Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

upgrade mainboard KOB KT266A FDX

amator 58

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor forumistilor!Rog ,pe cei care se pricep,sa ma ajute intr-o problema-numai daca acest lucru este posibil! PC-ul meu are placa de baza KOB KT266A FDX , memorie RAM tip SDRAM de 640Mb , procesor ATHLON 1,7GB.Rog pe cine cunoaste aceasta placa de baza ,sa faca un upgrade pt. hardware,in ideea de ai imbunatati performantele . Inteleg ca se poate monta in locul SDRAM , memorii DDRAM dar nu stiu ce tip(1,2....?),pe placa existind si sloturi pt. DDRAM.MULTUMESC!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amator 58

3

• kodor2001

2

• 2informaticos

1

N-am aceasta placa dar am manualul; se poate inlocui SDRam-ul cu DDR 1; operatia in sine e nitel mai complexa intrucat langa cele 4 sloturi de memorie (sloturile DDR sunt mai aproape de procesor, celelalte 2, adica SDRam, fiind mai departe) se afla si un sir lung cat o zi de post de jumperi care trebuiesc pusi pe pozitia corespunzatoare tipului de memorie folosita.

In total, puteti pune 2GB ... ori DDR1 ori SDRam.

Nu le amestecati ca n-o sa mearga.

Link spre comentariu

Din fericire jumperii din sirul ala nu sunt individuali; pot fi extrasi in grupuri, nu-mi amintesc exact, de cate 8, parca...Mai are pe undeva si un grup de alti 2 jumperi care trebuie schimbati (viteza RAM)...Sper sa nu ma insel asupra modelului. Relativ recent am schimbat de la SDRAM la DDR1 intr-o placa (nu-mi amintesc modelul) cu asemenea sir de jumperi cum a mentionat colegul anterior.

Link spre comentariu

Multumesc f. mult pentru raspunsuri.Daca as pune SDRAM DE 2GB ar costa f. mult- si asta ar fi doar una din probleme-cea de a 2 a fiind faptul ca se gasesc f. greu , asa ca pentru mine este OK daca pot folosi DDRAM1!Multumesc!As vrea sa mai stiu cu ce alt procesor l-as putea schimba pe al meu(1,7GB),in sensul de ai creste frecventa de lucru.In cadrul operatiei de upgrade mai trebuie schimbat si altceva pe placa de baza , in afara procesorului si a memoriei RAM?

Link spre comentariu

In manualul placii nu am gasit nici o valoare a frecventei maxime pe care o poate suporta. In capitolul "Features" singura referire la performantele procesorului este, citez:

"The KOB KT266A FDSX mainboard uses an AMD 462-pin socket A that has thw folowing features:

- support 100/133 MHz frontside bus (FSB)

- accommodates AMD Athlon/Duron processors"

iar in capitolul "Installing" mai spune ca trebuie setat jumperul JP4 (CPU clock) pe pozitia corespunzatoare a FSB-ului iar grupul de jumperi JP8 (CPU voltage) pe auto sau pe manual (mare atentie daca va hotarati sa stabiliti dumneavoastra tensiunile la procesor).

Cautati cea mai mare frecventa (Athlon/Duron 462 socket A) pe care v-o puteti permite si spor la treaba.

Aveti si manualul, in caz ca mai aveti unele nedumeriri.

Link spre comentariu

Multumsc mult pt. lamuriri,va asigur ca-mi sint de mare folos tinind cont de pregatirea mea in domeniu...Oricum,dupa ce achizitionez componentele necesare voi apela la cineva priceput in domeniu!Inca odata multumesc pentru ajutor!Multa sanatate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări