cosmos Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Am facut un montaj asemanator acum cativa ani, din 10 caini cam 3 fug, 2 se uita la tine ca prostii iar restul se cam dau la tine.De ce matele nu reactioneaza nici intr-un fel? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 un montaj simplu - un astabil cu 2 tranzistoareNu cred ca este mai simplu ca montajul cu CD4049(cel din primul post). o rezistenta, un condensator si un semireglabil. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Nu cred ca este mai simplu ca montajul cu CD4049 ...asa este! Link spre comentariu
joeoancea Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 da, e posibil, am facut multe circuite tampite cu 555, dar niciodata nu mi-am pus problema consumului, . Din pacate nu prea stau bine cu timpul( am o fetita de 7 luni, si nu prea mai am tim de nimic...), dar daca fac rost de timp o sa il incerc ca nu-i greu de facut, si sa masor si consumul, sa vad cat trage. Link spre comentariu
Adierea Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 OFF-topic. De un circuit asemanator descria cineva o data la televizor. Spunea ca daca cobori frecventa mai jos undeva in spectrul audio uman, poate deranja oamenii. Tipul folosea dispozitivul ptr alungarea tinerilor galagiosi din fata geamului, seara cind nu se putea odihnii. Practic ei plecau datorita tiuitului ingrozitor pe care il auzeau, dar nu pricepeau de unde. Se pare ca oamenii in virsta nu prea erau afectati, probabil sint tari de ureche... a fost o gluma!Batrani sant slabi la urechi iar pentru caini fregventa este peste 20kHz Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Salut, schema postata de Jan este dintr-un tehnium de prin 1999, atentie ca autorul sa nu isi dea seama de plagiat Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Pai, a zis ca-i schema proiectata de el? Link spre comentariu
Vizitator Gabones Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 un sfat va rog referitor la prima schema postata , circuitul CMOS 4049 este tot una cu C4049 , numai sub denumirea asta am gasit la noi prin magazine , si inca o intrebare de ce in schema sunt mai putine piese decat in poza cu montajul realizat ?? va multumesc . Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 4049 este tot una cu C4049Da. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Pai, a zis ca-i schema proiectata de el?Daca nu spui ca sch e preluata sau sursa exacta, atunci esti autor. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Schema aceea a aparut si in "Manual de utilizare CMOS", si in "365 de montaje electronice cu circuite CMOS", e generica, nu poate face obiectul vreunui drept de autor.Circuitele integrate din seria 4000 nu au fost niciodata protejate de vreun drept de proprietate intelectuala, documentatia a fost "free" de la inceput, din 1968, cand au fost introduse de RCA, la fel si dreptul de a fabrica aceasta serie de CI. De aceea si "Microelectronica" din Bucuresti le-a fabricat dupa planurile originale, fara sa plateasca taxe de licenta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Aici,pe forum nu are rost sa ne ascundem dupa deget,de foloase materiale nu poate fi vorba;exemplul cu uM e neconcludent,in RSR nu se respecta proprietatea,nici cea intelectuala. Ordinul de zi era citit la Moscova si cine nu a auzit in acei ani de 'Opelovski' si Lada si... .Pe viitor am sa public in cat mai multe aparitii motaje,sch si dupa am sa ma dau drept autorul prim(sau ceva de genul). Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 tweeter-ul trebuie sa intruneasca anumite specificatii sau pot folosi orice tweeter piezo ? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 tweeter-ul trebuie sa intruneasca anumite specificatii?Ar trebui sa reproduca frecvente cit mai mari. Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 al meu scoate maxim 76 Khz ; l-am incercat iintr-o plaja de 22-76 Khz dar a avut un efect ciudat : pare ca mai degraba atrage cainii decat sa-i alunge Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum