Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CEAS SI TERMOMETRU STRADAL CU PIC 16F676

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Tot cautand am dat de defect si anume aveam un pin de la bloc terminal dintre placa 2 si 3, care nu era lipit bine pe cablaj. Cred ca se transmitea semnalul capacitiv prin aer si de aceea clipea. Am continuat cu montarea PCB-urilor pe placa de baza a cutiei. Mai rămâne sa pun când primesc senzorul de temperatura. Iata si cateva imagini! :ciuda: Am pus sa vad cum arata cu folie rosie. Nu stiu care va ramane definitiv rosie sau verde. Voi ce ziceti?

Link spre comentariu

Am inlocuit traful cu unul toroidal 2x6V 5A. Merge super nu se incalzeste. Am folosit doar 7805 pentru +5V. Pentru 15V nu a mai fost nevoie pentru ca dupa punte pe C de filtrare am 15,5V, fix cat ii trebe la afisoare sa functioneze ok. Am pus si senzorul de temperatura DS18B20 cu care functioneaza foarte bine. Voi reveni cu imagini ale ceasului montat pe casa mea. Concluzionând pot spune ca e o schema foarte ok, ceasul are o precizie buna. Il recomand cu caldura celor interesati. Un calcul sumar mi-a aratat ca doar piesele si alte materiale(cu colet cu tot) au costat in jur de 600 RON.Mii de multumiri sofian !!!

Link spre comentariu

Pentru GanMark

Uitandu-ma ,,el fugitivo,, pe cablajul tau am vazut ca ,,ai julit,, 2 greseli:

1.Pin 11 de la PIC nu merge nicăieri(trebuie la +5V)

2.Pin 05 de la PIC este la GND (trebuia sa rămână in aer)

:sst

Bafta multa! Ceva poze asa de încălzire...?

Mersi de observatie ! Prin pin 05 am trecut pt GND ,stiam,dar am uitat sa mentionez ca oricum pun soclu si pin 05 va fi anulat [ in aer ],iar pin 11 am omis :sst . Afisajul e mai simplu ...proiectat dupa cutie :jytuiyu am vrut si eu sa fie A4, poate altadata...mai am mici retusari la cablaj , apropo, baterie de backup ai pus ? Led-ri albastre de 7000 lucsi am pus , se vede bine si ziua....in casa.... :da mai am de asteptat dupa restu de piese....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări