Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme IGNIS AW 618-600

ababiteodor

Postări Recomandate

Va salut. La aceasta masina rotatiile scurte de spalare(stanga -dreapta) nu se fac, cu toate ca se aude acel zgomot al motorului semn ca se alimenteaza.Daca este ajutat cu mana pe moment se roteste ,schimbandu-i sensul rotirii cum doresc eu si nu cum este programata masina. Am schimbat C-ul de 16mf cu unul de18 mf la aceiasi tensiune,verificat rulmenti cuva si motor,totul roteste usor,centrifugheaza normal.Programatorul este mecanic (cu came).Un sfat? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ababiteodor

11

• romica-b

6

• cosmos

3

Vizitator mosul59

Ai doua posibilitati :1 conexiune imperfecta la cupla motorului (infasurardrile pt.turatie mica ,sunt doua cu rezistenta interna mica ~30 ohmi )sau motorasul programatorului sa nu functioneze si atunci nu face schimbarea de contacte din came

Link spre comentariu

Am fost cu motorul la un servce si mi-au spus ca este arsa infasurarea de turartie mica (pret motor 550 lei) neavand finante l-am pus la loc, am bagat o tura de rufe la programul 4(aici facea mai des fite)si tot nu spala.In ziua urmatoare i-am bagat o tura la programul 2 si doua ture la programul 4 si a mers perfect.Eu tin sa cred ca totusi motorul este de vina cu toate ca voi schimba din nou si C-ul ,dar ca sa ma pregatesc va intreb pe voi unde as putea gasi un motor la un pret mai bun. Model AWV 618 Version 8584 618 01001 (600 rotatii)Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da, este programatorul asa cum spus romica-b deoarece la o atingere usoara a butonului de la programator masina isi face treba. As incerca sa-l desfac dar ma gandesc sa nu-mi ramana piese.Nu stiu cat de eficient ar fi un spray-contact.Totusi stie cineva unde as putea gasi unul nou sau chiar vechi dar functional?Multumesc.

Link spre comentariu

Imi pare rau,dar nu am acest model in stare tehnica buna.Nu are rost sa-l cumperi de nou ptr. ca este f. scump si nu merita masina.La pretul unuia nou iti cumperi second-hand o masina germana(nimic,nici-o marca actuala nu se compara cu o masina germana de acu' 10-15 ani(MIELE,AEG, BOSCH,SIEMENS,BLOMBERG,MATURA,etc)"facute sa dureze."

Link spre comentariu

Aveti dreptate D-le romica-b dar in IASI nu se prea mai gasesc masini de spalat second-hand mai ales germane. Dar va inteb un programator chiar nefunctional dar comlet aveti? Inainte de al desface pe al meu as vrea sa-l studiez pe atul eventual si pentru piese de schimb.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări