Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Genius sw 5005+amplif. auto

Vizitator feny

Postări Recomandate

Buna,o intrebare pt. cunoscatori. Am un genius sw 5005 (din fericire unul f. reusit) si vreau sa-l cuplez cu un amplif auto, si uite cum m-am gandit...Actual folosesc subwoofer-ul cu numai 2 boxe de 150 w si 8 ohmi si merge struna, se aude binisor si muuult mai tare decit cu satelitii lui, dar nu suficient de tare. Cineva mi-a propus urmatorele: sa-mi cumpar un amplif. auto de max. 2x250 W si 8 ohmi si sa-l leg cu subw. genius...statia genius sa fie un fel de pre-amplificator. Ies de la iesirea de difuzoare "front" al subw. si intru la intrare in amplif. auto, acesta din urma sa-mi amplifice ce iese din genius. Calitatea sunetului ar treb sa fie exact asa cum s-ar auzi din genius, si puterea sa fie de 2x250 w. In general amplificatoarele auto au o gama larga de fregvente, ele avand rolul doar de a amplifica ce intra in ele, de ex. semnalul unui cd-player auto sau altceva, in cazul meu genius sw 5005. Voi ce ziceti? Se poate face o astfel de combinatie? care ar fi riscurile?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai85

2

• costy

1

• ionescu liviu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu am inteles deloc ce vrei sa faci.unde vei folosi strutocamila asta? in casa? in masina?amplificatorul ala auto va fi conectat la sateliti?cum vei alimenta statia?parerea mea e ca te complici aiurea, iar cu luatul semnalului de la iesirea subooferului, nu merge asa simplu decat daca statia auto are intrare semnal de la difuzoare.Esti destul de noob(fara suparare) ca sa poti alege corect

Link spre comentariu

este o mare varza. ce amplificator de 2x 250w/8R auto ? amplif auto sunt facute sa lucreze pe sarcini de 4..2 ohmi , unele chiar mai mici. deci iti va trebui un amplif auto care sa debiteze aprox 2x 400..500W/4ohmi ca sa iti ramana 250w pe 8ohmi. ai idee cat consuma un amplificator deasta? cu ce ai sa il alimentezi in casa? crezi ca va face fata un amarat de sub genius la un ampif de 2x250w?

Link spre comentariu
Vizitator feny

Se para ca am aflat raspunsul...NU MERGE. Aici nu stiam cum stau lucrurile, adica sa ies cu semnal de la difuzoare in line-in la amplif. auto dar faza asta se pare ca nu merge. Amplif-ul auto il alimentam separat cu traf. Si mai e ceva, si anume ca statiile auto lucreaza pe 2-4 ohmi...genius-ul lucreaza pe 8. Domnilor, eu am intrebat...si se pare ca am aflat. va treb. sa ma multumesc doar asa cum se aude. Precizez ca actual folosesc genius-ul cu 2 boxe de 150 W, 8 ohmi si se aude super, basul il face geniusul iar medii+inalte cele 2 boxe...numai ca nu se aud destul de tare, in schimb curat. Folosesc sistem-ul pt cantat cu orga. Ms de raspunsuri!

Link spre comentariu

ceea ce vrei tu nu este imposibil de ralizat ,dar este anevoios, nu are logica. amlificatorul trebuie sa aiba intrare si pt high imput(nu asta e poblema, majoritatea au), alimentarea pentru 2x250W va trebui sa fie de 1KW(la 12-14v in comutatie ca altfel ai sa cari de un traf de 10kG) tinand cont de randamentul amplif si al invertorului incorporat. Altceva, subwooferul va trebui sa tina pasul cu acei sateliti de 250w pe care vrei sa ii pui tu, sa aiba SPL cat mai apropiat..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări