Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

[Q] Adaptor RS232-Ethernet

Vizitator bilbaro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

2

• Stefan

1

• Spitfire

1

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

Exista cablu adaptor de la mufa DB9 la RJ45. Consta doar in niste sarme legate la cele 2 tipuri de conectori. Se intalneste la unele echipamente industriale care comunica pe interfata seriala dar au mufa RJ45 in loc de DB9, de obicei pentru portul de configurare.In link-ul dat exista suficienta informatie despre fiecare fir la ce pin trebuie legat. De obicei cablul vine cu furnitura echipamentului dar nu e obligatoriu. Se gasesc si cabluri gata facute, de cumparat.

Link spre comentariu
Vizitator bilbaro

Multumesc pentru raspunsuri. Am gasit mai multe scheme pentru acest cuplaj dar pentru ce vreau eu se pare ca nu functioneaza. Testat, rezultat = 0. Iata imaginea pentru ce vreau sa-l folosesc: "Cuplare Optibox la router." Oare ce o fi in acea cutie?

Link spre comentariu

Am intuit gresit. Exista si serial over IP, dar e cu totul altceva decat un simplu cablu.Ce nu inteleg eu este de ce vrei sa legi impreuna 2 aparate dintre care cel putin unul iti este necunoscut...

Link spre comentariu

daca e vorba de un simplu convertor ethernet -> seriala / RS232 isi recomanda sa cumperi unul gata realizat http://www.sparkfun.com/products/9476 (vezi si modulele tiboo)

diy nu cred ca iti iese mai ieftin si pierzi ceva timp pana gasesti o schema + soft (ecn28j60 si un uC + max232)

insa nu inteleg de ce ai nevoie de acel convertor? nu merge direct cu un cablu serial null-modem ?

Link spre comentariu
Vizitator bilbaro

Dupa ce am vazut ceea ce se afla in cutie mi-am dat seama ca este foarte greu de facut. In Romania nu se mai gasesc. Multumesc pentru link. Sa vad cat ma costa taxele postale si o sa comand unul. Sper sa mearga la ce vreau eu sa-l folosesc. Din cate vad eu acesta are RS232 "mos" si mi-ar trebui "baba", dar o sa-i schimb mufa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări