Vizitator bilbaro Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Cum pot face un adaptor RS232 9 pini la Ethernet? M-ar interesa schema si cateva sfaturi utile. Am gasit ceva pe acest link http://www.arcelect.com/rs232.htm dar as dori ceva mai pe romaneste. Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Da detalii mai clare la ce vrei sa faci. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Exista cablu adaptor de la mufa DB9 la RJ45. Consta doar in niste sarme legate la cele 2 tipuri de conectori. Se intalneste la unele echipamente industriale care comunica pe interfata seriala dar au mufa RJ45 in loc de DB9, de obicei pentru portul de configurare.In link-ul dat exista suficienta informatie despre fiecare fir la ce pin trebuie legat. De obicei cablul vine cu furnitura echipamentului dar nu e obligatoriu. Se gasesc si cabluri gata facute, de cumparat. Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Singura problema este ca Ethernet nu inseamna RS232 cu mufa RJ45. Deci ce vrea initiatorul topicului sa faca mai exact? Link spre comentariu
Vizitator bilbaro Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Multumesc pentru raspunsuri. Am gasit mai multe scheme pentru acest cuplaj dar pentru ce vreau eu se pare ca nu functioneaza. Testat, rezultat = 0. Iata imaginea pentru ce vreau sa-l folosesc: "Cuplare Optibox la router." Oare ce o fi in acea cutie? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Pe mufa DB9 de la receiver scrie RS-232 ? Daca da...atunci ce vrei tu sa faci e cam imposibil. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Oare ce o fi in acea cutie?In cutia aceea e un computer(embedded), adica o masina compatibila X86, care "stie" minm protocolul Ethernet. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Am intuit gresit. Exista si serial over IP, dar e cu totul altceva decat un simplu cablu.Ce nu inteleg eu este de ce vrei sa legi impreuna 2 aparate dintre care cel putin unul iti este necunoscut... Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 daca e vorba de un simplu convertor ethernet -> seriala / RS232 isi recomanda sa cumperi unul gata realizat http://www.sparkfun.com/products/9476 (vezi si modulele tiboo) diy nu cred ca iti iese mai ieftin si pierzi ceva timp pana gasesti o schema + soft (ecn28j60 si un uC + max232) insa nu inteleg de ce ai nevoie de acel convertor? nu merge direct cu un cablu serial null-modem ? Link spre comentariu
Vizitator bilbaro Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Dupa ce am vazut ceea ce se afla in cutie mi-am dat seama ca este foarte greu de facut. In Romania nu se mai gasesc. Multumesc pentru link. Sa vad cat ma costa taxele postale si o sa comand unul. Sper sa mearga la ce vreau eu sa-l folosesc. Din cate vad eu acesta are RS232 "mos" si mi-ar trebui "baba", dar o sa-i schimb mufa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum