Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becuri cu incalzire.

Vizitator elixir

Postări Recomandate

Vizitator elixir

Salutare!As avea nevoie de un sfat: vreau sa incalzesc un spatiu inchis- un fel de cotet mai mare.Am auzit ca exista ,,neste" becuri cu incalzire(probabil infrarosu) si as vrea o parere avizata- cam ca volum de aer ar incalzi un astfel de bec?- Spaiul o sa fie izolat cu polistiren pe exterior, cu vata minerala la interior si rigips, totul pe o structura de lemn. Nu as vrea sa le fie grig la caini... :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

2

• avolocaru

2

• bac

2

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator elixir

multumesc ptr idee. nu stiu cum se lucreaza cu astea, dar eu ma gandisem la varianta de incalzire in pardoseala, cu agent termic. doar ca varianta cu bec mi se parea mai comoda/usor si ieftin de realizat.in plus, gasesc eu sa cumpar covor electric de doar 5mp?

Link spre comentariu
Vizitator elixir

multumesc ptr sugestii. daca usuca niste materiale, inseamna ca fac ceva caldura becurile alea. un spatiu inchis bine si izolat cum vreau eu, cred ca se incalzeste bine. atat doar ca inaltimea este de 180cm, nu ca la o cusca de caine. inclin spre incalzirea in pardoseala..acum sa vad ecact cand ajung la faza aia. deocamdata adun informatii,multumesc inca odata, domnilor!

Link spre comentariu

spor la treaba si poate nu te superi dar e mai placut pentru animale IPP decat un bec aprins non stop in ochi.

Gainile nu dorm daca au lumina aprinsa,se stie ca la fermele de gaini li se facea program de 2 zile/zi pt a mari productivitatea la ouat...poate e si asta un scop,dar daca nu le mai lasi si pe intuneric,o sa ai gaini "surmenate" prin curte :rade:
Link spre comentariu
Vizitator elixir
:aplauze :aplauze Sunteti tari, colegi!dar nu e vorba despre gaini, ci de caini. E drept ca ma uit mai mult la varianta cu becuri, dar din comoditate. ,,cotetul" respectiv este la cca 4-5 m de camera centralei, si nu prea am chef sa fac sapaturi si sa duc tevi, ptr agent termic. Poate o sa pun totusi o incalzire electrica in pardoseala, ceva de genul 1,5/1,5m as avea nevoie. cainii oricum nu au nevoie de incalzire decat seara/noaptea si peste zi in perioadele cu ger extrem, in rest alearga liberi si se incalzesc. O sa vad ce dimensiuni de covor electric gasesc ..oricum, asta e treaba de facut in vara.
Link spre comentariu

Scuze,am crezut ca e vorba de gaini...la caine merge si un calorifer electric,lasat pe treapta cea mai mica(500-600W),am vazut la un prieten montat in cusca unui dalmatian,care iarna statea numai cu capul afara si latra(daca era cazul)dar nu iesea afara decat la mancare si la "purjarea instalatiei",in rest era lipit cu dosul de calorifer :rade: Mai avea un lup si un huski,aia n-aveau o treaba cu frigul,dar dalmatianul cu cojoc cu blana scurta,era mai rau de frig...eu zic sa te grabesti si sa le pui ce s-o nimeri acum,si la primavara o sa ai timp si de sapaturi :rade:

Link spre comentariu
Vizitator elixir

Mihai, asa este, tot ce inseamna cablu electric este un posibil pericol, mai ales ptr animale care pot sa roada. dar asta se poate rezolva, cablurile se pun prin pereti, sau aparent, trecute prin ceva tub ce nu se poate roade. problema principala este de eficienta- si aici cred ca totusi o IP este mai ok. daca ii atasez si un temporizator e si mai bine. totul tine si de buget, pana la urma..din pacate!

Link spre comentariu

Nu as vrea sa le fie frig la caini

Cu mult timp in urma am facut ceva in aceasta privinta, dar intr-o cusca din lemn: peretii si tavanul i-am imbracat cu mocheta groasa, accesul se facea printr-o "usa" tot din mocheta si pe peretele din spate am montat o teava din fier cu diamentrul exterior de vreo 160mm, grosimea peretelui de aproximativ 10mm si cam 60cm lungime. La capete am facut doua capace din sticlotextolit de 15...20mm grosime care au avut perimetrul exterior strunjit la diametrul interior al tevii pe o grosime de 5mm; pe ele am prins doua socluri ceramice de sigurante (soclu E27) in care am montat cite un bec de 220V/40...60W. Functiona 24ore pe zi si inauntru era deosebit de cald chiar daca afara erau -20*C.Acum utilizez o aeroterma de 1...2KW (cu 2 trepte) alimentata prin intermediul unei prize electronice cu 10 programe, care mentine o temperatura destul de buna intr-o incapere de 3/4m cu inaltimea de 2,2m unde imi dorm acum 4 ciini. Spatiul le este destinat de moment, pina finalizez de construit casa.
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator mircea8

Radiatoarele ceramice infrarosu (BECURI fara lumina de 60w 100 w 200w) le gasiti aici : ...Daca cineva doreste detalii, MP! (modificat Nomikos)

Acest mesaj nu este o "reclama" ci doar un raspuns la discutia deschisa.

Aceste becuri radiatoare cu furnizeaza lumina ci doar caldura.

Nu deranjeaza pe "cutu cutu", sau vre-o "pasarica"

Mult succes !

Link spre comentariu

Chiar daca era reclama, situl ala nu va ajuta deloc. Eu personal cand caut ceva, ma astept sa vad produsul, detalii despre el si neaparat un pret, pe cand pe situl ala e o colectie de pdf-uri. :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări