Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare dioda

danutz-

Postări Recomandate

am si eu o intrebare referitor la o dioda cum trebuie sa o montez ca ea sa imi dea curent din baterie in placa si sa opreasca curentrul din placa in baterie anod-catod sau catod-anod(am inteles ca trebuie pusa pe +)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

3

• sla

1

• lorik199

1

• ionionel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Prin metoda asta vei alimenta montajul cu 0.7V mai putin decat tensiunea data de baterie ( daca pui o dioda cu siliciu), tensiunea care pica pe dioada in conductie.Si mai trebuie tinut cont de curentul consumat de montaj si curentul nominal al diodei. Dioda trebuie aleasa ca sa aiba curentul mai mare decat curentul consumat de montaj, altfel se va arde si nu-si va indeplini "misiunea".

Link spre comentariu

Prin metoda asta vei alimenta montajul cu 0.7V mai putin decat tensiunea data de baterie ( daca pui o dioda cu siliciu), tensiunea care pica pe dioada in conductie.Si mai trebuie tinut cont de curentul consumat de montaj si curentul nominal al diodei. Dioda trebuie aleasa ca sa aiba curentul mai mare decat curentul consumat de montaj, altfel se va arde si nu-si va indeplini "misiunea".

mi s-a recomandat pe acest forum sa pun o dioda 1n4007 este vorba de un tv care i sa dus acumulatorul si trebuie sa ii pun o baterie acaline
Link spre comentariu

Dacă foloseşti o diodă care începe cu 1N4001,1N4002,1N4003 sau pînă la 1N4007atunci anodul diodei se leagă la plusul bateriei. Iar catodul diodei merge la placă. Şi în felul acesta bateria nu se reîncarcă.Catodul diodei este cu liniuţa alb,argintiu. Deci partea cu liniuţă se leagă la placă. Dacă pui invers dioda nu mai merge curentul de la baterie spre placă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări