Vizitator Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Adica 1 100 000 x2, probabil ca eu am gasit pret pe bucata...Multumesc de info... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Sony SS-G7; Sony SS-G9. Similaritatea este clara, asa ca, le-am grupat... SS-G7 In anul 1977, intr-una din vizitele sale in Japonia, dirijorul austriac Herbert von Karajan, studiaza si inevitabil as zice, aduce cuvinte de apreciere la adresa incintelor. Intr-un moment de inceput al grupului Sony's Audio Business Group, proiectul SS-G7 a fost unul de departe ambitios, rezultatele aducand grupului o noua imagine in aceasta categorie, cu specificatii de detaliu aparte; Conuri carbocon, aranjament in acelasi plan al bobinelor (se stiu chestiunile legate de faza), panoul difuzoarelor puternic canelat, cu efecte asupra raspunsului acustic al incintei. Model 3 cai 3 tip difuzor bass-reflex Unitatea de configurare Woofer: 38cm tip con Squawker: 10cm Tweeter: 3,5 cm Crossover frecvenţă 550Hz, 4.5kHz Impedanţă nominală 8Ω Redare frecvenţă 30Hz ~ 20.000 Hz Nivelul de presiune acustică 94dB De intrare maxim admisibil 200W (instantanee) Dimensiuni externe 510 (W) × 940 (înălţime) × 445 (D), cu net Greutate 48 kg Sony SS-G9 http://www.thevintageknob.org/SONY/sony ... /SSG9.html Joase: CARBOCON, 380mm... Unitatea de circuit magnetic este 7.8 kg în greutate, Alnico, densitatea fluxului magnetic fiind 10 800 Gauss. Medie:200mm, ceastă unitate utilizează un circuit magnetic de 10 000 Gauss. Medii-Inalte: 80mm, circuitul magnetic are 14,200 Gauss. Inalta:35mm, diafragma folie titan 20μm, 18 000 Gauss. Reteaua de filtre: 99.9% Cu, OFC, etc... Tip 4-way bass reflex de tip difuzor podea Unitate de joasă frecvenţă: 38cm tip con Medie: 20cm tip con Medii-înalte: 8cm-drive echilibru Inalta: 3,5 cm echilibrat-drive Redare frecvenţă 27Hz ~ 22000Hz Nivelul de presiune acustică 94dB/W/m Maximă de ieşire a sunetului la nivel de presiune 115dB/m Impedanţă 8Ω Nominală maximă de intrare 120W Maximă de intrare instantanee 300W Crossover frecvenţă 300Hz, 1200Hz, 5000Hz Nivel de control: 3 dB ~-47dB continuu variabilă Pentru gama de medii-înalte: 2 dB ~-48dB continuu variabilă frecvenţa mare: 0-50dB dB ~ continuu variabilă Dimensiuni externe Latime 600mm Adancime 455mm Inaltime 1080mm IMENSE! Greutate 87 kg Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Incepe sa-mi fie din ce in ce mai greu sa aleg ce modele de incinte si in ce ordine sa introduc aici... Ca sa intelegeti enormitatea unui astfel de demers, sunt numai pentru anii '80, 98 de modele de incinte Sony, din care cel putin jumatate pot intra in categoria Hi-Fi, Hi-End. Urmeaza un model din categoria burn after reading. Uitati ca exista, unless you are a deity or something, daca nu esti Carlos Slim Helu, nu le vei avea niciodata... PENTRU CARCOTASI! Fabricate la COMANDA, pret de cost 3 000 000 yeni. Sony SS-R10 Cuvintele sunt de prisos... 3-difuzoare condensator tip sistem de etaje Joase: 27 × 50cm × 4 condensatoare Mid-range: 7 × 50cm × 2 condensatoare Frecvenţa mare: 2,5 × 50cm × 2 condensatoare Evaluat la impedanţă 4Ω Eficientă gamă de frecvenţă 35Hz ~ 40kHz-10dB Crossover frecvenţă 600Hz, 4kHz Evaluat la intrare 50W (8Ω) Maximă de intrare 100W (8Ω) Nivelul de presiune acustică 80dB/W/m (2.83v) Recomandat Amplificatoare 100W ~ 200W (8Ω) Putere AC100V, 50Hz/60Hz Putere 20W Maxim Dimensiuni (Inclusiv cabluri de proiecţie extensie numai) W 525mm x H 1545 × D 150mm (inclusiv grila): Grosimea panoului Network Box: Latime 785mm × 230mm × 290mm Greutate: Aproximativ 76 kg (inclusiv grila) Network Box: 18 kg Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Si pentru ca e week-end, un mic bonus. Niste boxe foarte frumusele si destul de rare. Apar la cautari, intr-un singur site... Pe scurt: Sony SS-RX7 3-way bass reflex difuzor raft 30cm tip con 10cm tip con Dom 2,5 cm Redare frecvenţă 30Hz ~ 25000Hz Nivelul de presiune acustică 93dB/W/m Impedanţă 6Ω Maximă de intrare instantanee 200W Nominală maximă de intrare 100W Crossover frecventa 900Hz, 4kHz Volum 55L 370mm × 660mm × 350mm Greutate 19.5 kg sursa: http://audio-heritage.jp/ Link spre comentariu
Toader Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Cuvintele sunt de prisos ptr amplificarea necesara sa le controleze cum trebuie.Cred ca sant printre cele mai ineficiente incinte dupa specificatiile care le-am vazut.Ma refer la cele plate, planare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Consider ca am pierdut definitiv si irecuperabil, 22,3 secunde din viata mea, ca sa trimit acest raspuns. E un sacrificiu pe care am fost dispus sa-l fac. PIONIÉR, -Ă, pionieri, -e, subst. 1. S.m. și f. (Ieșit din uz) Membru al organizației de masă a elevilor de 7-14 ani, care, avea ca scop educarea comunistă a elevilor. 2. S.m. și f. Persoană care face parte dintr-un grup (de colonişti sau de emigranți) care pune bazele unei vieți civilizate într-un ținut nelocuit. ** Fig. Persoană care lucrează cea dintâi într-un domeniu nou, încă necercetat, care pune bazele unei metode noi, unei activități noi; deschizător de drumuri într-un domeniu oarecare de activitate. 3. S.m. Militar care face parte dintr-o unitate de geniu pregătită special pentru a executa construcțiile necesare operațiilor militare, barajele de mine etc. [Pr.: pi-o-ni-er. - Var.: (pop.) pionér, -ă subst.] - Din fr. pionnier, germ. Pionier, (1) rus. pioner. Intelegi unde bat? Link spre comentariu
Toader Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Stiu unde bati.Sony au fost pionieri in domeniu.Nu sant singurii.In ce priveste modelul electrostatic produs de Sony, e muuult mai tarziu aparut(anii 95-95) dupa ce altii au scos asa ceva(QUAD ar fi cei mai reprezentativi, pe langa altii) prin anii 70.Ineditul lui e ca e scos de Sony in serie limitata. Link spre comentariu
Toader Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Chiar vechi cum sant, pe astea se cere o caruta de bani.Nu-s chiar din primul razboi mondial, doar din '57. http://cgi.ebay.com/QUAD-ESL-57-ELECTRO ... 230ec751cd Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Primul experiment cu difuzoare electrostatice dateaza din anul 1861. Unul se gasea in telefonul Reiss, construit de Johann Philipp Reiss. Iti dai seama ca nici Sony, nici Quad si nici altii nu au facut vreo varza, doar au preluat un principiu cunoscut si l-au dezvoltat... Bravo lor pana la urma. Curajul si inititiva lor e de apreciat aici. Ideea e urmatoarea: Evident, Sony nu e prezentat pana la urma ca pionier, asta e o exagerare a mea, domeniul nu era nou. Mai ales in 1995. Eu vreau sa subliniez un singur lucru cu topicul asta, desi cateodata ma intreb de ce dracu' o fac. Vreau sa subliniez aportul Sony in domeniul strict al incintelor acustice. Evident, ce a facut Sony in general in domeniul audio-video, este imposibil de cuantificat. Motivele sunt personale si nu are sens sa le dezbatem. Trebuie sa le multumim celor de la Sony, printre altele, pentru urmatoarele: Primul radio portabil tranzistorizat WALKMAN Umatic (~1968) Betamax (1975) Betacam (1981) Compact Disc cu Philips (1982) 3.5 inch Floppy Disk (1982) Video8 (1985) DAT (1987) Hi8 (1988) MiniDisc (~1990) Digital Betacam (~1990) miniDV (1992) DVD impreuna cu altii (1995) DVCAM (1996) Memory Stick (1998) Digital8 (1999) Universal Media Disc (~2003) HDV with JVC (~2004) Blu-ray Disc cu Panasonic si altii (2006) Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Avea Assimov o povestire despre o lume (de fapt o perioada a Imperiului Galactic) cand fiecare mare istoric era expert doar pe baza citirii si "intelegerii superioare" a scrierilor altora dinaintea lui - nici unul nu cerceta fizic, arheologic.Asa si voi - in loc sa ascultati, cititi pe net.Serios, am avut vreo 2 ani electrostatice (lasate la vanzare de un amic plecat din tara) si nu mi-au placut. De fapt nu suna nici pe departe asa cum ar rezulta din citirea de pe net. Plus ca scoteau din minti pisicile... Link spre comentariu
CBI Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 ia uite ca astia la sony la vremea aia tineau cont de offseturile pe adancime ale difuzorelor la incintele de varf pe 3-4 cai si puneau difuri babane,nu insirau ca acum cate 3-4 chistoace de 6" legate in paralel sa suga viata din amplificatorscule frate... aveau si difuri proprii si toate celelalte,nu se laudau cu munca altora si fel de fe de acareturi precum puritatea sarmei de veioza Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 ia uite ca astia la sony la vremea aia tineau cont de offseturile pe adancime ale difuzorelor la incintele de varf pe 3-4 cai si puneau difuri babane,nu insirau ca acum cate 3-4 chistoace de 6" legate in paralel sa suga viata din amplificatorscule frate... aveau si difuri proprii si toate celelalte,nu se laudau cu munca altora Da, ia sa pui o rigla pe ecran, sunt aliniate perfect! Bine, citeam eu prin Tehnium d-astea, prin anii '90, din articole scrise in anii '80. Chiar Sony sa nu fi stiut? Link spre comentariu
VTP Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 SS-G9 si SS-G7 le-am ascultat la cineva. Un precursor al lui SS-G9 le-am ascultat pe un sistem Sony complet la un cantaret de opera roman, faimos la vremea sa.Pana pe la finele decadei '80, Sony isi facea in house majoritatea traductoarelor, la fel si celelalte firme. Reorientarea catre HT si scadrea interesului pentru stereo a dus la solutia utilizarii de traductoare comandate la firmele care incepusera sa produca in serie mare, initial in Taiwan.Montarea difuzoarelor pe Zero delay plane a fost mult utilizata in decadele de aur ale hi-fi-ului. In Europa, doua firme franceze au utilizat frecvent acest sistem de montaj. E vorba de SIARE (azi disparuta - o continuare o constituie Davis Acoustics a unui roman - Marcel Visan ) si de Cabasse care a produs mult timp Galion, incinta de referinta pe 4 cai. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 SS-G9 si SS-G7 le-am ascultat la cineva. Un precursor al lui SS-G9 le-am ascultat pe un sistem Sony complet la un cantaret de opera roman, faimos la vremea sa.Cum "sunau"?@CBIBabane? Joasele aveau aproape 400mm diam si medii-joasele aveau 200mm diam. Erau TITANICE! Link spre comentariu
CBI Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 am vazut,dar nu sunt cu difuri de sonorizare si sunt constient ca nu sunt nici boxe pt ascultat in dormitor si iti trebe scule si camera pe masura dar si cand ai atatia bani de dat se presupune ca stii ce sa faci cu ele din pacate nici spl-uri si senzatii realiste nu poti obtine dintr-un bookshelf cu 7" ,marimea intotdeauna conteaza in procesul de 'miscare a aerului' , Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum