Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema electrica

Vizitator danut12345

Postări Recomandate

Vizitator danut12345

doresc o schema electrica de incarcare a bateriei auto in care alternatorul este actionat de un motor electric , va rog dati-mi sfaturi pentu aceasta schema, multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• pauly

3

• nelu F

1

Top autori în acest subiect

in final vei face de fapt o sursa stabilizata de 14,4v cu limitarea de curent functie de baterie pt, ca nu am masina si nu am fost solicitat niciodata la un alternator cauta documentatia alternatorului si pune-o pe aici sa vad si eu ce stie sa faca pt. incurajarea de inceput se poate face orice sursa de la..... sa zicem 1v la 500v

Link spre comentariu

doresc o schema electrica de incarcare a bateriei auto in care alternatorul este actionat de un motor electric , va rog dati-mi sfaturi pentu aceasta schema, multumesc

Detaliaza mai clar subiectul! :scarpin Din ce am inteles eu, ai un acumulator de la care vrei sa alimentezi un motor electric care va actiona alternatorul, acesta din urma sa incarce acumulatorul...
Link spre comentariu

Daca bateria e incarcata de alternator si acesta nu are releul regulator incorporat trebuie sa-i montezi unul exterior adecvat acestuia. Trebuie sa dai mai multe informatii despre alternator.Daca vrei ca bateria sa alimenteze motorul electric, motor care va invarti alternatorul si acesta din urma sa incarce bateria, inseamna ca vrei sa construiesti un perpetuum mobile care nu-ti va functiona.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Alternatorul poate fi actionat cu orice sursa; vant, apa, motor termic, electric. Releul este unul obisnuit (AUTO)

Din pacate releul pus aici nu poate fi folosit cu un alternator auto obisnuit,ci cu un magnetou trifazat cu magneti permanenti,gen moto.Releul auto,obisnuit regleaza incarcarea,controland curentul de excitatie a rotorului.Se poate folosi un releu electronic de Dacia 1300 ,de exemplu.
Link spre comentariu

La generatoarele eoliene se folosesc alt tip de alternator...ca in sch postata mai sus.Cineva care cere parea in general si cand primeste un raspuns in general nu stie sa-l interpreteze.E plin netul de sch de regulatoare,numai trebuie sa cauti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări