lorik199 Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Cu ce e bine de uns potentiometrii?Ma intereseaza pt un EQ-350 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Sant produse speciale pt ,dar poti folosi ulei de transformator(daca ai sursa) sau ulei de mecanisme fine(de la 'Chimicale'. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 Sa vad unde gasesc ulei de mecanisme fine... Ulei de traf am avut o canistra de 20l, dar l-am dat personal p-un gard cand "n-aveam asa tangenta cu electronica" Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Poti cu WD40,care-l gasesti pe la benzinarii.Sau cu ulei 0W40. Link spre comentariu
radiomanyo Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Buna seara !Pe vremuri se facea cu petrol lampant . Acum este cam greu de procurat. Diferitele spray-uri pentru contacte au dezavantajul ca sunt volatile si se evapora relativ repede,si problemele potentiometrului revin.Cu stima,radioman_yo Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Eu nu iti recomand nici ulei de transformator,ni de masina,nici de transformator,se va forma in interiorul potentiometrului o "mehlemeala" impreuna cu praful inerent ,de mai mare dragul,gazul lampant este o optiune buna ,dar pulverizat,va curata dar are si o componenta fina de ungere.Ideal este un spray dedicat,cam scumputz ,dar bun.O alta rezolvare este inlocuirea lui ,cu altul nou,care poate este mai ieftin. Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 In ziua de azi exista spray de curatat contacte care nu se evapora (cel putin nu imediat) si spray pentru protectia la coroziune a contactelor. Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Eu folosesc de peste 20 ani "Kerosen" folosit drept combustibil in aviatie, pt.elicoptere si avioane. Este destul de "gras" pt. a asigura ungerea si totodata elimina si contactele imperfecte ale cursorului pe stratul rezistiv. I-l folosesc cu succes si la comutatoare de orice fel. Se introduce cu o seringa normala. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 Eu folosesc de peste 20 ani "Kerosen" folosit drept combustibil in aviatie, pt.elicoptere si avioane. Este destul de "gras" pt. a asigura ungerea si totodata elimina si contactele imperfecte ale cursorului pe stratul rezistiv. I-l folosesc cu succes si la comutatoare de orice fel. Se introduce cu o seringa normala.si unde se gaseste asa ceva? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Prin anii 1973-1978 cat am fost elev la un liceu de electronica am fost impresionat de niste aparate de radio construite pe timpul Werhmacht-ului. Acestea aveau doua elemente care le deosebeau de celelalte:- erau construite cu acelasi tip de lampa, care era dubla dioda, tioda, pentoda- potentiometrele erau pline cu vaselina.Deci daca un aparat nu mai functiona din cauza lampilor aveai suta la suta sanse sa-l repari pur si simplu schimbandu-le intre ele.Am aplicat, vizavi de potentiometre, practic ce am constatat (am demontata potentiometrele, le-am spalat cu benzina sau petrol lampant, iar apoi le-am umplut cu vaselina de vascozitate medie), iar rezultatele am fost peste asteptari. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Beleaua la EQ-350, e că trebuie demontate puţometrele şi curăţate întîi de vaselina RUL85 pietrificată, apoi unse cu ceva bun. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Satisfactie fara munca nu prea este! Dupa ce inlaturam patina vremii (bine ar fi s-o putem inlatura si asupra noastra), printr-o curatare riguroasa asupra componentelor pretabile, sigur vom avea rezultate. Piesele de "altadata" nu erau de unica folosinta ca si cele din actualitate. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 le-am demontat, le-am facut bec, le-am asamblat la loc, si acuma urmeaza ungerea Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Sa ne spui rezultatul. Tocmai am umblat si eu ieri in EQ-350'ul meu, se intrerupsese condensatorul de iesire pe stanga. Si evident am constatat ca ar cam trebui inlocuiti toti nu numai ala. Cu potentiometrii nu am probleme ca am bagat TrueRTA'ul, am calibrat boxele, si in pozitiile alea incremenesc pana rearanjez prin camera sau schimb boxele. :rade:In schimb am un mixer rusesc la care trebuie unse faderele, iar uleiul de mecanisme fine e prea subtire, trebuie ceva care sa ramana in fadere nu sa curga prin tot aparatul. Plus mixerul ala de DJ pe care l'am folosit de 3 ori intr'un an si deja caraie. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 Sa ne spui rezultatul. Tocmai am umblat si eu ieri in EQ-350'ul meu, se intrerupsese condensatorul de iesire pe stanga. Si evident am constatat ca ar cam trebui inlocuiti toti nu numai ala. Cu potentiometrii nu am probleme ca am bagat TrueRTA'ul, am calibrat boxele, si in pozitiile alea incremenesc pana rearanjez prin camera sau schimb boxele. :rade:In schimb am un mixer rusesc la care trebuie unse faderele, iar uleiul de mecanisme fine e prea subtire, trebuie ceva care sa ramana in fadere nu sa curga prin tot aparatul. Plus mixerul ala de DJ pe care l'am folosit de 3 ori intr'un an si deja caraie.Momentan am 2 EQ350, unul e desfacut tot, am schimbat toti condensatorii, si in loc de etajele cu tranzistori vreau sa bag lampi, la asta am potentiometrii curatisi mai am unul original, nemodificat, la care potentiometrii ii misc cu rangaMai am un rand de potentiometrii, si vreau sa selectez din 60 buc, 40 care sa fie cat de cat egali pe ambele canale, ca eu nu am gasit 2 potentiometrii identici intr-un aparat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum