VTP Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Poti sa dai un exemplu de astfel de incinta??? http://www.canuckaudiomart.com/details/ ... _speakers/ Am ales SS-G7 pentru ca aveti si detalii multiple asupra solutiilor tehnice, fisa tehnica completa, caracteristica, etc. Cine vrea sa se documenteze gaseste cu Gogu' realizari remarcabile de la Sony, Onkyo, JVC, Kenwood, Technics, firmele cunoscute ca fiind producatori de masa, deci fara pretentii. Sony si Technics au scos o vreme difuzoare cu membrana plana, pe care acum nu prea le mai scot firmele actuale. Alte firme au avut alte contributii interesante in domeniul incintelor. Nu mai vorbesc de firmele japoneze care erau croite numai pe incinte, cu realizari deosebite dar mai putin cunoscute la noi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Haha, dupa multa cotrobaiala in arhiva, am aflat de unde stiu boxele astea ... Almanah Tehnium '85, pg. 58, articolul Incinte Acustice, autorul nu mai are nevoie de nici o prezentare. Exista acolo o foarte frumoasa schita a uneia... ... ce mai citeam cartile alea, dormeam intre ele de mic... Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Deci sunt boxe sony facute cu difuzoare scanspeak... Ori suntem sony ori nu mai suntem? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Alta obsesie de-a mea: Sony ES SS-M9ED Concepute de un domn inginer Dan Anagnos, dupa urmatoarele concepte "filosofice", care vor fi un liant al opiniilor unora dintre noi si un scutureala zdravana pentru ale altora... "1. Exercising engineering as an equal combination of science and art—being creative and innovative by applying science in a constructive, imaginative, and artistic manner. "2. Emphasizing 'Simplicity of Design' or a 'Less is More' philosophy throughout. "3. Applying a fanatical attention to detail and never compromising; implementation of the design being equal to the direction or objective of the design. "4. Utilizing a Balance of Design approach, with equal emphasis on all areas of design and their synergistic combination." Preludiu: E un cortegiu intreg de specificatii si o insiruire interminabila de materiale utilizate, pe care le voi traduce fugitiv. Difuzoarele sunt fabricate in Europa zic ei, stim noi mai bine unde in nord, dar, de data asta, in baza unui caiet de sarcini oferit de Sony, mai pe romaneste, cu specificatii clare si la obiect. Constructie piramidala, 1" MDF pentru pereti, 1.6" MDF pentru baffle cu sandwich MDF/high-loss thermoplastic/MDF, inchidere proprie a mediei si porturi reflex twin-flared, cu frecventa proprie de rezonanta mai sus cu jumatate de octava decat frecventa de crossover intre medie si inalta (nu stiu de ce). Difuzoarele sunt asezate cu axele perpendiculare pe tangentele la un arc de cerc cu diametrul de 3m. Supertweeter-ul reglabil cu un mecanism cu roti dintate. Incintele trebuiau rodate cateva zeci de ore, pe o piesa gen "zgomot", inainte de utilizare.... Bobine mobile de diametre mari, polipropilena cu incluziuni minerale, cauciuc butyl, sasie aluminiu magneziu, ferrofluid, panza impregnata cu polimeri, ?multiple polypropylene capacitors, electrolitici de valoare mare, bobinele tweeter si supertweeter folosesc infasurari hexagonale cu Litz Wire, filtrele au amortizoare mecanice... La dezvoltare s-au folosit inregistrari de tip Direct-Stream Digital. Pareri dupa auditie, ale unui "greu" al "urechistilor", scoase putin din context, dar iesite din gura omului... "Puteam sa aud foarte clar reflexiile pianului, care defineau dimensiunile salii in care am inregistrat reprezentatia lui Robert Silverman, sonata ixuleasca a lui Beethoven. Sentimentul de "sunt acolo era viu si prezent". ...was an awesome musical experience. I could find nothing to criticize." Amplificatoare folosite: monobloace Mark Levinson No.33H Specificatii: Four-way, reflex-loaded, floorstanding loudspeaker. Drive-units: 1" (25.4mm) ceramic/carbon-dome supertweeter, 1" (25.4mm) soft-dome tweeter, 5" (127mm) plastic-cone midrange unit, two 8" (203mm) plastic-cone woofers. Crossover frequencies: 200Hz, 2kHz, 22kHz. Frequency range: 29Hz-100kHz. Frequency response: 26Hz-25kHz, ±1.5dB. Sensitivity: 86dB/2.83V/m. tre' sa dai in ele ca-n dusmani, dar tin totusi 400W!!! Nominal impedance: 4 ohms (2 ohms minimum). Amplifier requirements: 50-400W. Dimensions: 44.25" (1125mm) H by 15.75" (400mm) W by 21" (555mm) D. Weight: 127.6 lbs (58kg) each. Serial numbers of units reviewed: 800007 & 8. Price: $16,000/pair. Pomana! Mai pe scurt, la banii astia, vreau si eu 4 perechi!!! Link spre comentariu
Toader Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Si totusi nu plac tuturor.Citate : ''Yet despite my very positive feelings about the SS-M9ED, particularly with respect to its superb sense of coherence and its grain-free, transparent highs, I was ultimately left vaguely dissatisfied with its presentation. The M9ED's balance is so revealing, so accurate, that it seems almost churlish to end my review by deciding that the speaker's balance lacks sufficient warmth for ultimate comfort. It's not alone in this; I had similar feelings when I auditioned the superb-sounding Audio Physic Avanti III, which Michael Fremer reviews elsewhere in this issue. But my friend and erstwhile Stereophile writer Wes Phillips summed up the Sony's presentation best after an evening we'd spent auditioning some of our favorite CDs and some SACDs: "This is a speaker whose achievement must be respected. But it sure is a speaker that's hard to love." Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 De acord ca lasa loc de mai bine... sunt doar 16000$... Ma gandesc ca omul a ascultat niste boxe la viata lui si vorbeste din postura unui om cu discernamant... dar ajungem iar la eterna disputa, "urechea" lui nu e a altuia... si se cam da cu capul de pereti, pana sa scoata si el o pasarica pe gura, d-aia de critic greu de "excitat", gen "lacks sufficient warmth for ultimate comfort". "Ce-i lipseste mah?" Incep sa cred profund in parerile mele si ale unor membri, despre "fiecare face si crede ce vrea", definitia pe scurt a libertatii... Trebuiesc comparate totusi, cu boxe capabile de a sustine 400w, cu SPL de 86dB, na, ceva poate exclude altceva. Din cate vad eu, se screm muuuuuuult sa le gaseasca... Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 ..... bobinele tweeter si supertweeter folosesc infasurari hexagonale cu Litz Wire.....Chiar asa sa fie ?!?!?!?!? eu m-as mira. Dar daca asa spune Sony!!!!!Legat de sunet.......fiecare dintre noi e subiectiv. Nu exista omul perfect si in consecinta nu exista nici boxa perfecta !!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 ..... bobinele tweeter si supertweeter folosesc infasurari hexagonale cu Litz Wire.....Chiar asa sa fie ?!?!?!?!? eu m-as mira. Dar daca asa spune Sony!!!!!Legat de sunet.......fiecare dintre noi e subiectiv. Nu exista omul perfect si in consecinta nu exista nici boxa perfecta !!!!NUUUU, sa nu se inteleaga gresit, e vorba de bobinele din filtru, asociate tweeter-ului si supertweeter-ului... explica acolo ca 6 fire sa reduca skin-effect si alte balarii...P.S. M-am ofticat ca am scris ca boul o ora la post si cand am dat trimitere, mi-a tras 'forumul" o teapa d-aia gen, autentifica-te... una peste alta, a trebuit s-o iau de la capat si am scris mai neglijent a doua oara... greseala mea, scuze! Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 NUUUU, sa nu se inteleaga gresit, e vorba de bobinele din filtru, asociate tweeter-ului si supertweeter-ului... explica acolo ca 6 fire sa reduca skin-effect si alte balarii...Asa da, mai merge. Link spre comentariu
alexutu Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 mda, niste minunatii, si da le-ai dat peste nas celor care zic prostii despre SONY ,ETC.parerea mea personala despre SONY este una f buna, nu stiam ca au si astfel de boxe, probabil ca sunt multe lucruri exceptionale produse de SONY la care noi romanii nu am putut nici macar visa. e adevarat ca ce e pe piata noastra nu e de cele mai multe ori ceva de exceptie probabil si pt ca nivelul financiar e ala care e. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 DA, problema e ca pe boxele alea doar sigla e Sony, in rest nimic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Sunt 100% Sony! Irelevant ca isi fac componente in Europa (se numeste relocare), asa cum GM isi face jantele la "o turnatorie de aluminiu din Grecia", asa si Sony, pe caiet de sarcini, isi poate face sasiele la difuzoare in Afumati, langa pod... Irelevant ca Sony a gasit un geniu pe marginea drumului, l-a luat la sanul sau si a ajuns sa faca cele mai bune boxe din sistemul solar... omul e angajatul Sony, boxele sunt Sony... Irelevant ca Sony cumpara intelect din alte parti, ca sa-l foloseasca in scop propriu si personal... pai cum dracu' sa faca altfel? Sony nu e o entitate, Sony e o societate, constituita intr-un grup de oameni, care lucreaza pentru Sony la momentul t... Scan Speak, fondat de Ejvind Skaaning in anii 1970, s-a plimbat in pana mea, de la danezi la americani, de la americani la chinezi de la chinezi iar la danezi... si nu-i mai sare nimeni la beregata. Ce dracu mai face Scan Speak in afara de tigai? NIMIC! Ce convenabil... cum dracu' sa nu le iasa, daca fac un singur lucru? Trebuie sa fii oligofren sa nu-ti iasa... Cine lucreaza la planseta, Revelatoare la Scan Speak... un nene, nu vine zeul Revelatoarelor Scan Speak, coborat din cer, sa le faca... Este 1 noaptea... as continua. Dar sunt prea obosit... o lasam pe altadata. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Indiferent ce argumente s-ar aduce parerea mea nu se va schimba. La boxele astea doar sigla e Sony. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Ne intoarcem putin in trecut... Sony SS-GR1-H Lansate in 1991, aveau (probabil la lansare) un pret de cost de 1 100 000 yeni, adica, astazi ar fi fost undeva la 10 000 eur. Corectura: 1 100 000 yeni bucata, 2 200 000 yeni perechea, deci cam 20 000 eur perechea. Am incercat o traducere din limba japoneza, a textului in care se explica detalii tehnice, motivatiile, etc. Nu reusesc sa pun cap la cap si sa construiesc o explicatie coerenta a ceea e spun ei acolo, pentru ca este foarte complicat... M-am intalnit de explicatii gen distanta focala a elipselor care determina sectiunea orizontala a cutiei, etc. Am sa insir totusi o parte din ele: Este clar ca vorbim de contraplacaj, de 12 furnire constituit curbat in forma finala... 18dB/oct Woofer 300mm, poliamida, fibre naturale, magnet AlNiCo... Media, 100mm, ??? ceva de porumb, cu pulpa de poliamida, cu carbura de siliciu SiC (silicone carbide), si inc-o teza de doctorat dupa... Inalta, 30mm, SiC, etc. Super inalta, 20mm, un material derivat din fibre naturale de celuloza, produse prin nu stiu ce biotehnologie, cu nu stiu ce bacterie Acetobacter... Specificatii: Format 4 căi de tip podea bass reflex Utilizarea Difuzor Woofer: 30cm poliamidă con-tip pastă de amestec Medii: 10cm + carbura de siliciu, pastă de poliamidă amestecate Tweeter: 3cmSiC, dom Supertweeter: 2cm celuloză bio-dome Impedanţă nominală 6Ω Nominală maximă de intrare 100W Maximă de intrare instantanee 300W Maximă de ieşire a sunetului la nivel de presiune 90dB/W/m Eficientă gamă de frecvenţă 25Hz ~ 35kHz Crossover 500Hz, 3.5kHz, 12kHz Exterior finisaj nuc, in ultima placa de furnir Dimensiunea lăţime 1.026 × înălţime 544 x adancime 445mm (atunci când este montat grill fata) Greutate 75 kg Pregatiti-va, in urmatorul episod, o capodopera a Sony... un greu al istoriei. Si dupa ea, multe altele... Link spre comentariu
Toader Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Costau 2 200 000 de yeni. http://www.thevintageknob.org/SONY/sony ... SSGR1.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum