Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CEAS SI TERMOMETRU STRADAL CU PIC 16F676

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu zic ca nu e mult...numai LED-ul sa aiba multi lucsi ...pt o vizibilitate mare ...si eu as vrea sa fac pt afara...pe al meu cred ca il fac pt probe.... :jytuiyu n-am fost inspirat in privinta LED-lor desi stiam...m-am grabit.Am postat poza pe topic la ceas data termometru...Astept sa vad cum iti iese tie, sa nu mai gresesc... :freaza:

Link spre comentariu

Schema ceasului propriuzis. In locul liber de sub S1, S2 se poate monta optional un suport pentru baterie CR2032 pentru a nu se deregla ceasul atunci cand sunt intreruperi de energie.

Daca nu ma insel,ai facut si ceasul lui bogdi...diferenta e conexiunea la display mare...si cu PIC 16F676 e mai ieftin...si din C3 de 20pF reglezi ' punctualitatea ' ceasului ? sau de ce ai optat schema asta?
Link spre comentariu

Ceasul de pe bogdi.ro l-am facut pentru in casa. Cel in cauza cu pic 16f676 daca te uiti pe schema este cu interfata SPI si este specific ceasurilor stradale care sunt amplasate de regula in intersectii si este necesar ca sa existe 2, 3 sau 4 afisaje. Interfata SPI comanda prin 3 fire unul sau mai multe afisaje toate indicand in acelasi timp aceeasi ora, altfel fiind nevoie de mai multe ceasuri sincronizate, un lucru mai greu de facut.

Link spre comentariu

Ceasul de pe bogdi.ro l-am facut pentru in casa. Cel in cauza cu pic 16f676 daca te uiti pe schema este cu interfata SPI si este specific ceasurilor stradale care sunt amplasate de regula in intersectii si este necesar ca sa existe 2, 3 sau 4 afisaje. Interfata SPI comanda prin 3 fire unul sau mai multe afisaje toate indicand in acelasi timp aceeasi ora, altfel fiind nevoie de mai multe ceasuri sincronizate, un lucru mai greu de facut.

Eu de acest proiect as avea nevoie....am 2 hectare de pamant si cu un stalp pe marginea drumului...si ca solidar as vrea ceasul ....pe stalp care e pe marginea drumului....
Link spre comentariu

Super ti-a iesit ! :aplauze Ai incercat sa vezi si la lumina zilei ? Poti zice ceva despre led-uri de care ti-ai cumparat....? Daca tot ai optat pt schema asta , inseamna ca iti faci min 2 ceasuri ,nu ? Eu parca as opta pt led de 5mm 5000 lucsi 25 mA ,si pt pret....la 0.20 ron , am vreo 20 buc si lumineaza bine si ziua dar ma mai gandesc.... Spor la treaba in continuare !

Link spre comentariu

M-am jucat un pic cu LED-urile albe de 10mm si iata ce am constatat:-incep sa se aprinda slab pe la 2,5V-la 3,0v ard cel mai bine si consuma fix 20mA-la 3,2V consumul este de 40mA-producătorul(CHINA) spune ca ele funcționează ok intre 3,0V-3,2V insa nu se vede cu ochiul liber o marire a luminii la 3,2V fata de 3,0V-in capul lor au un fel de lupa astfel încât ,,la soare te poți uita dar la dânsele ba,,.-dat fiind faptul ca ard ok la 3,0V tensiunea de alimentare a grupului de 5 LED-uri din schema va fi de 15V in loc de 12V asa cum ne spune si LED CALCULATOR.

Link spre comentariu

Ceasul (din slavonă časŭ, oră) este un instrument de măsurare a timpului. Un ceas de dimensiuni mari, fixat în locuri publice (pe faţada unei clădiri sau pe un turn) ori pe un perete interior, şi prevăzut, de regulă, cu un mecanism sonor care anunţă principalele unităţi de timp, se numeşte "orologiu" sau ceas stradal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări