Sharkky Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Salutare! Urmeaza ca difuzorul meu sa fie rebobinat si sunt in cautare de o rasina buna care sa reziste la aproximativ 250-300 grade. Difuzorul primeste multa putere "daily use" iar ocazional pentru teste,undeva la 3-4kW.Ma poate indruma cineva catre o sursa sigura?Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
djdansmart Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Teste de 3-4KW? Dar ce difuzor e ala? Cu rasina cam greu..am folosit epoxy demult, dar la difuzoare mici si nu stiu la ce temperatura rezista..oricum nu cred ca rezista la ce vrei tu! Pe vremea cand bobinam NU erau asa multe info pe net..de fapt nici net nu prea era ! Link spre comentariu
Sharkky Postat Februarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2011 E un difuzor cu aplicatii de SPL dar stie sa cante si muzica de la 25 Hz in sus, cu subsonic aplicat.Zi de zi, vede maxim 1.5-1.8KW; la partea de presiune acustica, masurari cu usile inchise, e folosit in 0.5 ohmi, unde amplificatorul stie undeva la 3.2KW. E un difuzor de competitie ...Rasina de fabrica nu e asa stralucita si pun pariu ca nu rezista o zi de teste. Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Putin offtopic... Eu am o curiozitate, ce s-a intamplat cu difuzorul, de trebuie rebobinat?Din cate stiu, epoxi-ul asta "general purpose" ce se gaseste pe la noi rezista pana la 120-150 de grade, dar exista si alte tipuri care rezista la temperaturi mult mai mari. Link spre comentariu
Sharkky Postat Februarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2011 Am scos difuzorul pentru o verificare iar cand am pus multimetrul, am vazut ca o bobina are 1 ohm (valoare ok) iar a 2-a bobina are 8 ohmi.Inainte de asta, cineva a probat un amplificator defect pe el, care cam dadea curent urat pe iesire.Posibil ca bobina sa fi fost slabita din testele precedente iar cand a fost pus celalalt amplificator,a cedat.Daca tot il rebobinez, macar sa ii pun o rasina mult mai buna si mai rezistenta. Link spre comentariu
cioarga Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 incearca la un atelier de bobinaj motoare electriceau ceva lac care se intareste la vreo cateva sute de grade, trebuie bagat in cuptor si incalzit progresiv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum