Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CEAS SI TERMOMETRU STRADAL CU PIC 16F676

marik2500

Postări Recomandate

Spor la treaba. Frumos design ca de fapt toate pe care le face GeoMar. Ceasul meu inca mai merge, deja are o săptămână. Spre surprinderea mea, trecatorii care stiu de existenta lui se opresc mai ales dimineața si așteaptă sa se schimbe ceasul si sa vadă temperatura, mai ales ca locuiesc într-o zona unde frecvent sunt grade sub 0, deci funcția de termometru este peste cea de ceas. :ras:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marik2500

36

• GanMark

25

• sofian

6

• Zerro

1

Spor la treaba. Frumos design ca de fapt toate pe care le face GeoMar. Ceasul meu inca mai merge, deja are o săptămână. Spre surprinderea mea, trecatorii care stiu de existenta lui se opresc mai ales dimineața si așteaptă sa se schimbe ceasul si sa vadă temperatura, mai ales ca locuiesc într-o zona unde frecvent sunt grade sub 0, deci funcția de termometru este peste cea de ceas. :ras:

In cablaje si etc...sunt nou , dar designer-ul imi apartine ,oricum GeoMar e mai bun.... :101 realizarea practica a cablajului va apartine lui GeoMar....sper.....inca nu am UV-box

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Seara buna.Are cineva pdf-ul la "placa de baza" si hexul pt pic? M-as apuca sa-l construiesc si eu ca-s cam chior si in loc de un Rembrandt am sa pun ceasul asta mare si frumos pe perete :freaza: Poate arhiveaza cineva intr-un zip tot ( pcb-uri , hex ) ce-i trebuie mesterului pentru constructia acestui ceas de mana . Sporuri .

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Dupa o pauza lunga am reluat proiectu' .... si am realizat alt afisaj , ca celalalt nu mi-a placut si dupa ce am programat pic-ul si introdus pe placa si alimentat...functioneaza...... :dans: dar la temperatura imi arata 3 grade , in loc de 30 cat am , si cred ca de la senzorul folosit de mine DS 1820 [ ce aveam pe moment ] in schema e DS 18S22 sau DS 18S20. Ceva poze pe maine.

Link spre comentariu

Sincer m-am orientat dupa afisajul tau dar cum am avut o carcasa mai mica am optat la cifre de cca 14 mm [ acuma sunt la serviciu ] ,poate in viitor fac mai mare pt mine.Pe asta o sa-l montez la serviciu [ statie CFR ] dupa ce ii pun un DS18B20 si sa vad precizia :freaza: , daca o ia razna ii pun un trimer .Am folosit LED- uri din instalatie de pom de iarna [ turturi ] tesite in cap care lumineaza super si pe timp de zi .Ca si cost am iesit bine mai ale cu LED-rile . 40 ron 400 buc si montajul cca 600 . trafu si cutia gratis.... :da Merci de apreciere, si al tau e super TARE !

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Si eu am pățit asa cu un ceas dar de interior arata cu 2-3 grade mai mult pana cand cineva mi-a zis sa scot senzorul in afara carcasei. Asa doar temperatura afisata va fi cea din locul unde se afla capsula DS-ului!!! :101 In rest doar..admiratie! :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări