si eu de modelul coaxial 15CO1P-SLF (difuzor coaxial, driver + filtru inclus), l-am mai folosit cineva, cum vi se pare ?As vrea sa-l folosesc intr-un proiect pentru niste boxe de casa. Ar merge ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Bun, daca folosesc hp-15w impreuna cu un pht-411 va fi suficient?Si ce se va arde prima data, cu filtru' recomandat de DJ DNA in caz ca bag putere mai mare in boxa, hp-ul sau pht-ul?La ce putere rezista hp-15w? Eu am pus unul la un amplificator de masina pe patru canale, legat in punte, si dupa vre-o 5 min. sa cam incalzit magnetul dif-ului. Pe statie scrie 4x95W RMSeu cred ca aveai distorsiuni mari acolo Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Salut ! As fi interesat si eu de modelul coaxial 15CO1P-SLF (difuzor coaxial, driver + filtru inclus), l-am mai folosit cineva, cum vi se pare ?As vrea sa-l folosesc intr-un proiect pentru niste boxe de casa. Ar merge ?a existat un proiect postat pe forumul magazinului lui Dj.DNA cu acel difuzor.cel care a construit incintele a afirmat ca suna foarte bine (persoana era o somitate in domniul audio, dar nu-mi mai aduc aminte exact cu il chema din pacate, daca DNA ar putea extrage aticolul....)difuzorul coaxial care vrei sa-l folosesti tu, ar fi o alegere foarte buna in ideea ca are deja inclus filtrul pe el direct de producator. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 HP-15W suna excelent in combinatie cu PHT-408 intr-o incinta fullrange. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Noiembrie 3, 2005 Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 Din ce stiu eu si nu stiu prea multe sunt ATENUATE mediile accentuandu-se frecventele joase si cele inalte, toata aceasta treaba se intampla la puteri relativ miciAsta este corectia "fiziologica" (parca) pentru a avea impresia la volum mic ca bass-ul e la fel de puternic in raport cu mediile si inaltele ca si la volum mare.Am o placa de sunet onboard care are si o optiune de LOUDNESS. Cand activez aceasta optiune se accentueaza mediile si toata muzica pare sa se auda mai tare. Am incercat sa simulez acest efect din egalizator si intradevar marind zona de medii si o parte din mid-bass obtin acelasi lucru.Deci eu sustin ideea ca LOUDNESS inseamna accentuarea mediilor pentru a avea senzatia ca se aude mai tare (asa cum zice si numele LOUD = tare). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 3, 2005 Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 Gresit domnule ! Se accentueaza bass-ul si inaltele la volum mic , pentru a compensa deficientele auzului uman ( corectie fiziologica ). O pagina web pentru inprospatarea cunostintelor : http://www.sfu.ca/sonic-studio/handbook ... tours.html Eu n-as folosi o asemenea "corectie" cum reiese din functionarea filtrului , dar ma rog , daca suna bine ... Link spre comentariu
Adi Florin Postat Noiembrie 4, 2005 Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 Ce e gresit domnule in ce am scris eu???Mai citeste o data (mai atent de data aceasta). Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 4, 2005 Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 E bun rationamentul tau, dar corectiile fiziologice (loudnessul de la amplif)face fix invers. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Noiembrie 4, 2005 Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 Stati asa putin... Asta este corectia "fiziologica" (parca) pentru a avea impresia la volum mic ca bass-ul e la fel de puternic in raport cu mediile si inaltele ca si la volum mare. Aici ii explicam lui UncleFucker ce este "chestiunea" pe care a descris-o dansul (si anume corectia fiziologica).Am o placa de sunet onboard care are si o optiune de LOUDNESS. Cand activez aceasta optiune se accentueaza mediile si toata muzica pare sa se auda mai tare. Am incercat sa simulez acest efect din egalizator si intradevar marind zona de medii si o parte din mid-bass obtin acelasi lucru. Deci eu sustin ideea ca LOUDNESS inseamna accentuarea mediilor pentru a avea senzatia ca se aude mai tare (asa cum zice si numele LOUD = tare)....iar aici am raspuns in continuare la "chestiunea" legata de LOUDNESS.Cele doua (Loudness si corectia fiziologica) sunt lucruri distincte si au roluri distincte. Cred ca este evident asta pentru toata lumea.P.S.: Nu stiu ce ati inteles voi din postul meu...poate trebuia sa pun un rand de "......." intre cele doua "chestiuni" (dar eu cred ca este evident ca nu vorbeam despre acelasi lucru in cele doua aliniate). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 4, 2005 Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 :goodman: Ma mir ca tu nu cunosti ca Loudness = Corectie fiziologica si sustii o asemenea aberatie . Eu nici nu stiu sa existe vreun efect in audio la care sa se accentueze mediile . Fa o vizita pe la datasheet-urile corectoarelor de ton cu functie Loudness , ex. LM1036 ca sa vezi cum functioneaza . Daca ai un amplificator cu Loudness ,asculta-l, si o sa-ti dai imediat seama ce se accentueaza. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Noiembrie 4, 2005 Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 Posibil sa fie cum zici dumneata...loudness-ul sa fie acelasi lucru cu corectia fiziologica. Dar...cum spuneam...am o placa de sunet care are o optiune de loudness. Aunci cand o activez se accentueaza mediile si o parte din mid-bass. Am verificat acest lucru dezactivand optiunea si setand egalizatorul grafic in asa fel in cat sa obtin acelasi rezultat. Am facut asta aseara. Sper sa intelegi acum nedumerirea mea...si faptul ca nu sustin aberatii, ci numai lucruri care s-au intamplat.Acum...am uitat sa verific daca aceasta accentuare se pastreaza la orice nivel al volumului setat din placa de sunet. O sa fac asta diseara si daca este cum spuneti voi am sa va dau dreptate.Acum...revenind la integratul pe care l-ai dat exemplu, m-am uitat in datasheet la pagina 3 in coltul din dreapta jos la graficul cu corectia de loudness. Eu observ ca pe masura ce volumul scade sunt accentuate frecventele joase si inalte, in timp ce mediile sunt "tinute constante". Deci eu pot sa trag concluzia ca virgula corectia de loudness din acel datasheet e diferita de optiunea de loudness de la placa mea de sunet (unde, cum spuneam, sunt accentuate mediile; ramane sa vad diseara daca se pastreaza aceasta accentuare la orice volum).Si in fine...revenind la filtrul facut de DJ DNA...acele becuri isi cresc rezistenta pe masura ce nivelul creste, deci se obtine o atenuare a mediilor atunci cand volumul creste. Deci, atat dupa definitia de loudness din datasheet-ul dat exemplu de dumneata, cat si dupa loudness-ul placii mele de sunet, acel circuit din filtru nu reprezinta o corectie de loudness (ci o simpla atenuare a mediilor odata cu cresterea volumului). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum