Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spalare alternator!!!???

Vizitator dragos1985

Postări Recomandate

Vizitator dragos1985

Salutare!V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu o idee!Am ul aternator de opel astra (are pe spate o pompa de vacum) si este plin de ulei si praf, rezultand griparea acestuia!Intrebarea mea catre d-voastra ar fi: cu ce pot spala rotorul si statorul de ulei, fara a ataca emailul? benzina/diluant?Orice idee e binevenita!Mii de multumiri anticipat!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maverik_ro

3

• alfabit

2

• Dr.L

1

• ala micu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salutare!...Intrebarea mea catre d-voastra ar fi: cu ce pot spala rotorul si statorul de ulei, fara a ataca emailul? benzina/diluant?...Mii de multumiri anticipat!!!

Emailul de pe sirma de bobinaj nu se dizolva in diluant, in benzina cu atit mai putin.Ca sa te convingi ia o buc. de 10 cm de sirma de bobinaj si incearca s-o dezizlolezi, sa dizolvi emailul de pe ea cu orice fel de diluant, benzina etc.Pentru electronisti e chiar o problema sa dezizloleze sirma Cu emailata pentru lipiri in montaje a bobinelor realizate din astfel de sirma, bobinaj transformatoare etc.Dar pentru linistea ta incearca cum ti-am zis, fa o proba sa vezi daca se ia emailul cu vreo un fel de diluant.
Link spre comentariu
Vizitator dragos1985

Salutare!...Intrebarea mea catre d-voastra ar fi: cu ce pot spala rotorul si statorul de ulei, fara a ataca emailul? benzina/diluant?...Mii de multumiri anticipat!!!

Emailul de pe sirma de bobinaj nu se dizolva in diluant, in benzina cu atit mai putin.Ca sa te convingi ia o buc. de 10 cm de sirma de bobinaj si incearca s-o dezizlolezi, sa dizolvi emailul de pe ea cu orice fel de diluant, benzina etc.Pentru electronisti e chiar o problema sa dezizloleze sirma Cu emailata pentru lipiri in montaje a bobinelor realizate din astfel de sirma, bobinaj transformatoare etc.Dar pentru linistea ta incearca cum ti-am zis, fa o proba sa vezi daca se ia emailul cu vreo un fel de diluant.
Am inteles, sa traiti!!! :)Inseamna ca pot sa-l spal cu benzina fara nici un fel de problema, neexistand pericol de incendiu dup montare?Cu stima,Dagos
Link spre comentariu

Am inteles, sa traiti!!! :)Inseamna ca pot sa-l spal cu benzina fara nici un fel de problema, neexistand pericol de incendiu dup montare?Cu stima,Dagos

Dragos, il lasi si tu sa se usuce dupa ce-l speli, sau il sufli cu aer sa-l usuci mai repede daca de grabesti !In nici un caz n-o sa-l montezi umed de benzina sau diluant !Si hainele dupa ce le speli le lasi la uscat, nu le imbraci ude nu ? :rade:
Link spre comentariu

meggi mult msi bine in spatele blocului si baga-l in lighean cu benzina / motorina ..... dupa care il iei la "frecat " cu o perieuta sau o pensula ...... sau mergi asa cu el nedemontat la o spalatorie auto .... acolo au si ceva substante pentru spalat motoare ... in 5 min il iei ca nou

Link spre comentariu

Am ul aternator si este plin de ulei si praf, rezultand griparea acestuia

Blocarea rotorului unui alternator se poate produce in una din situatiile de mai jos:- spargerea rulmentilor.- patrunderea de corpuri straine in interior.- incorecta stringere a celor doua paliere in raport cu statorul ceea ce face ca rotorul sa frece de stator.Demonteaza-l (incepe cu suportul periilor) si vezi care a fost cauza blocarii. Apoi speli si inlocuiesti rulmentii daca este cazul. Atentie la remontare si la centrarea palierelor.
Link spre comentariu

Daca-l speli,ai grije cu ce intra in rulmenti,mai exact daca intra cela in ei,sa-i schimbi. Probabil tot din cauza lor s-a si gripat

daca l-a dat jos de pe masina , ii recomand sa schimbe cam tot la el ( rulmenti , carbuni , ) sa verifice diodele ..... din punctul meu de vedere , este cel mai pacatos alternator si cel mai prost pus ( ma refer la locul lui din fata masini pe undeva pe sub masina ) si la o ploaie mai teapana , daca dedeai cu roata intr=o baltoaca .... faceai o baita la alternator ..... thank god ca am scapat de alternatorul ala ..... defapt am scapat de toata masina :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări