cristimm Postat Octombrie 31, 2005 Partajează Postat Octombrie 31, 2005 Ce parere aveti de difuzoarele TESLA? Mi-au placut cum arata, calitativ sunt peste orice chinezarie sper doar ca si suna pe cat de bine arata. http://www.tvm-valmez.cz/ Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 31, 2005 Partajează Postat Octombrie 31, 2005 am fost si eu astazi sa le vad....arata bine...ce pot sa spun, dar sincer cred ca se arunca rau la bani vanzatorii respectivi...nu fac nici pe departe banii pe care-i cer.si pentru medii-joase nu au decat 2 tipuri de difuzoare care ei zic ca ar tine 80W rms..dar sincer mai mult de 30W nu tin....Singurul lucru care mi s-a parut cat de cat atractiv la ei au fost tweeterele tesla alea capsulate care la 600 000 cat costa "merg" pentru ca la capitolu' inalte nu avem chiar atat de multe alternative pe piata... dar hai sa fim seriosi, un dif de 16 cm diametru sa coste 4,7 milioane (din cate am vazut eu)....asta chiar ca le-a intrecut pe toate... Link spre comentariu
LostCell Postat Octombrie 31, 2005 Partajează Postat Octombrie 31, 2005 unde is preturile? Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Octombrie 31, 2005 Partajează Postat Octombrie 31, 2005 la magazin Link spre comentariu
cristimm Postat Noiembrie 1, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 Pe sait:Coroana cehească CZK (Kc) = 0.122 RONAcum am si eu o intrebare pentru "profesionalii" de pe aici: Cat de "expert" trebuie sa fii ca sa estimezi puterea unui difuzor numai uitandu-te la el??? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 se poate estima puterea unui difuzor intr-o oarecare masura .....cel mai important parametru este dimensiunea bobineieste o metoda empirica, dar dupa ce iti trec multe difuzoare prin mana incepi sa le cam aproximezi.....aceasta chestie e mai putin valabila la difuzoarele pro (marja de eroare este destul de mare), deoarece acestea folosesc ferofluid, adezivi care rezista la temperaturi inlte, etc. Link spre comentariu
cristimm Postat Noiembrie 1, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 Ceea ce am vrut eu sa subliniez este ca un difuzor care arata bine, si cu magnetul maaaaaare nu este neaparat bun (vezi chinezariile). Iar pe partea cealalta am vazut difusoare cu magnet relativ mic foarte bune. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 intotdeauna in constructia unui difuzor exista un echilibru in dimensionarea partilor componente,echilibru care se pastreaza atunci cand vorbim de puterea maxima rms suportata de acel difuzor ( de ex. nu o sa vezi niciodata un difuzor de marimea unui tweeter care sa tina 200W rms si sa aiba un bass de te darama) - dupa cum se spunea mai sus - dupa ca ajungi sa tii ceva difuzoare in mana si sa stii ce pot, caut ceva experienta... Link spre comentariu
cburlea Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 Ce parere aveti de difuzoarele TESLA? Mi-au placut cum arata, calitativ sunt peste orice chinezarie sper doar ca si suna pe cat de bine arata. (la noi sunt aduse de o firma de pe Maica Domnului - nu spun care sa nu fac reclama).http://www.tvm-valmez.cz/Hi, Fi! :supz: am eu difuzoare Tesla!!! :wav: aduse chiar din Cehoslovacia (caci acu 30 ani!!!! asa se numea) mda... sunt foarte vechi... dar totushi merg foarte bine! cu un filtru pasiv facut cum trebuie... se aude surprinzator de bine! :supz: nu-mi vine sa cred ca au aparut din nou pe piata! tot timpul se vorbeste de.... unul de altul... ca n-am voie sa spun :axe: dar de astea nu am mai auzit de foarte mult timp.m-am uitat pe site shi am vaz foto cu ele dar am senzatia ca membrana tot din "carton presat" e facuta :toimonster: poti sa-mi dai shi alte amanunte despre ele ca m-am uitat pe site dar... nu-ntzeleg nimic!!Mc!Bye, Fi! Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 1, 2005 Partajează Postat Noiembrie 1, 2005 m-am uitat pe site shi am vaz foto cu ele dar am senzatia ca membrana tot din "carton presat" e facuta Toilet monstersa stii ca materialul ideal pentru membrana unui difuzor inca este cartonul (hartia) inca nu a aparut un material cu proprietati mai bune. :rolleyes: Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Ce parere aveti de difuzoarele TESLA? Mi-au placut cum arata, calitativ sunt peste orice chinezarie sper doar ca si suna pe cat de bine arata. (la noi sunt aduse de o firma de pe Maica Domnului - nu spun care sa nu fac reclama).http://www.tvm-valmez.cz/Chiar surpriza ca au aparut produsele TVM ( Tesla) din nou la noi, atat difuzoare cat si incinte acustice. Unii stiu inca de pe vremea lu' Piticu' cate ceva despre difuzoarele Tesla. Sunt unele dintre cele mai bune din Europa pentru aplicatii de casa si PA.Cu ce se gaseste acum in magazin se poate face o incinta de buna calitate, pentru auditii de muzica, nu SA-I DAI IN GURA CU PUTERE! Eventual cu MANELE!Excelent lucrate si finisate. Nu am mai vazut de mult o medie de varf, livrata cu camera de amortizare excelenta. Preturile pot parea mari, dar cati au vazut preturile de la firmele care ridica pretentii?In plus s-au adus si filtrele TVM, pretabile la incintele recomandate de firma; sunt net superioare celor chinezesti in ceea ce priveste realizarea si comportamentul.Asa dupa cum stiu de acum 25 - 30 de ani, firma da si indicatii privind formarea unui set de difuzoare+filtru si tipul de incinta recomandat, cu toate datele de constructie. Sper sa devina disponibile in curand. Link spre comentariu
cristimm Postat Noiembrie 3, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 Multumesc pentru opinie. Chiar vreau sa-mi iau niste dif-uri de medii de 10 sau 13 cm de la ei pentru niste incinte de casa. Link spre comentariu
Electron Postat Noiembrie 3, 2005 Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 Am auzit de Fostex-uri cu membrana din fibra de banan. :rolleyes: Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 3, 2005 Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 Am auzit de Fostex-uri cu membrana din fibra de banan. :rolleyes:Si care e problema? Se folosesc tot felul de materiale mai mult sau mai putin locale, mai mult sau mai putin hi-tech. Pana la urma tot celuloza ramane baza, indiferent daca e din fibra de baban sau hartie de buda reciclata!Retine, te rog, ceva important: Fostex nu e utilizabil pentru rock, muzica electronica, disco, bas, etc. Cei ce au avut ocazia sa asculte incinte cu asa ceva au ramas complet descumpaniti, dupa care au facut declaratii tampite ca difuzoarele sunt proaste! Ele doar au o destinatie bine precizata, pentru incinte de mare randament, la puteri mici, pentru muzica aerisita, nu foarte in forta. Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 3, 2005 Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 Multumesc pentru opinie. Chiar vreau sa-mi iau niste dif-uri de medii de 10 sau 13 cm de la ei pentru niste incinte de casa.Ideal este sa te gandesti la set complet, inclusiv reteaua de separare pentru a obtine ceva coerent. Seturile se pot identifica dupa incinte, filtrele sunt opimizate, incluzand L-pad-urile.O indicatie de sunet o poate da auditia incintelor TVM, chiar daca nu e locul si dotarea cea mai potrivita!Nu am avut timp sa studiez oferta PRO, dar cred ca se poate obtine ceva f. bun si de acolo ptr. casa, cu randament mai mare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum