Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cine ma poate ajuta cu un fir din bronz cu lungimea de 0,5m

florinnn22

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinnn22

2

• Spitfire

2

• Rx-Tx

1

• Terry34

1

Top autori în acest subiect

salut,nu, nu poate fi inlocuit cu fir aurit.face parte dintr-un micromotor si sustine o bobina micuta dar mobilaam gasit fir de bronz dar cel mai mic diametru era de 0.25mmo idee in ce aparate as putea gasi asa ceva? am vazut ca prin anii 60-70 se folosea asa ceva.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator cri-cri

greu de gasit...si eu caut Cu Ag de 0,8...numai 20 cm :jytuiyu :sparge:

Tasterele omiprogramabile cu opt taste aveau fir de CuAg de vreo 0,4mm diametru si 80 mm lungime.Are 3 fire doar trebuie sa le tragi afara cu un patent.Cu atit m-am ales si eu din programatoarele alea,in rest niste naspete.Au fost cele mai proaste tastere facute vredata de E. I.,dar si ultimele,aveau cheita de plastic pentru schimbarea benzii receptionate.Tasterul mai are in componenta si trei „platbande”tot din CuAg late de vreo 4mm si tot 80mm lungime.
Link spre comentariu

Bizar, in programatoarele de "Telecolor 5601", cele echipate cu SAS560/570 n-am vazut niciodata asa ceva...daca aveti vreo relatie la farmacie, puteti lua azotat de argint(piatra iadului), si faceti singuri argintarea...inainte de `89 putea lua oricine fara nici o relatie, la fel fire de bronz subtiri se gaseau in lita de bronz fosforos pentru antene radio.@ cri-cri Betisorul ala de plastic,"cheita", era un COSMAR!

Link spre comentariu

Pun si eu o intrebare...putin off topic cei drept...cum trebuie facuta argintarea ca sa reuseasca? Eu am incercat de mai multe ori...si doar cu azotat de argint, apa distilata, argint industrial, obiect metalic bine degresat si o sursa de cc, nu reuseste. Am inteles ca este nevoie si de niste combinatii avand la baza cianura. Ati incercat dumneavoastra si ati reusit?

Link spre comentariu
Vizitator cri-cri

Bizar, in programatoarele de "Telecolor 5601", @ cri-cri Betisorul ala de plastic,"cheita", era un COSMAR!

Imi cer scuze,programatoarele de la seria a-n.Sa stii ca era un cosmar, nici TVR 1 nu scotea mai mult de 5 minute dupa care „pleca singur la scanare” de la vibratile difuzorului.Potentiometrele imprimate si calitatea plasticului din componenta lor le-a facut de cacao.
Link spre comentariu

Pentru argintare reteta era:-azotat de argint, 3g - carbonat de calciu, 6.5g - tartat dublu de sodiu si potasiu, 6g - clorura de sodiu, 3.5g La fel poate fi utilizat fixator foto uzat+otet alimentar+bioxid de mangan(depolarizant pt. baterii).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări