spyry Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Salutare meseriasi.Am dat peste o problema pe care sincer nu stiu cum sa o rezolv si anume ca ,am sters plexicul care protejeaza scala de masura cu o carpa moale si am dat de belea ca acesta s-a electrizat si acum acul indicator aramas undeva cam pe la jumatatea scalei ,daca am dat jos plexicul totul merge OK . Ce metoda sa caplic sa-l readuc in starea initiala ??? Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Mângâiaţi o pisicuţă(preferabil neagră) in aproprierea scalei...cele două tipuri de electricitate statica, sticloasă si răşinoasă(pisicească), se vor anula reciproc...sau se ionizează aerul cu un LED UV-lampa UV, sursă radioactivă, sau un banal flacon cu solutie de curatat monitoare LCD... Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Mângâiaţi o pisicuţă(preferabil neagră) in aproprierea scalei...cele două tipuri de electricitate statica, sticloasă si răşinoasă(pisicească), se vor anula reciproc...sau se ionizează aerul cu un LED UV-lampa UV, sursă radioactivă, sau un banal flacon cu solutie de curatat monitoare LCD... Imi aduc aminte ca in 90 lucram intr-o fabrica ca AMCist si un coleg a patit exact acelasi lucru.Pana la urma l-am rezolvat frecandul cu alte tipuri de materiale. Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Salutare meseriasi.Am dat peste o problema pe care sincer nu stiu cum sa o rezolv si anume ca ,am sters plexicul care protejeaza scala de masura cu o carpa moale si am dat de belea ca acesta s-a electrizat si acum acul indicator aramas undeva cam pe la jumatatea scalei ,daca am dat jos plexicul totul merge OK . Ce metoda sa caplic sa-l readuc in starea initiala ???Sterge din nou plasticul cu o cirpa usor umeda (apa) si vei scapa de Electricitatea statica. Link spre comentariu
spyry Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 Va multumesc pentru sfaturi ,dar tot ce am incercat e in zadar nu fac altceva decat sa modific pzitia acului mai spre stanga sau mai spre dreapta dar de rezolvat tot nu am reusit sa rezolv problema .Poate mai are cineva vre-o idee . Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Va multumesc pentru sfaturi ,dar tot ce am incercat e in zadar nu fac altceva decat sa modific pzitia acului mai spre stanga sau mai spre dreapta dar de rezolvat tot nu am reusit sa rezolv problema .Poate mai are cineva vre-o idee .Incearca si cu un spray de curatat antistatic dar cu atentie sa probezi inainte daca nu ataca plasticul. Link spre comentariu
Vizitator Paddy Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Am patit acelasi lucru cu cativa ani in urma, cu niste VU-uri cu ac. Am scapat de belea numai dupa ce am dat plasticele jos si le-am curatat pe ambele fete cu un servetel antistatic special (de uz foto). Cred insa ca merge si cu un servetel d'ala pt. curatat lentilele de ochelari daca nu ai fineturi foto la indemana. Multa bafta! Link spre comentariu
spyry Postat Februarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2011 Multumesc frumos tuturor celor care si-au dat interesul in problema pe care eu am relatato ,problema sa rezolvat in felul urmator ,am scos plasticul afara in ger vreo 3 ore si dupa ce l-am montat totul a revenit la normal ,nu stiu care e fenomenul dar s-a rezolvat!... Link spre comentariu
Nonny149 Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Condensul a rezolvat problema.Diiferenta de temperatura a produs condens si astfel acel plastic a pierdut sarcina electrostatica. Link spre comentariu
pusttiu Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 problema dvs se rezolva f simplu daca stergeati ecranul aparatului( fata de plastic) cu o carpa umezita cu spirt. acul sta intr-un camp magnetic ce era creat de plasticul frecat cu carpa. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Acum vreo 20 de ani am patit la fel cu un MAVO2. I-am dat jos ecranul si l-am spalat cu apa calda si sapun (cu ajutorul unui pamatuf de barbierit); l-am clatit sub jet de apa calda si l-am lasat sa se scurga fara sa-l sterg. Link spre comentariu
langa Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Geamul meu e crepat si se electrizeaza dupa fiecare stergere,uneori si la apropierea cu ecranele tv.Tin doar palma lipita de geam cateva secunde si gata.Sau cu o carpa umezita in alcool cand il mai curat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Salut.Problema se rezolva simplu si elegant picurand un strop, doi de cocolino sau lenor si intindeti prin frecare usoara cu o carpa. (balsam de rufe .eu cu cele doua am incercat).(sun tantistatice puternice)Nu demontati ,nu udati, nu asteptati.Si mai lasa si suprafata curata si lucioasa. Link spre comentariu
selfor Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Se gaseste un spray special pt astfel de probleme "ANTISTATIK 100" Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Problema se rezolva foarte usor prin simpla suflare (cu aerul din plamani, sa nu existe dubii) asupra plasticului electrizat. Garantat 100%. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum