Vlad.Florin Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Sunt nefericitul posesor al unei placi video 8800 gts cu urmatoarea problema are artefacte provocate de catre gpu dar daca decuplez ventilatorul si o las sa se supraincalzeasca ea merge neormal deci cred ca e un contact imperfect Aveti idee ce ias putea face exceptand tampeniile cu bagatul in cuptor in care nu am incredere Link spre comentariu
2informaticos Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Artefactele pe imagine sunt provocate de obicei de contacte proaste la memoriile video de pe placa; asta nu exclude chiar contacte la procesorul video...Este nevoie sa-i faci cel putin un reflow. Daca sunt probleme de memorie, ar trebui sa fie suficient. Reballing complet, la procesor + memorii, nu stiu daca se justifica la pret.Mergi si intereseaza-te pe la cateva centre service care au in dotare masina specializata pt rework... Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Februarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2011 sunt de la gpu pentru ca nu sunt artefacte constante si in safe mode nu aparartefacte deloc Link spre comentariu
ice:>) Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 sunt nefericitul posesor al unei placi video 8800 gts cu urmatoarea problema are artefacte provocate de catre gpu dar daca decuplez ventilatorul si o las sa se supraincalzeasca ea merge neormal deci cred ca e un contact imperfect Aveti idee ce ias putea face exceptand tampeniile cu bagatul in cuptor in care nu am increderePai fii atent, am un 8400 gs, care mi s-a stricat acum vreo doua luni (jucam crysis doi pe low 800x600). In astepatarea unei mariri de salar, speram sa imi iau o statie de lipit cu aer cald, sa-i fac un reball. Chipsetul se infierbantase groaznic. Din fericire nu am aruncat-o. Acum imi faceam planuri sa imi cumpar alta. Aseara neavand ce face, mi-am adus aminte de cateva articole citite de pe net cu unele placi de baza bagate in cuptor, si am zis ce dreaq tot e stricata, mai rau de atata... drept urmare am facut "tampeniile cu bagatul in cuptor " si rezultatul, acum tastez pe un monitor care are ca sursa de semnal placa video 8400gs si nu onboard-ul. Oricum, a mea nu mai afisa decat cateva caractere si dungi complet aiurea. Am bagat in cuptor placa video, nu am demontat de pe ea decat cabul de plastic, iar mufele si condensatorii i-am lasat. Am pus un aparat de masura cu sonda pe o placa de metal (de la un dvd-rw defect si el) pe care era asezata placa video. Am lasat focul mic pana pe la 70 grade dupa care am marit pe la jumatate ochiul, a durat cam 5 min, iar cand a ajuns la 120 de grade am dat putere maxima. Am tinut-o cam trei minute la 200 grade celsius, oprind aragazul. Am luat-o de acolo dupa ce s-a racit putin si surpriza... it's working. Voi faceti ce crede-ti, dar daca nu mai aveti nimic altceva de facut cu ea nu cred ca strica incercarea. Nu stiu cat o sa tina, dar ... oricum daca te documentezi cu reflow-ul o sa vezi ca e cam aceeasi chestie. Si sincer pentru o fosila ca a mea reball-ul se merita doar pentru a capata indemanare. Link spre comentariu
ice:>) Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Pentru curiosii, miracolul a tinut o saptamana, si am cumparat un 9600 gt pana la urma. Dar a functionat pana cand am facut rost de cealalta... Tot o mai pastrez si pe cea veche pentru un reball ;) ca sa ma invat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum