Vizitator marius florin Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Salut! Mi s-a defectat televizorul şi am descoperit că unul dintre condensatorii de pe placa de alimentare a pocnit. Este vorba de un Condensator de 27nF de toleranţă 5%. Tensiunea de funcţionare este de 800V. Am încercat să îl găsesc pe la noi şi nu am reuşit la Conex sau în alte părţi. Poate ştiţi voi unde aş putea găsi aceasta valoare. Am descoperit că s-a ars şi o siguranţă de 3.15A în acelaşi timp, dar sper că de vină a fost doar condensatorul. ps. Însemnele de pe el sunt: M 273J NP(rândul 1) şi 800VG0706 (rândul 2). NP cred că vine de la NP0/C0G. Partea a doua din rândul doi (G0706) nu ştiu de la ce ar putea fi. Poate nu le-am citit eu bine. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 nu se comercializeaza la noi pe piata aceasta valoare...! sfatul meu este sa-l construiti din doua sau din trei bucati la tensiunea de 1kv / 1,6kv / 2kv --- care sint mult mai usor de gasit --- puse in paralel , dupa cum urmeaza...1-- 15nf paralel cu 12nf2-- 22nf paralel cu 4,7nf 3-- 22nf paralel cu 5,6 nf4-- trei de 9,1nf in paralel Link spre comentariu
Vizitator marius florin Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Mulţumesc de răspuns. Am hotărât să merg pe varianta cu 2 condensatori cu toleranţă de 5%. Am căutat iniţial toleranţă 3%, dar m-am mulţumit cu 22nF şi 4.7nF. Eroarea poate fi mai mare pe partea de minus (>6%) dar sper să nu fie probleme.Totuşi aş vrea să ştiu dacă există alte magazine pentru componente electronice în afară de clasicele de pe Maica Domnului. Parcă sunt puţin cam departe de mine (sectorul 5). Asta mai ales în timpul săptămânii. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 exista ,da...! cel mai aproape de dvs este in drumul sarii...! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Ar mai fi o variantă, cu 2 x 56nF/630V...1kV înseriaţi. Aşa scade toleranţa. Link spre comentariu
Vizitator marius florin Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Ar mai fi o variantă, cu 2 x 56nF/630V...1kV înseriaţi. Aşa scade toleranţa.Înseriaţi nu prea aveau loc pe placă aşa că am decis că varianta de paralel este mai sigură. Oricum varianta cu 26,7(paralel) este mai aproape de 27 decât 28 (serie). Mulţumesc de sugestie. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Păi toleranţa celui original e de 5%, adică între 25,65...28,35uF (teoretic, practic poate depăşi puţin dacă-i chinez). Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 varianta cu 26,7(paralel) este mai aproape de 27 decât 28 (serie)Depinde unde este montat acel condensator in circuit. Poate nu este asa critica valoarea lui. Link spre comentariu
Vizitator marius florin Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Păi toleranţa celui original e de 5%, adică între 25,65...28,35uF (teoretic, practic poate depăşi puţin dacă-i chinez).Dar şi cel cu care îl înlocuiesc are o toleranţă de 5%. Deci cu cât e mai departe de valoarea iniţială cu atât e mai probabil să nu fie în limita de toleranţă a celui iniţial. De aceea am zis că dacă aş fi găsit 22nF şi 4,7nF cu toleranţă 3% ar fi fost sigur în domeniul ţintă. Oricum discuţia este mai mult teoretică deoarece am încercat să mă apropii cât mai mult de valorile iniţiale. Am schimbat condensatorul şi siguranţa dar trebuie să mai caut, deoarece sursa tot nu funcţionează. Aşa că, dacă are cineva schema de sursă LGP32-08H (pentru televizor 32LG3000), m-ar ajuta mult dacă ar putea să mi-o transmită. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 dacă are cineva schema de sursă LGP32-08H (pentru televizor 32LG3000)Posteaza cererea aici viewforum.php?f=16 Link spre comentariu
Tudor Badescu Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Mai simplu,masori condensatorul rezultat cu un capacimetru cu eroare sub cea care te intereseaza,alegi combinatia cu valoarea dorita si gata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum