cipi Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Va salut ! Am nevoie de un magazin de unde sa pot cumpara finali de RF pe 27 MHz in special respectiv 2SC1969 2SC 2078 2SC2312 2SC2166 Originali , deoarece am tot cumparat ba de pe net ba de la diverse magazine si toti sunt contrafacuti - s-a mai discutat problema asta pe forum , am achizitionat o serie de statii President Grant , Superstar Crt 3900 si alte cateva cu finalii de RF lipsa si de aceea intreb daca imi poate spune cineva un magazin sigur de unde imi pot face si eu un stoc cu finalii amintiti dar si altii numai sa fie Originali nu reinscriptionati cum se gasesc in unele magazine . Va multumesc ! Link spre comentariu
yo8rqp Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Vai,dar nu da asa navala!Ca ma sperii!Fii mai domolit!Ce doresti,de fapt? Link spre comentariu
C.D. Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 -c-o-n-e-x-e-l-e-c-t-r-o-n-i-c-. Ii iei cu factura, si sunt seriosi. Link spre comentariu
cipi Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 Sa cumpar finalii enumerati in lista de mai sus in principal, plus altii uzuali care se mai utilizeaza in 27MHz. Numai sa fie originali ca de ex 2 SC 2078 cu 3 lei/buc am cumparat vreo 10 si sunt contrafacuti! Link spre comentariu
cipi Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 Dl cristiand02 voi incerca si acolo ! Va multumesc ! Link spre comentariu
C.D. Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Tranzistorii notati cu ISC C2078 (productie China), merg foarte bine. La 14V scot 4W cu excitatie de 250mW. Conditia este sa fie bine raciti pe radiator (carcasa statiei), sa aibe contactul termic ajutat de putina vaselina siliconica, ca altfel se ambaleaza termic si se distrug. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Nu vei gasi originali decat printr-o intamplare. Mitsubishi nu-i mai produce iar inlocuitorii de calitate sunt scumpi : http://www.eleflow.com/ Link spre comentariu
M1cutzu Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Tranzistorii notati cu ISC C2078 (productie China), merg foarte bine. La 14V scot 4W cu excitatie de 250mW. Conditia este sa fie bine raciti pe radiator (carcasa statiei), sa aibe contactul termic ajutat de putina vaselina siliconica, ca altfel se ambaleaza termic si se distrug.Adica vreo 12dB castig, iar specificatiile originale Sanyo zic 4W iesire cu doar 60mW intrare in 27 MHz (peste 18 dB castig), daca le inlocuiesti direct o sa ai 1W iesire cu 60mW atac. Oricum, am vrut sa fac un etaj push-pull cu doua 2SC2078 din ce se gaseste in comert, am nimerit un ISC de-asta si altul nemarcat, dupa ceva batai de cap mi-am dat seama ca jumatatea cu ISC-ul amplifica mult mai putin si am renuntat la push-pull. 5mW > 2N5109 > 2SC2078 = 5.2W la 27MHz si 4.5W la 50 MHz, nu e rau; habar n-am de cine e facut tranzistorul, pe ambii i-am luat de la Adelectrocom, chestie de noroc. Am avut si un original Sanyo folosit in aproximativ aceeasi configuratie si la 13.8V scotea cam 8.5W in 27 MHz usor fortat (mai bine ca in catalog), sau in jur de 6W perfect curat. Link spre comentariu
M1cutzu Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Tranzistorii notati cu ISC C2078 (productie China), merg foarte bine. La 14V scot 4W cu excitatie de 250mW. Conditia este sa fie bine raciti pe radiator (carcasa statiei), sa aibe contactul termic ajutat de putina vaselina siliconica, ca altfel se ambaleaza termic si se distrug.Adica vreo 12dB castig, iar specificatiile originale Sanyo zic 4W iesire cu doar 60mW intrare in 27 MHz (peste 18 dB castig), daca le inlocuiesti direct o sa ai 1W iesire cu 60mW atac. Oricum, am vrut sa fac un etaj push-pull cu doua 2SC2078 din ce se gaseste in comert, am nimerit un ISC de-asta si altul nemarcat, dupa ceva batai de cap mi-am dat seama ca jumatatea cu ISC-ul amplifica mult mai putin si am renuntat la push-pull. 5mW > 2N5109 > 2SC2078 = 5.2W la 27MHz si 4.5W la 50 MHz, nu e rau; habar n-am de cine e facut tranzistorul, pe ambii i-am luat de la Adelectrocom, chestie de noroc. Am avut si un original Sanyo folosit in aproximativ aceeasi configuratie si la 13.8V scotea cam 8.5W in 27 MHz usor fortat (mai bine ca in catalog), sau in jur de 6W perfect curat. Link spre comentariu
Yo4You Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Tranzistorii produsi de ISC china is niste facaturi ordinare eftine, am cumparat si eu de la MIVA..rom, si pot spune ca mai sus de 14mhz nu merg, ba in plus ca au factor beta foarte mare 150.Un tranzistor de RF de putere trebuie sa aibe BETA mic 5-20.Domnule @Cristian stiu ca am cumparat mai demult de la d-voastra niste tranzistori rusesti KT920 si mi-ati dat bonus un tranzistor 2SC2078 ISC stiu ca l-am testat intr-un CB si nu functiona.Deci ramane o problema cu tranzistorii produsi de japonezi complicat de gasit originali aici in RO, ar fi interesant sa gasim echivalente ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum