Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitionare pistol/ciocan de lipit

robert1000

Postări Recomandate

Am vazut la un magazin niste ciocane de lipit marcile Velleman, Donau. E buna vreuna din firmele astea, adica fac produse de calitate, sau pocnitori?Pentru lipituri piese, cati wati ar trebui sa aiba? 30w, 60w, 100w???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• robert1000

4

• remus68

1

• ionionel

1

Top autori în acest subiect

Toate cele trei sînt bune.Depinde la ce vrei să le foloseşti.Părerea mea este: - pentru lipit componente electronice este bun de 30Wsau 60w. -pentru electrice este bun cel de 100w. Eu am unul de de 40w de mai mulţi ani şi nu mi sa stricat niciodată.

Link spre comentariu

Am vazut la un magazin niste ciocane de lipit marcile Velleman, Donau. E buna vreuna din firmele astea, adica fac produse de calitate, sau pocnitori?Pentru lipituri piese, cati wati ar trebui sa aiba? 30w, 60w, 100w???

Depinde de banii disponibili.Eu recomand statie de lipit.E incomparabil lucrul cu asa ceva fata de ciocan de lipit sau pistol de lipit.
Link spre comentariu

Pentru asa ceva, am disponibili numai cateva zeci de ron, asa ca iese din discutie statia de lipit.Referitor la producatorii astia, Donau, Vellerman... fac produse de calitate sau nu prea? Pentru ca nu as vrea sa pocneasca ciocanu' dupa cateva lipituri, cum patesc cei cu letconurile alea de 7 lei.

Link spre comentariu

Pentru asa ceva, am disponibili numai cateva zeci de ron, asa ca iese din discutie statia de lipit.Referitor la producatorii astia, Donau, Vellerman... fac produse de calitate sau nu prea? Pentru ca nu as vrea sa pocneasca ciocanu' dupa cateva lipituri, cum patesc cei cu letconurile alea de 7 lei.

E calr ca si donau si welleman sunt china.Daca nu sunt bani multi eu as lua atunci un pistol de lipit ori romanesc ori polonez cele china sunt pe nicaieri .
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Am uitat sa mai postez aici ce am luat pana la urma.Deci, "bijuteria" este un letcon 60w CE de pe site-ul acela de specialitate, a carui denumire incepe si se termina cu "m"....pret 15ron si e foarte bun, se incalzeste repede...deocamdata e bun pentru ce-mi trebuie mie.

Link spre comentariu

Trebuie totusi avut in vedere ca nu sunt depanator, si il folosesc de 10-15 ori pe an.Pe mana unui depanator nu stiu cat ar rezista, dar totusi nu e genul care sa se arda dupa 2 serii de lipituri...

Link spre comentariu

dupa 20 de ani cu pistolul de lipit de curand mi-am luat un ZD99 la pret de black friday . bun pretul , dar faptul ca trebuie sa astept 10 minute ca sa fac 2 lipituri ... nu ma incanta deloc ! faptul ca am temperatura constanta si varf subtire e foarte important pentru lipiturile la componente smd . Deci pentru rapiditate si putere iti iei un pistol de 100W . Am lipit cu succes si atmega8 smd(NU recomand!) si sarme de 2,5mmp in doze electrice cu pistolul.HNY! sau LMA!

Link spre comentariu

ZD99 este un variator de putere, nicidecum nu tine temperatura constanta. La nici $15 cam ce vrei sa iei?!Pentru SMT (circuite integrate) este bine sa ai un varf la 45 grade, nu unul ascutit. Acuma, daca lipesti un condensator format 0402, poate ai nevoie de un varf de 0.4 sau 0.8mm dar nu neaparat. In timp, ajungi sa lipesti aceleasi SMT cu un varf "chisel", si asta vine standard cu orice statie/pistol.PS: tine tresa "sugativa" cat mai aproape :da .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări