Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC32

vladutz2000

Postări Recomandate

caut de ceva timp un microcontroller pe 32 de biti mai bun si am dat peste un PIC32 cu 512K ROM si 128K RAM.Nu sunt tocmai un fan al PIC-urilor pentru ca stiu ca AVR-urile sunt de 4 ori mai rapide.dar vad ca problema cu instructiunile in 4 cicluri de ceas a fost rezolvata la PIC32.

vreau sa cumpar un PIC32MX795F512H dar vreau sa stiu cateva chestii inainte sa il iau "degeaba"

1.Exista vreun programator ieftin , pe care sa pot sa il fac acasa ?

2.Exista vreun compilator C gratuit ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vladutz2000

2

• Liviu M

1

• nooob64

1

• 25L91N11

1

Top autori în acest subiect

Treaba cu "avr-urile de 4 ori mai rapide" e ca si cind ai vrea sa iti cumperi un pc cu procesor de 5 GHz si rulezi cele mai tari aplicatii care folosesc doar jumate din performanta.In 80% din aplicatii nu o sa ai nevoie mai mult de 10 MIPS ... eu am lucrat o vreme cu un AVR32 UC3A1256 , un soft destul de complex cu criptari si decriptari AES , cu protocol pe 2 nivele si nu am avut nevoie de o viteza mai mare de 33 MHz, plus programul a fost pe la 80 KB flash , treaba cu 32 biti ... nu o sa iti fie de prea mare folos , numai daca portezi ceva cod de windows pe controler.Maxim 128 KB flash iti ajung , 32KB ram arhisuficient , oricit de complexa ar fii aplicatia nu o sa umplii flash-ul ... poate daca il umplii tot cu bitmap-uri :ras: Incearca mai bine un DSPIC (120 MHz , ~40 MIPS) ... se pot programa cu pickit2 , parca si PIC32 MX4 se poate programa cu pickit2 .Compilator pentru PIC32 doar mplab , si nu e gratis pentru aceste pic-uri ... pentru DSPIC sau PIC24 este si mplab si MIKROC PRO(are 4KB demo , sau cu kr....).

Link spre comentariu

oh really ?imi place sa contrazic oameni.Okay , sa vedem :RAM-ul mult imi trebuie pentru ca sa incarc unele resurse de pe card pe RAM (Cum ar fi imagini , sunete scurte,etc)Vreau cat mai mult flash , pentru ca vreau sa am loc si pentru library-uri (si o sa am nevoie cam de multe , pentru anumite formaturi de fisiere) si pentru programul propriu-zisam nevoie de viteza pentru ca vreau sa fie in stare sa controleze un LCD de siemens S65 , si in acelasi timp sa poata sa redea de pe un card de memorie un fisier wav (necomprimat.) stereo la cel putin 22050 Hz.Ok ,pana acum am justificat de ce am nevoie de mult flash , de mult RAM si de o viteza mare.Deci da,ceva foarte complex.

Link spre comentariu

Compilatoare free ar fi cel ce la microchip si cel de la hi-tech , recent achizitionat de microchip , amandoua lucrand in mod lite. Eu am folosit pe cel de la hi-tech, dar sunt asemanatoare, daca ai vreo preferinta dintre cele 2 poti sa alegi. Ca programator , ai grija ca pickit2 nu programeaza decat seriile 32mx3xx respectiv 32mx4xx (si parca nu poti sa faci debug cu el). Eu folosesc o clona de pickit2 cu un 32mx340f256h si merge fara probleme. Pickit3 cred ca poate sa programeze toate modelele 32mx si poate face si debug.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări