Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuplaje electromagnetice


em2006

Postări Recomandate

@gcom61

Am vazut la sectiunea vanzari, precizarea ta ref. la frane si cuplaje.

 

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=59&t=75031

 

Pe podurile rulante, la mine in fabrica (3.2tf), cineva a montat FEA10. Meseriasii mai vechi spun ca se uzeaza prea repede, si erau mult mai bune vechile electrofrane, dar nu stim daca se mai fabrica.

Care-i treaba cu FEA10, se preteaza ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • em2006

    1

  • gcom61

    1

  • mihaighe

    1

  • OmuGabi

    1

Top autori în acest subiect

Vechile electrofrane era un ansamblu motor-pompa ulei -piston ce functionau numai in momentul actionarii utilajului si franau cand nu erau alimentate.Tipurile de cuplaje despre care am intrebat,am vazut ca se folosesc mai ales la unele strunguri la care franarea se face foarte scurt si rapid in acelasi timp ,acestea franeaza doar atunci cand sunt alimentate si mai sunt unele care,ca si vechile electrofrane franeaza un arc si sunt eliberate cand sunt alimentate.In ambele cazuri acestea nu pot fi alimentate mai mult timp pt ca se prajesc.Sunt mai simple constructiv insa de fiabilitate nu stiu.Pe mine ma interesa cuplaj (ambreiaj)electromagnetic pt un utilaj cu inertie foarte mare sa scap de pornirea stea triungi +rezistente.

Link spre comentariu

Asa ceva am eu in strunguletul meu SNA 320x1000, aceeasi problema o am si eu, motorul antreneaza un ax intermediar pe care se afla 3 asemenea cuplaje, din care initial nu este alimentat nici unul, cu toate acestea din cauza vascozitatii uleiului pe vreme rece, atunci cand vreau sa pornesc motorul nu reusesc deoarece sarcina prezentata de acel ax intermediar este prea mare. Am cumparat un ulei foarte fluid, ceva de genul SAE 10, cu toate acestea problema exista in continuare. Mentionez ca pe fiecare ambreiaj curge ulei directionat, asta pentru al raci in functionare. De asemenea mai exista o frana electromagnetica care daca vrei poate ramane alimentata non-stop, nu se prajeste ca este racita tot cu ulei directionat.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Buna ziua , 

 

pot sa iti ofer ..

 

 

Oare nu a gasit in 3 ani?,crezi ca mai vrea?. :rade:  :rade:

 

Editat de ola_nicolas: Atunci cand un utilizator face astfel de anunturi la prima postare, este o reclama neloiala. De fapt cel ce posteaza urmareste sa isi mediatizeze numarul de telefon si adresa de E-mail. De foarte multe ori se dovedeste ca de fapt nici nu sunt niste comercianti onesti, ci doar sarlatani mai mari sau mai mici.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

..............................................................................................Pe podurile rulante, la mine in fabrica (3.2tf), cineva a montat FEA10. Meseriasii mai vechi spun ca se uzeaza prea repede, si erau mult mai bune vechile electrofrane, dar nu stim daca se mai fabrica.Care-i treaba cu FEA10, se preteaza ?

Pe motoarele palanelor cu care erau echipate monogrinzile de 3,2 si 5tf, erau montate frine electromagnetice FEA 10.Erau bune numai ca din cind in cind trebuia reglat intreferul pentru ca dupa un timp de functionare, placutele mobile,care erau acoperite(metalizate) cu un material asemanator bronzului sinterizat,se uzau,facind frinarea mai putin eficienta.De regula se gaseau atit placutele mobile cit si cele fixe,iar schimbarea lor dura relativ putin.

Vechile electrofrine cu motor si pompa, actionau niste saboti acoperiti cu ferodou, care la intreruperea alimentarii stringeau pe un tambur,facind in acest fel frinarea.Acest fel de frine se foloseau la la podurile rulante pentru ca atit la eliberarea frinei cit si frinarea se facea mai fin,evitindu-se in acest fel socurile si balansarea sarcinii, care nu intotdeauna era de dorit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări