Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MASINA DE SPALAT AWT5088/4

Vizitator adi71

Postări Recomandate

Vizitator adi71

Buna tuturor celor de aici!Am o problema cu o masina de spalat whirpool awt5088/4 la care am gasit imprimatul trosnit pe circuitul incuietorii care mai este totodata si comanda pentru toata masina pe circuitul lui am gasit un triac de 16A defect, l-am schimbat se alimenteaza dar nu face nici un program. In orice pozitie a programatorului dupa 3minute pleaca doar pompa de apa. am facut rost de un manual service pentru awt5088/4 dar nu corespunde codului service 865150898480 si sunt diferente de aparate si conexiuni.Multumesc anticipat cui ma poate ajuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmos

2

• tv1

1

• YO2LFF

1

Top autori în acest subiect

Vizitator adi71

nu ajuta, ma intereseaza cine a mai lucrat cu manualul de service pentru tipul asta de masina (awt5088/4)si codul de service, exista un procedeu de testare in urma caruia se afiseaza diferite semnalizari (pentru afisaje cu lcd sau ledul de power) dupa care se deduce defectul extern sau de procesor.cei de la service au un tester extern cu care se conecteaza dar diagnosticul lor este mereu programatorul pe care i-ti cere ca si pe unul nou desi se poate reprograma cu noroc.

Link spre comentariu
Vizitator adi71

as dori referiri asupra elementelor "E1" si "E10" deoarece la mine fizic in schema acolo am un triac de 16A care a avut poarta in scurt cu grila a1 si pe care l-am schimbat, incuietoarea functioneaza electric si alimenteaza modulul dar singurul rezultat este ca pleaca doar pompa de apa dupa 3 min. a mai patit cineva?

Link spre comentariu
Vizitator adi71

In situatia "ALTERAT" se poate reancarca un soft nou sau cel vechi poate fi refacut?Ce dispozitive (conectori cabluri) si programe speciale de conectare se folosesc, cat de dificil este? Nu sunt inca si programator dar as incerca! Cu electrica nu-mi fac probleme dar programare nu am incercat.

Link spre comentariu

Am intalnit mai multe defecte de genul asta si anume ca inchizatorul de la hublou are o rezistenta care la un momendat ori crapa ori se deplaseaza si se produce un scurtcircut care duce la explodarea triacului de pe circuitul rezistententei, triacul este comandat in poarta de procesor si in momentul scurtcircuitului ajunge accidental tensiune mai mare in procesor si-l ia dracu .Am incercat si eu cu rescrierea memoriei dar nu a dat nici un rezultat.Poate al tau a scapat, mai stii...Daca rezolvi problema te rog sa ne zici si noua cum anume. Succes!

Link spre comentariu
Vizitator mosul59

Am intalnit mai multe defecte de genul asta si anume ca inchizatorul de la hublou are o rezistenta care la un momendat ori crapa ori se deplaseaza si se produce un scurtcircut care duce la explodarea triacului de pe circuitul rezistententei, triacul este comandat in poarta de procesor si in momentul scurtcircuitului ajunge accidental tensiune mai mare in procesor si-l ia dracu .Am incercat si eu cu rescrierea memoriei dar nu a dat nici un rezultat.Poate al tau a scapat, mai stii...Daca rezolvi problema te rog sa ne zici si noua cum anume. Succes!

Rescrierea memoriei se poate face daca aveti si codul service prin trimiterea placi catre service prin curier
Link spre comentariu
Vizitator adi71

daca este procesorul nu este acelasi lucru cu memoria care este alt ci, s-ar putea ca softul sa fi scapat? Ma gindeam ca o memorie noua se schimba mai usor (8 pini) ramane doar de reincarcat softul dar procesorul are cam 48 de pini nu prea este de orisicine. Mai studiez problema ca nu suport sa nu am idee despre ele.Mersi mult o sa revin poate informat.

Link spre comentariu

De ce sa schimbi memoria, in momentul cand citesti softul iti dai seama daca memoriea e stricata sau nu.(daca e stricata nu raspunde)

In primul rand trebuie sa ai habar cum se procedeaza uite un link http://www.comunidadelectronicos.com/pr ... eeprom.htm eu personal am facut unul din montajele respective si funcioneaza bine merci , mai ramane sa ai si un dump functional. Cu toate astea tot nu am avut rezultate, procesoarele se fac varza la producerea unui scurtcircuit pe placa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări