Poje74 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Am o casa la tara in care locuiesc socrii mei si vreau sa montez un sistem de incalzire + apa calda .Momentan incalzirea se face cu soba de teracota si apa calda cu boiler electric .Casa este compusa din 2 corpuri lipite intre ele. Primul corp este format din 2 camere de 3x3 + un hol de 2x3 ; al 2-lea corp aste format din bucatarie +baie 5x4 cumulat la parter si la etaj 1camera + baie tot 5x4 cumulat. In total aprox 65 m2. Toata constructia este izolata cu polistiren de 5 pe exterior + 1 camera are izolatie si la interior cu 2 extrudat si 1 camera are si la interior cu 5 de exterior + tavanul cu vata de 10.In principiu exista izolatie destula. Vreau sa montez intr-o mica camera adiacenta o centrala pt. incalzire + apa calda si nu stiu ce solutie sa adopt ! Exclus gaze deoarece nu exista ; pe curent nu cred deoarece exista fluctuatii de tensiune pe retea si instalatia din casa nu este dimensionata pt. o putere atat de mare ...ar mai ramane centrala pe lemne , pe peleti sau pe ulei. Consider ca o centrala de 18-25 Kw ar fi destul.De aici astept parerile voastre din experienta sau din studiu despre cea mai rentabila solutie cu observatia ca atat lemnele( nu stiu pretul) cat si peletii ( cam 1.3 lei / kg) ar urma sa fie cumparati la pretul pietei dar ulei uzat as putea lua la aprox 0.2- 0.3 lei / l . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Se mai poate folosi pe post de combustibil si porumb boabe care este un pic sub pretul lemnului. Link spre comentariu
Poje74 Postat Februarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2011 Nici o parere ...?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Nici o parere ...?? Ups,acum am vazut,in discutie intra si uleiurile arse/uzate;deci eu am cautat cu nea gogu si am gasit doua modele mai interesante si anume:babington burner si turk burner.Inca nu am facut practic nici unul din ele,dar,problema cred va aparea la achizitionarea uleiului;de unde atata ulei?totusi nu e vorba de 20~30litrii ci de sute de litrii,si daca te lasa "furnizorul"nu cred ca e bine. :nas:Cum se mai incalzeste vremea,cum ma apuc de experimente. Link spre comentariu
Poje74 Postat Februarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2011 Sincer eu inclin spre varianta pe ulei pt. ca in principiu sursa nu are cum sa dispara deoarece este vorba despre cateva service auto unde patronii sant prieteni cu mine. Ei vand si acum ulei la preturi mici dar mai au si contracte de predare catre unele firme . Aceste contracte sant obligatorii ; Agentia de mediu ..de! Am tot cautat pe la noi pe net ceva centrale pe ulei sa ma lamuresc cu privire la performante , consum ,etc. dar...mai mult nimic. Pe extern am gasit ceva dar informatii insuficiente... Eu vreau o centrala pe ulei similara celei pe gaz sa faca atat caldura cat si apa calda instant.. Am sa va pun ceva din ce am gasit aici: http://www.heatandplumb.com/acatalog/Vortex_Pro_Utility_Condensing_Systems_Oil_Boiler_1526_kW_VTXS1526.html http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220734935809&ssPageName=STRK:MEWAX:IT http://cgi.ebay.co.uk/Worcester-Greenstar-Camray-12-18-Condensing-Oil-Boiler-/280617713562?pt=UK_Home_Garden_Hearing_Cooling_Air&hash=item41561e7f9a Link spre comentariu
Vizitator mihalisGR Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Scuze,ce sunt alea peletii!? ca la mine la TL. nu am auzit de asa ceva! in Grecia se folosesc centralele pe motorina!dar si pe lemne! numai ca centrala pe lemne e super faina! o ai chiar in sufragerie! adica construesti un semineu,si bagi in el o centrala speciala ,cu geam in fata,cu alte cuvinte ,te incalzesti romantic!numai ca, centrala asta, sub forma de semineu ,costa de la 1800 de euro in sus! sunt expuse aici:http://www.jaki-decor.gr ! Link spre comentariu
Vizitator icsx Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 si eu as fi interesat de asa ceva pt casa alor mei. care solutie credeti ca este cea mai buna pentru o centrala ? pe lemne, gaze sau electrica. stiti de unde as putea cumpara ceva de calitate? sau aveti idei despre cum am putea sa fac eu una? Link spre comentariu
Poje74 Postat Februarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2011 Uite astia sant peletii. Sant facuti din rumegus presat; au lungime <5 cm ,diametrul <10 mm ..etc. Cat priveste semineul cel romantic....e romantic dar nu incalzeste o casa cu 4 camere + 2 bai si o bucatarie.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Cu o cautare pe Google se pot gasi idei despre constructia diy a unei masini de pelleti.Nu e chiar asa greu de construit si ca material primar se poate folosi rumegus sau iarba uscata. Link spre comentariu
Vizitator icsx Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Pana acum de curand nu stiam ce sunt acesti peleti. Intre timp m-am mai documentat, iar pt cei care vor sa stie cate ceva va scriu aici. Sa stiti ca sunt cei mai avantajosi la raportul pret/putere calorica in comparatie cu electricitatea,petrolul,sau gazele naturale.- Principalul beneficiu pentru mediu din arderea peletilor este faptul ca nu contribuie la schimbarile climaterice prin emisii de dioxid de carbon sau a altor gaze ale efectului de sera. Emisiile de dioxid de carbon sunt practic zero.- Si celelalte emisii din folosirea peletilor sunt reduse in comparatie cu cele rezultate din utilizarea carbunilor, petrolului sau a altor combustibili fosili. Emisiile de oxid de nitrogen sunt similare cu cele ale combustibililor fosili, pe cand emisiile de dioxid de sulf sunt considerabil mai mici.- Sunt usor si convenabil de manevrat, chiar si pentru cei care traiesc singuri.- Nimic nu este luat din mediul natural pentru a fabrica peletii. Peletii sunt fabricati din rumegusul rezultat din prelucarea lemnului.- Arderea peletilor este extrem de ecologica si produce extrem de putine reziduuri.- Centralele cu peleti sunt disponibile in diverse modele si marimi si se potrivesc fiecarei case.- Cu sistemul automat de alimentare nu sunteti solicitati decat sa reumpleti rezervorul la cateva zile.- Centralele cu peleti pot fi instalate fara sau cu foarte putine aprobari oficiale.- Pretul peletilor nu variaza in functie de piata internationala cum este pretul petrolului importat. Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Pana acum de curand nu stiam ce sunt acesti peleti. Intre timp m-am mai documentat, iar pt cei care vor sa stie cate ceva va scriu aici. Sa stiti ca sunt cei mai avantajosi la raportul pret/putere calorica in comparatie cu electricitatea,petrolul,sau gazele naturale.- Principalul beneficiu pentru mediu din arderea peletilor este faptul ca nu contribuie la schimbarile climaterice prin emisii de dioxid de carbon sau a altor gaze ale efectului de sera. Emisiile de dioxid de carbon sunt practic zero.- Si celelalte emisii din folosirea peletilor sunt reduse in comparatie cu cele rezultate din utilizarea carbunilor, petrolului sau a altor combustibili fosili. Emisiile de oxid de nitrogen sunt similare cu cele ale combustibililor fosili, pe cand emisiile de dioxid de sulf sunt considerabil mai mici.- Sunt usor si convenabil de manevrat, chiar si pentru cei care traiesc singuri.- Nimic nu este luat din mediul natural pentru a fabrica peletii. Peletii sunt fabricati din rumegusul rezultat din prelucarea lemnului.- Arderea peletilor este extrem de ecologica si produce extrem de putine reziduuri.- Centralele cu peleti sunt disponibile in diverse modele si marimi si se potrivesc fiecarei case.- Cu sistemul automat de alimentare nu sunteti solicitati decat sa reumpleti rezervorul la cateva zile.- Centralele cu peleti pot fi instalate fara sau cu foarte putine aprobari oficiale.- Pretul peletilor nu variaza in functie de piata internationala cum este pretul petrolului importat.Tot ese diocsid de carbon pe cos nu alceva ,fata de petroliere este mai ecologic .Ce crezi ca se intampla cand jumullim padurile pentru rumegusi ? chiar daca acest rumegusi este nedorit la prelucrarea lemnului . Link spre comentariu
Vizitator icsx Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Depinde si ce tip de centrala folosesti. Este normal ca la orice ardere sa se emita si gaze. Sunt multe tipuri de centrale termice cu gazeificare cu randament foarte mare (80%-90%) care folosesc brichete de lemn sau carbuni. Un cazan pe combustibil solid are la baza functionarii sale, principiul gazeificarii (sau cel al distilarii) lemnelor. Combustibilul solid, pus in incaperea superioara a centralei (magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar da nastere la gaze care prin combinare cu aerul comburant (aerul primar) creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat prin despicaturile gratarului in zona inferioara a focarului (zona de schimb), unde va crea caracteristica „flacara rasturnata”. Gazeificarea, nearzand in mod direct lemnele, ci utilizand gazele continute de acestea, permite o intrebuintare completa a combustibilului solid ceea ce inseamna un randament ridicat de combustie si un impact ambiental foarte slab datorita absentei in fum a elementelor nearse si a substantelor nocive. Functioneaza pe gazogen, permitand obtinerea unui rezultat termic maxim al combustiei lemnului, limitand emisia fumului si a substantelor poluante, a dispersiei de caldura si deci a costurilor.Cam asa sta treaba cu aceste centrale, daca si combustibilul e ecologic fara a elimina prea multe noxe in comparatie cu alti combustibili si mai folosesti si o astfel de centrala atunci reduci aproape la 0 orice emisie. Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Randament macsim obtii la o ardere completa . Nocsele depind in mare masura de combustibil si de ardere daca nu este completa sau o ardere prea violenta , apar ocsizi de azot .Eficienta obtii atunci cand folosesti combustibil cu densitate mare si pret cat mai redus . Link spre comentariu
Vizitator fuji Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Cat priveste semineul cel romantic....e romantic dar nu incalzeste o casa cu 4 camere + 2 bai si o bucatarie..exista si ..Termo-sobe.La aceastea poti racorda si o instalatie de incalzire cu calorifere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum