Vizitator bobocandrei Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Salut, Acum vre-o 2 ani am cumparat un aspirator fara sac, ci cu recipient de colectare praf si mizerie. De ceva vreme a inceput sa scoata un zgomot de parca l-as solicita la maximum, asta fara sa pun peria pe covor si in acelasi timp nici nu mai trage cum tragea el. Pe langa faptul ca zgomotul e puternic, in zgomot se ma simte si parca o frecare (ca tiuitul axei de la rotorul elicopterului, dar la o scara mult mai mica) L-am demontat si am observat ca in camera motorului, exista un filtru (altul decat cele prevazute public) pe care l-am curatat, si am montat aspiratorul la loc cu gandul ca l-am rezolvat. Spre dezamagirea mea, merge exact ca inainte de desfacere. Eu acum ma gandesc sa nu fie cumva motorul "infectat" cu particule de praf, ceea ce sa determine dereglarea lui...Intrebarea mea este daca stie cineva vre-o rezolvare la problema asta, astfel incat sa repar aspiratorul eu, acasa, din resurse proprii pentru ca nu mai am "putere" sa-l duc la service si sa platesc la el un pic mai putin decat m-ar costa un aspirator nou.Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 E foarte posibil ca filtrul principal sa fie prea imbacsit cu praf si estompeaza fluxul de aer. Fa-i o proba fara filtru si vezi cum trage. Singura mentenanta pe care ai mai putea s-o incerci ar fi sa schimbi periile grafitate de la motor. Si eu am asa ceva: http://www.samsung.com/ro/consumer/home ... returnurl= si, dupa un an de folosire, am schimbat filtrul imbacsit si acum merge din nou bine. Link spre comentariu
bassbox Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Probabil sunt uzati rulmentii.La majoritatea aspiratoarelor se folosesc 608.Se pot scimba acasa,daca ai un minim de scule.(extractor de rulmenti) Link spre comentariu
dragon82 Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Modelul si marca aspiratorului,ca sa ne facem o idee....daca se poate. Eu detin de 3 ani un aspirator vertical fara sac Morphy Richards http://www.morphyrichards.co.uk/ProductDetail.aspx?Product=73352 si stiu toate problemele acestor tipuri de aspiratoare,cel putin cele ce le-am intalnit pana acum.Poate si al tau e din aceeasi gama... Filtrele HEPA in general se curata prin spalare cu apa calduta...cel putin asa e la Morphy Richards.Sunt pe viata.Se imbacsesc cu cele mai fine particule si ingreuneaza aspiratia daca nu e spalat. Link spre comentariu
Vizitator bobocandrei Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Salut tuturor, si incainte sa incep sa va povestesc vreau sa va multumesc pentru raspunsuri. Aspiratorul meu este aceste http://www.lg.com/ro/home-appliance/vac ... D281NT.jsp si vreau sa specific ca am incercat aspiratorul si fara toate filtrele....si tot zgomotos e. Eu am spalat des filtrele, si e adevarat ca s-au scamosit, dar repet, l-am incercat si fara filtre. Cat depre periile grafitate, mi-ar fi de folos daca mi-ati spune ce probleme fac acestia uzati, sau cum determin ca ar fi uzati - valabil si pentru rulment. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Ca semne de uzura a periilor: zona de contact de pe colectorul rotorului se perleaza (culoare neagra-albastruie) din cauza ca, o data cu uzura periilor grafitate, scade forta de apasare a arcurilor, in felul asta producandu-se mai multe arcuri electrice. Daca e asa, se schimba periile si se reconditioneaza lamelele colectorului cu un smirghel fin, curatandu-se si spatiul dintre ele. Rulmentii uzati au joc mare si uneori la rotirea cu mana se aude un rontzait. Link spre comentariu
Vizitator bobocandrei Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Am pus mana pe zona de contact, si nu pare a fi "prafuit" si nici nu mi se pare sa aibe urme...poate niste liniute f fine pe toata lungimea circulara colectorului. Rulmentul pare destul de tapan, si la invartire mi se pare fin. Partea mai interesanta e ca nu prea vad cum s-ar desface motorul....are o singura piulota, la capatul rotorulu...si atat, ca am vrut sa-l desfac sa ma uit la perii aia.Salut Link spre comentariu
tv1 Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 LG V-CD281NT_vacuum cleaner_service manual Link spre comentariu
bassbox Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 In manualul service scrie ,ca in caz de rulmenti uzati trebuie sa schimbi motorul. Totusi,acesti rulmenti se pot schimba... Link spre comentariu
Vizitator bobocandrei Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Am inteles. Deci va trebuii sa ma orientez spre un alt aspirator. Eu ma gandesc la philips, mi se par cam cei mai in tema la capitolul aspirator pentru acasa, la pret aceptabil si bun. Cunosc oameni ce au philips dinainte sa-l am eu p-asta LG, si nu se plang de el. Daca voi aveti alte pareri cu privire la vre-o "buba" la partea tehnica, spuneti-mi-o.Merci tuturor. Link spre comentariu
dariuspopescu Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 O parere despre unul nou ? Ia (daca gasesti ca sunt rare) unul marca NILFISK . Nu le bate nici un alt model din piata romaneasca. Link spre comentariu
tv1 Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 O parere despre unul nou ? Ia (daca gasesti ca sunt rare) unul marca NILFISK . Nu le bate nici un alt model din piata romaneasca.Da,da.......La 300-400 sau 700 $ bucata.Trebuie sa fii prea snob sa dai 15-20 milioane pe un amarat de aspirator.Eu unul n-as cheltui mai mult de 4 milioane pe un aspirator.http://www.comparison.com.au/vacuum-cleaners/Nilfisk Link spre comentariu
dariuspopescu Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Departe de mine snobismul. Am luat unul acum 8 ani si singura interventie necesara a fost la mecanismul de rulare a cablului. In plus toate au din fabrica supapa de suprasarcina, adica daca ai filtrele infundate , nu trage ca disperatul pana se arde, ci isi raceste turbina prin aerul tras prin acea supapa.P.S. Asa este , pretul a fost aproape dublu ca unul cu "nume". Link spre comentariu
Vizitator bobocandrei Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 M-am uitat si eu cam ce inseamna un aspirator NILFISK, si intradevar, cat dai atata face, e profi (aici e ca si cum ai compara BOSCH cu HILTI), deci nu se pot compara. Oricum, dariuspopescu mi-a facut o propunere...Eu oricum, studiind piata mi-am dat seama ca la aspiratoarele de uz casnic, la preturi acceptabile sunt PHILIPS. Daca voi stiti vre-o alternativa sau o varianta mai buna...o ascult (ma rog, o citesc).Merci si salutare. Link spre comentariu
dragon82 Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Cauta marca Morphy Richards.Firma ce produce doar in Anglia.Am in casa foarte multe electrocasnice din aceasta marca,de ani de zile si nu numai pretul dar si calitatea sunt foarte bune.Marcile de market te poti pisa pe ele.Convinge-te.Dai un ban dar stai in fata.Nu sunt chinezarii! :daAspiratoarele sunt fara sac,cu cilindru,filtru HEPA lavabil,perie rotativa in talpa,sunt aspiratoare verticale,foarte lejer de lucrat cu ele.Au aceleasi supape,motoare foarte puternice,optional si furtun cu cap cu perie rotativa etc.Nu elimina miros in casa!!!Cauta pe Google.In Romania doar o singura firma vinde asa ceva in Bucuresti dar si online.Seriosi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum