Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif Marantz

Postări Recomandate

Salutare ! Vreau sa-mi schimb amplificatorul Denon pma320a cu unul din urmatoarele modele de la Marantz : PM40, PM50 sau PM52.Despre PM52 n-am gasit informatii pe net, se pare ca are etajul pilot cu stk ,pm50 ar fi fost premiat de EISA pt. finali iar PM40 ar fi ultimul Marantz cu acel sunet ,,cald'',specific...A ascultat cineva vreunul din aceste PM-uri?Sau macar niste comentarii referitor la scheme...ca nu le-am gasit pe net .Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tinel

5

• zal

4

Sunetul cald şi specific s-a terminat prin 1980.PM40 e cu c.i. driver AN7062 + trz finali, iar PM50 cu STK3062 + trz finali. Ambele au corecţiile de ton în bucla de amplificare, astea dau sunetul, nu semiconductorii. În rest sînt amplifuri banale.

Link spre comentariu

Greu de spus exact, dar seriile vechi, cu faţa de aluminiu alb, nu gălbui, au fost şi sînt încă preferatele cunoscătorilor. Ideal ar fi să găseşti un model american, cu cablaje albastre şi trz RCA. Ar mai trebui să faci o diferenţă între amplifurile de putere şi cele integrate (adică cu tot cu selector şi corecţii).

Mai toate firmele făceau amplifuri ''plăcute'' urechii, deşi mai simple schematic, prin anii 70. Singurele probleme sînt de uzură, multe necesită renovări serioase. Nu aş putea recomanda unul anume, din acest motiv. Personal mi-au plăcut amplifurile Philips, Sony, JVC, Akai...

Un forum plin de informaţii: http://forum.hardware.fr/hfr/VideoSon/HiFi-HomeCinema/techniques-abandonnees-appareils-sujet_67751_1.htm

Link spre comentariu

,,Greu de spus exact, dar seriile vechi, cu faţa de aluminiu alb, nu gălbui, au fost şi sînt încă preferatele cunoscătorilor. Ideal ar fi să găseşti un model american, cu cablaje albastre şi trz RCA. Ar mai trebui să faci o diferenţă între amplifurile de putere şi cele integrate (adică cu tot cu selector şi corecţii).

Mai toate firmele făceau amplifuri ''plăcute'' urechii, deşi mai simple schematic, prin anii 70. Singurele probleme sînt de uzură, multe necesită renovări '' ... slabe sperante sa gasesc un amplif american; banuiesc ca ar fi nevoie si de un traf 220/110 destul de mare...In ceea ce priveste reconditionarea cred ca as gasi cam toate piesele ,cu exceptia potentiometrilor cu priza ,care au disparut demult de pe piata....poate o sa incerc o strutocamila: marantz pm40SE .Ampliful asta desi nu are corector de ton, are ,,source direct''...nu-mi dau seama de ce ...ce parere ai ? http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... SE/amp.htm

Link spre comentariu

Oricum condensatorii electrolitici de valori mici (0,1...4,7uF) se pot înlocui cu unii nepolarizaţi moderni (mpp, mkt, mks... etc), de gabarite mici, la 50 sau 63V.Dacă ai noroc, un Model 140:

Link spre comentariu

,,Dacă ai noroc, un Model 140'' ...Slaba speranta sa gasesc asa ceva ! Cine are asa o bijuterie ,o pastreaza ,deci daca as gasi asa ceva in RO. probabil ca a fost adusa de afara si reparata .Acum depinde si ce s-a reparat in amplif ,ca am inteles ca daca se schimba finalii originali arsi ,cu unii de calitate ,nu ar fi diferente fata de sunetul original...Oricum se pare ca cel mai bun Marantz care se gaseste pe Ok... ar fi pm84mk2. Nu se compara cu 140 :http://www.quarter-a.netfirms.com/pm-84.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări