Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tiristor - intrebare

Vizitator sami_curpas

Postări Recomandate

Vizitator sami_curpas

1: Un tiristor ar putea fi folosit ca robinet de tensiune pentru o pompa de apa (folosita la instalatia de incalzire pentru recircularea apei din calorifiere, la casa).2: In cazul in care nu se reduce suficient tensiunea, se pot folosi 2 tiristoare in serie (doi "robineti")?3: Pompa de apa are trepte de reglaj intre 40w si 70w. Ce as dori eu este in jur de 15-20w4: Mi-ati putea sugera un tiristor usor de gasit pe piata care sa fie potrivit, plus schema? Bt151 e bun? Voltajul la care opereaza pompa e 220v alternativ.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Tot pt. varierea turatiei la o pompa de recirculare am folosit schema de la pagina 8 din AN308 - TRIAC analog control circuits for inductive loads (ST). Din mai multe incercari, am reusit sa obtin un control destul de bun al turatiei, desi motorul e asincorn cu colivie; tensiunea variaza intre 100V ÷ Uretea. Important e sa gasesti combinatia potrivita intre triac si C5...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări