Vizitator Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Ai avut dreptate domnu Stefan , m-au cam bagat in ceata , fiind incepator am stat ceva timp sa-mi dau seama de ce scrie . Mersi frumos de simplificare a tot ce s-a scris mai sus.Chiar nu stiu ce sa spun despre difuzor daca are 50 w sau nu ...Cert este ca m-a dezamagit ca sa zic asa cand l-am pus la o sursa , fie ea combina sau sistemu de 45 de w. Ma asteptam la ceva mai puternic . Din tot topicul am inteles ca ohmi , cu cat sunt mai putini cu atat este mai bine ( eu credeam invers ) . Multumesc de lamuriri. N-AI INTELES ABSOLUT NIMIC! Si nu numai ca n-ai inteles nimic, nici macar nu-ti dai minima silinta sa intelegi lucruri firesti, pentru binele tau... si mai mult decat atat, ti-ai luat repere niste raspunsuri nedocumentate si oferite "la caterinca" cum se spune... Bafta! Concluziile tale sunt 0Sa-mi fie iertat! Link spre comentariu
Vizitator ultras Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Ai avut dreptate domnu Stefan , m-au cam bagat in ceata , fiind incepator am stat ceva timp sa-mi dau seama de ce scrie . Mersi frumos de simplificare a tot ce s-a scris mai sus.Chiar nu stiu ce sa spun despre difuzor daca are 50 w sau nu ...Cert este ca m-a dezamagit ca sa zic asa cand l-am pus la o sursa , fie ea combina sau sistemu de 45 de w. Ma asteptam la ceva mai puternic . Din tot topicul am inteles ca ohmi , cu cat sunt mai putini cu atat este mai bine ( eu credeam invers ) . Multumesc de lamuriri. N-AI INTELES ABSOLUT NIMIC! Si nu numai ca n-ai inteles nimic, nici macar nu-ti dai minima silinta sa intelegi lucruri firesti, pentru binele tau... si mai mult decat atat, ti-ai luat repere niste raspunsuri nedocumentate si oferite "la caterinca" cum se spune... Bafta! Concluziile tale sunt 0Sa-mi fie iertat! Ha,parerea ta .Fiecare cu ce-l doare. Link spre comentariu
joeoancea Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 cu ohmii nu prea ai inteles... daca sunt mia mici, nu neaaparat e mai bine... Aici depinde si de amplificator.. In general cele de casa sunt executate pentru 8 sau 4,(se specifica puterea pentru fiecare din ele). Daca pui de 2... pot aparea alte probleme, gen puterea amplifului sa fie mare si sa arda difuzorul, poate aparea neadaptare de semnal... poti sa arzi chiar si finalii( de obicei cand se calculeaza un amplif se calculeaza pe sarcina, daca o modifici... maresti curentu' si daca nu ai protectie buna... crapa).Problema ta are 2-3 raspunsuri si cauze, care nu prea au leg cu ohmii aici(au un pic dar prea putin) e vorba de calculul incintei (care poate actiona si ca filtru... etc) de aceea cel mare se poate auzi mai nasol, si mai exista una, fiecare difuzor are un grafic cu banda de frecvente e pos ca cel mare sa fie in alta banda decat il folosesti! (de aici iti zic ca nu prea are treaba cu ohmii, o sarcina inductiva se comporta diferit in frecventa iar graficul ala iti "arata" ca impedanta pe care o "vede" amplifu in afara benzii difuzorului creste... adica un dif de bass la 20khz are d.p.v. al amplifului o impedanta mai mare, implicit o putere mai mica) de aceea se pun si filtre pe ele , si sunt intercalate difuzoarele la banda de -3db(banda utila a difului) ca amplifu sa vada pe toata banda aceeasi impedanta. si totodata sa nu dai frecvene aiurea in dif pentru ca disorsioneaza.Cat despre difurile de 2 ohmi, alea se fol la amplifurile de masina, pentru ca nu ai tensiune mare sa faci amplif de putere mare, si, tot la fizica inveti ca P=UxI, asa ca amplifici cat mai mult in curent si folosind sarcina mai mica... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum